Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Legalábbis ha nem akarod, hogy a földdel tegyék egyenlővé a helyedet. Ez történt ugyanis egy albán vendéglátóssal, akinek a hatóságok végül egész egyszerűen ledózerolták a vendéglőjét, miután kiderült, hogy a Panorama névre hallgató, tengerre néző egység engedély nélkül épült, ráadásul tulajdonosa sosem fizetett adót.

  Minderre pusztán azért derült fény, mert az étterem a hatóságok látókörébe került egy durva eset kapcsán. Az 51 éves tulajdonos ugyanis agresszívan lépett fel Eugenio Galdón spanyol üzletemberrel, az ONO távközlési vállalat alapítójával szemben, amikor kifogásolta a felszolgált ételek minőségét.

  Az elfajuló verbális agresszió elől menekülve a család beült bérelt autójába és megpróbált elhajtani, de

  a vendéglős felugrott a motorháztetőre, és három kilométeren át kapaszkodott a kocsiba, amelynek közben bezúzta a szélvédőjét.

  Amikor az autó végre megállt, a férfi megpróbálta feltépni az ajtót, ezt használták ki a spanyolok, hogy a gázra lépve megszabaduljanak a dühöngő vendéglőstől. Az augusztus 15-i incidensben a spanyol üzletember és egyik gyermeke kisebb sérüléseket szenvedett. A szélvédőt menet közben betörő vendéglősről és dühöngéséről videofelvétel is készült, amely kikerült a médiába.

  A hatóságok őrizetbe vették az ügy miatt a vendéglőst, majd mikor jobban a körmére néztek, kiderült, hogy az egész biznisz úgy ahogy van, illegális. Ezután következett a dózerolás szerdán. Az ország idegenforgalmi minisztere, Blendi Klosi pedig személyesen kért bocsánatot az inzultált turistáktól.

  (MTI)

 • Las Vegas nemcsak a kaszinók Mekkája, de a pornóé is. Mindkét iparágban meredeken felfelé, de legalább olyan meredeken lefelé is vezethet az út azoknak, akik kipróbálják magukat benne. Valószínűleg utóbbi történhetett a pornóbizniszben egykor Jenni Lee művésznéven futó nővel. Tudjuk, hogy ön soha nem néz pornót, de higgye el: a filmjeit tényleg milliók látták, és a Pornhubon most is 45 ezer követője van. 21 évesen kezdett el felnőttfilmekben szerepelni, aztán megpróbált modellkarriert építeni, de valami félrecsúszhatott, mert újra visszatért a pornóhoz. A felnőttfilmes adatbázis szerint 2016-ban szerepelt még aHorny Housewives 4 című alkotásban. 

  A most 37 éves nőre véletlenül bukkant rá egy holland filmes csapat, amely riportot készített a Las Vegas alatt húzódó, 300 kilométeres vízelvezető csatornarendszerben élő emberekről. Legalább ezren élnek itt, hajléktalanok, drogosok, de olyanok is, akik minden reggel innen indulnak munkába, csak nincs pénzük saját lakásra. Az nem derül ki, de azért sejthető, hogy a polgári nevén Stephanie Sadorra néven bemutatkozó nő melyik csoportba tartozik.

  A föld alatti lakásokat az emberek igyekeznek kényelmesen berendezni, de számolniuk kell az állandó sötéttel. A nem túl jó fizikai állapotban lévő nő azt mondja: boldognak érzi magát a föld alatt, hozzászokott ehhez az élethez, mindene megvan, ami kell. A legjobban talán az hiányzik neki, hogy nincs víz, de a szükségben legalább  az emberek összetartanak.  

 • Augusztus 20-án kapott bejelentést a Fióka- és Madármentés, hogy a pilismaróti öbölben egy hattyú bajban van. A partra is alig bírt kivergődni, kapkodva szedte a levegőt, családja is vele volt, de tenni semmit sem tudtak – számoltak be az esetről a Facebookon.

  A madármentők a fotó alapján látták, az egyik szülő madárral történt valami. A pilismaróti kollégájuk, Kiss Balázs sietett a helyszínre, abban maradtak, ha nagy a baj, beviszi a madarat a Fióka és Madármentés dömösi természetvédelmi mentőhelyére. 

  A helyszínen kiderült, hogy a hattyúcsaládból a mama gabalyodott horgászdamilba, ráadásul egy horog a lábába, másik a nyakába akadt, így úszni se tudott, és levegőt is alig kapott.

  A madármentő ki tudta szabadítani a madarat, eltávolította mindkét horgot, majd elengedte a tojót, aki boldogan tovaúszott.

  A madármentők a kommentek közt azt is írják, hogy a hattyúkat rendkívül nehéz megmenteni, be kell őket cserkészni, mert sokszor megijednek, támadásnak veszik a közeledést, és agresszívan támadhatnak.

 • Aki látta már Quentin Tarantino új filmjét, a Volt egyszer egy... Hollywoodot, biztosan nem érti, miért is beszéltek erről a filmről annak idején úgy, "Tarantino Charles Manson-filmje", mivel a végső, mozikba került változatban Manson talán ha két rövid jelenetben látható. Most a Mansont játszó színész, Damon Herriman árulta el, amire mindenki tippelt volna: valóban sokkal több jelenetet vettek fel vele, csak a legnagyobb részük végül a vágószobában lelte halálát.

  Herrimant azért interjúvolta meg az Entertainment Weekly, mert meglepő és mulatságos módon egymás után kétszer is eljátszotta Mansont: Tarantino filmjén kívül a Mindhunter című sorozat most bemutatott második évadában is. Mint elmondta, Tarantino

  Elég sokat kivágott a filmből. Amit csináltam, az elég könnyed és humoros volt

  – mondta a színész, összehasonlítva a szerepet a Mindhunter drámai, sötét tónusával. A Volt egyszer egy... Hollywoodról egyébként tudható, hogy az első verzió 4 órás és 20 perces volt, és már ahhoz is rengeteget kellett vágni belőle, hogy a mostani, 2 óra 40 perces verzió elkészüljön. A Mansont jásztó színészen kívül pórul járt Tim Roth is, aki a moziváltozatban nem szerepel, és a stáblistán is csak így: Tim Roth (cut).

Rovatok