Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Olvasónk, Csongor küldte az alábbi fotót, tessék szavazni, hol készült?

  Megismerem, ez

  • 842
   a Merényi Gusztáv Kórház, a rendszerváltás után 30 évvel
  • 110
   Csernobil, a katasztrófa után 33 évvel
 • Elég sok szempontból remek munkám van. Az egyik, hogy elvileg nem kell politikusokkal foglalkoznom, csak házakkal, terekkel, lakáshirdetésekkel. De még így sem tudom elkerülni, hogy ne tolakodjon elém a téma. Megkaptam ugyanis egy oszlopra ragasztott cetli fotóját, mely szerint:

  Ön is arról álmodott, hogy egy szép nyári reggel felkel, és átugrik a szomszédba meghallgatni a Kötcsei beszédet? Vagy pedig szeretne abban a községben élni, ahol Gyurcsány Ferenc nyaralója is áll?

  Hogy mennyire jó ötlet Gyurcsánnyal (és a kötcsei beszéd miatt közvetve Orbánnal) reklámozni egy eladó nyaralót, azt persze nem tudom.

 • Tejes pite, hidegtálak, szendvicsek és mártogatósok lesz a menü Benke László búcsúztatásán, aki június elején halt meg. 

  A Bors szerint a barátja, Garaczi János szerette volna nagyszabású menüvel búcsúztatni, azonban Benke László fia azt kérte, amilyen egyszerű volt az édesapja az életben, olyan egyszerű legyen a megemlékezés is. 

  Benke László temetése Lajosmizsén lesz, szülei család sírjában nyugszik majd, írja a lap. 

 • Belga szerzetesek készítik a világ legjobb sörét, és most a rend bejelentette, hogy az interneten majd előre le lehet stoppolni két tálcával, viszont szállítást továbbra sem vállal az apátság.

  A sört kb. harmincan főzik 1839 óta a Szent Sixtus apátságban, és amellett, hogy a 10,2 százalékos barnájuk rendre a legjobb sörökről szóló listák élmezőnyében végez, azért is ezt nevezik a világ legjobb sörének, mert nem kerül kereskedelmi forgalomba, nehéz hozzájutni, ami miatt egy-egy palack hatalmas összegekért szokott elkelni aukciókon.

  Utóbbit egyébként a szerzetesek elítélik, ők évek óta 45 euróért adnak 24 üveget, és kifejezetten az a céljuk, hogy megfizethető maradjon a sörük. Viszont többet nem akarnak főzni, mint amennyit az elmúlt évtizedekben szoktak, ezért az árakat csak akkor tudják alacsonyan tartani, ha csak tőlük lehet beszerezni a sört.

  Évről-évre rengetegen keresik telefonon az apátságot, hogy mikor kezdenek árulni, vagy, hogy elfogyott-e már a sör. Egy ügyfélszolgálatot már fel kellett állítaniuk, ahová 85 ezer hívás érkezett évente, mostantól ezt akarják kiváltani a webshoppal. (Guardian)

Rovatok