Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szerinte jobban járnak, ha megszüntetik a vállalkozásukat.

  Nem mindennapi jelenet játszódott le a Cápák között vasárnap esti adásában. Az RTL üzleti show-műsorában ezúttal egy békéscsabai házaspár is érkezett a befektetők elé, pontosabban a Habeda Szállások alapítói, Kutasi-Oaje Henrietta és Kutasi Attila próbáltak szerencsét szállásközvetítő oldalukkal, amellyel online alternatívát szeretnének nyújtani a szállást hirdetőknek: állításuk szerint olcsón és költséghatékonyan tudnak hirdetni náluk. Az oldal fellendítésére 30 millió forintot kértek 30 százalék tulajdonrészért cserébe.

  Amikor a házaspár elárulta, hogy vállalkozásuk eddig még nem termelt bevételt, Moldován András azonnal visszautasította üzleti ajánlatukat. A többi Cápa sem kímélte őket: Balogh Levente közölte Kutasiékkal, hogy szerinte naivan állnak az üzleti élethez, hiszen olyan vállalkozásba kezdtek, amelynek a világáról semmit sem tudnak, amit dr. Varga Eszter is megerősített.

  Balogh Petya sem finomkodott: kerek perec kimondta, hogy abba kellene hagyniuk az egészet. A házasok egyébként két éve vágtak bele a gyermekeik, azaz Hanga, Bella, Dávid keresztnevéből létrehozott vállalkozásba.

  Én azt látom, hogy erről a világról, amiben akartok vállalkozni, semmit nem tudtok, és nagyon naivan álltok hozzá, mert az alapműködését egy ilyen platformnak nem értitek. Azt, hogy semmi nem jön ingyen. És innen kezdődik az egésznek a dilemmája, hogy olyasmiben akartok vállalkozni, amiről elképzelésetek sincs. És ilyen vállalkozást szerintem nektek nem szabad építeni, mert bármennyi pénzeteket bele tudjátok önteni. Úgyhogy én nemcsak kiszállok, hanem megkérlek titeket, hogy ezt hagyjátok abba! Vagy tanuljatok bele a marketingbe, és értsétek meg, hogyan működik egy ilyen jellegű vállalkozás

  – fejtette ki a befektető, aki szerint ez „önveszélyes szintű naivitás volt”.

 • Két tinédzser gyermekük is van.

  Nem tervezi hivatalosan is összekötni életét Rákóczi Ferenc és Varga Judith, vagy ahogyan kedvese hívja, Béka, holott immáron 18 éve, hogy megtörtént a lánykérés. Ennek okáról most a rádiós mesélt, akinek két gyermeke is született már szerelmétől, a 15 éves Panna és a nála két évvel fiatalabb Soma.

  „Talán a nőknek ez fontosabb, de Béka sosem jött azzal, hogy mikor veszel feleségül. Ahogy azt sem kérdezgette soha, hogy mikor jövök haza a kocsmából, úgyhogy a világ legszerencsésebb embere vagyok” – kezdte a műsorvezető Ágai Kis András Mutasd magad! című podcastjében, hozzátéve: nagy esküvőt népes baráti társaságuk miatt nem lenne egyszerű összehozni, egy kis polgári szertartás pedig tervben volt, de végül nem valósult meg. 

  Ha nem számít a papír, akkor minek írjuk alá?

  Persze az eljegyzés környékén még ők is oltár elé akartak vonulni, ám lányuk érkezése miatt napolták a dolgot.

  „Akkor én mondtam, hogy nem akarom, hogy áldott állapotban menjünk az oltár elé, mert annak kicsit az az üzenete, hogy na, gyerekük lesz, gyorsan feleségül akarja venni. Aztán jött Somi, megint azt mondtam, hogy ne, inkább várjuk meg, hogy egy fröccsöt ki tudjon hozni a lakodalomban a gyerek az apjának” – viccelődött Rákóczi, aki fogadalomcsere nélkül is, mind a mai napig olyan szerelemmel szereti párját, mint megismerkedésükkor.

  (via Blikk)

 • A színész sokára dolgozta csak fel a dolgot.

  Budapesten forgatta Vörös veréb című filmjét annak idején Jennifer Lawrence, ebben kapott kisebb szerepet többek között Miller Dávid is. A színész-műsorvezető most elárulta, meztelen jelenetének felvétele borzasztóan megviselte őt, hiszen több mint 70 ember szeme előtt kellett megszabadulni ruháitól.

  „Le kellett vetkőznöm, az egy hihetetlen érzelmi hullámvasút volt, és azt hittem, soha nem fogok belőle kijönni.

  Annyira sokáig húzódott és olyan traumatikus volt, hogy sokáig azt hittem, hogy nagyon komoly hatással lesz rám a közeljövőben.

  Most azt érzem, hogy rezignáltan tudok beszélni róla, nem kavar már fel, nem is jutott most eszembe ez a két óra, hiszen tíz napon át forgattam Jennifer Lawrence-szel. A végére már annyira megviselt, hogy gyakorlatilag csak élettelenül álltam és próbáltam nem gondolni semmire. Másnap szünetünk volt, egész nap nem jöttem ki a hotelből, csak ültem a szobában”  – kezdte Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában Miller, hozzátéve: az ezzel kapcsolatos rossz érzései nem múltak el egyhamar.

  „Még három évvel később is, ha eszembe jutott az autóban, félre kellett állnom, azt éreztem, hogy nekem húsz év lesz, amíg ezt lemosom magamról. Nem így lett.”

  (via Blikk)

 • De egyáltalán nem bánja.

  Már a mozikban is játszák Denis Villeneuve vadonatúj filmje, a Dűne: Második részt, amely nem csak a pénztáraknál megy nagyot, de a kritikusok is egyhangúan magasztalják. A sztárokkal teletűzdelt sci-fi egy részét Budapesten forgatták, itt járt például a Harkonnenek Báróját játszó Stellan Skarsgard is, aki ezúttal sem nyújt sokkal szebb látványt a vásznon, mint az előző részben. 

  Ez persze teljesen tudatos volt, olyannyira, hogy a svéd színész a digitális utómunkát elutasítva a napi 8 órás, néhol teljes meztelenséget igénylő sminkfolyamatot is bevállalta, hogy minél élethűbben alakulhasson át a filmsorozat gonosztevőjévé. 

  „Fájt, de megérte. Azt akartuk, hogy annyira markáns képet sugalljon, ami nagy benyomást tesz az emberekre, amint feltűnik a képen. És ennek a benyomásnak ki kell tartania a film egésze alatt, akkor is, ha nem mindig látható” – idézte az IGN Skarsgard szavait, aki nem először vetette magát alá ilyesmi tortúrának: annak idején A Karib-tenger kalózai forgatásakor is ő volt az egyelten, akit valóban átmaszkíroztak motion-non-capture helyett, de egyáltalán nem bánta, hiszen elmondása szerint szereti nézni, ahogy a sminkmesterek dolgoznak.

Rovatok