Ha nem tudta volna, hogy néz ki másfél tonna lecsó, hát most megtudhatja
Ha valamit nagyon szeret az MTVA, akkor azok a vidéki kajafesztiválok, az ezekről készült beszámolóknak pedig alapvetően két üzenete van a kedves olvasóknak/nézőknek, de legalábbis nekem:
- a részeg emberekelég kiszámíthatatlanok a kamera előtt
- az óriási méterben készülő házi koszt pedig kicsit undi.
Az elsőre a legjobb példa az M1 bajai halfőző fesztiválon készült riportja, ahol ugye annyira jó volt a hangulat, hogy annak a helyszíni tudósító sem tudott ellenállni. Az utóbbi állítással kapcsoaltban pedig elég ha eszünkbe idézzük a kecskeméti palacsintafezstiválról készült beszámolót, amelyből kiderül, hogy a rekordméretű palacsinta legfontosabb hozzávalója a diszperzites vödör.
És most itt az MTI képriportja az esztári lecsófesztiválról, ahol másfél tonna lecsót kevergetnek egy ipari kádban partvisnak kinéző fakanalakkal.
A lecsószörny elkészítéséhez amúgy kétszázötven kiló hagymát, ötven liter étolajat, ötven kiló szalonnát, hétszáz kiló paprikát, három mázsa paradicsomot és ötven kiló csülökhúst használtak fel. Kíváncsi vagyok, hogy mindezt milyen vödrökkel borították az üstbe.