Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Rejtő Jenő, Budapest Bár és Keresztes Tamás. Mi a közös bennük? Hát A tizennégy karátos autó koncertszínházi változata, amit október 31-én bárki megnézhet.

  A Covid–19-járvány miatt sok dologról és eseményről kellett lemondanunk, de közben a bezártság új megoldásokra késztette az emberiséget. Például az előadások streamelésére, ami miatt nem kell feltétlenül elutaznunk, hogy megnézzünk egy kívánt koncertet vagy darabot.

  Nyilván, az itt és most érzést nem tudja pótolni egy videóra felvett előadás, de az, hogy így bárhol elérhető, és nem kell a járvány miatt mindenről lemondani, kétségkívül remek lehetőség.

  Most szombaton, október 31-én, 19:00-kor a TRIP Hajó a nyáron bemutatott darabot filmre alkalmazott koncertszínházi változatban sugározza.
  Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című történetét Keresztes Tamás rendezte és a Budapest Bár zenekarral karöltve Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence e.h., Tóth Balázs e.h. adja elő.

 • A szerencsétlenség akkor történt, amikor a hatóságok rajtaütöttek egy illegális kakasviadalon. A rendőr megragadta az egyik kakast, mint bizonyítékot a bűncselekményre, tett azonban egy óvatlan mozdulatot, az állat lábára aggatott fémsarkantyú pedig átvágta a  combcsonti artériáját. A rendőr belehalt a hirtelen vérveszteségbe. 

 • Bár nem Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című művében kapott szerepet, hanem a George R. R. Martin Trónok harcában, de a hűséges és bátor harcos szerepét megformáló Gwendoline Christie ma ünnepli negyvenkettedik születésnapját. 

  Vagyis most már tudja, hogy a kor nem számít, hiszen minden kérdésre a végső válasz: 42.

 • Járőrszolgálat közben akadtak rá egy helyes kiskutyára a nagykátai rendőrök, az állatot orvoshoz vitték. A „sérült kistigris” lábtörést szenvedett, ezért megkapta a megfelelő ellátást, majd a helyi menhelyre szállította a rendőrség. A további gondoskodást, ellátást az ott dolgozók vállalták.

Rovatok