Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 54 új fa a József nádor téren, 297 új fa 2014 és 2019 között a Belvárosban!

  Ezzel a magyarázattal tette közzé Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere azt fotót, amin éppen egy facsemetére lapátolja a földet a nemrég felújított József nádor téren.

  És akkor egy fotó arról, hogy nézett ki ugyanez a tér a felújítás előtt:

  A téren kétségtelenül kevesebb fa volt akkoriban, alig 24 darab, de mintha kissé nagyobbak lettek volna. És volt ezen kívül fű is, nemcsak térkő, mint a mostani átalakítás után, ami az összes megtermett, idős fa kivágásával járt annak érdekében, hogy mélygarázst rejtsenek el a tér alatt. Ahol egyébként a felszíni parkolást is visszaállították.

 • A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Vékássy Bálint vett részt a jövő évi olimpia csapatvezetői értekezletén. Megmutatták neki az olimpia falut is, és ez a kép ott készült.

  Origami ágyat látunk, ami kartonpapírból készült, vagyis a karton a mindennapok része lesz Tokióban.

  A kartonágy teherbírása két mázsa, a matracokat pedig igyekszik személyre szabni a gyártó.

  Még több infó itt található.

 • Igen kínos véletlen miatt kellettt bezárni a Fekete-erdő népszerű Tatzmania vidámparkjában az Adlerflug nevű berendezést.

  A levegőben repülő utasszállító kosarak horogkeresztet mintáztak.

  A németek ezt nem találták túl vidám dolognak, hiszen náluk tiltott jelkép a náci horogkereszt, így a július végén elindított berendezést kénytelenek voltak bezárni.

  Most átépítik a szerkezetet, hogy nácimentesen lehessen élvezni a röpködést.

 • Létezik egy orosz vasúti járat, a Moszkvából, Vlagyivosztokba tartó Arany Sas Expressz, amelyre a legolcsóbb jegy 15 ezer dollár (4,5 millió forint), de vannak ehhez képest kétszeres árú jegyek is.

  A vonat kívülről nem néz ki különösen, de belülről ötvözi a cári paloták eleganciáját, olyan modern szolgáltatásokkal, mint a minden fülkéhez tartozó külön fürdőszoba, tévé, valamint a kaviáros, vodkás, pelmenyis étkezések a két étterem valamelyikében, vagy a fitnessterem használatának lehetősége.

  A vonat belső terei a Russia Beyond the Headlines cikkében nyomon követhetők.

  Maga a kéthetes út nem a legegyszerűbb utazás az érintett városokba (például Jekatyerinburgba, Irkutszkba, Kazanyba, vagy Novoszibirszkbe), hiszen mindenhová mennek repülőgépek is, de a vonatút olyan, mint az óceánjáró hajók modellje, a megállóknál városnézés, kulturális programok várják a javarészt angolszász turistákat, akiket a vonat saját angol nyelvű orvosa is el tud látni. A járat nem menetrendszerinti, de jellemzően évente legalább 12-szer elindul, javarészt a nyári hónapokban.

Rovatok