Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A macskaalakú, ölelgethető, doromboló párnát azért hozták létre, hogy olyanok számára legyen társaság, akik nem tartanának otthon háziállatot. Készítői szerint a macska melegét, puhaságát, formáját és még súlyát is kínálja termékük. Azoknak az embereknek szánják, akik szeretik a macskát, de esetleg olyan lakásban élnek, ahol nem lehet háziállatot tartani, vagy van olyan családtagjuk, aki allergiás az állati szőrre, de azoknak is társ lehet, akik nem tudják biztosítani a kisállatnak a megfelelő gondoskodást.

  A koncepció az volt, hogy olyan cicát hozzanak létre, amely mindig a gazdi mellett lehet. A háziállat-imitáló párna egy tavaly Japánban megjelent modell frissítése. Az új változat arányait átdolgozták, hogy jobban hasonlítson egy szunyókáló macska alakjára, nyakánál markánsabb görbülettel és dúsabb testkontúrral. A műszőrzetet is továbbfejlesztették, hogy jobban utánozza a valódi négylábú szőrzetét. A prémiummodellnek van egy rekesze egy fűtött gélcsomag számára, valamint hangszórói, amelyek a macskák szívverését és dorombolását utánozzák, hogy ölelés közben fizikai és érzelmi melegséget nyújtsanak. Az érdekes párna vételára 108 euró, azaz körülbelül 43 ezer forint.

 • A rebootok és előzménytörténetek korában Antonio Banderas nemrégiben megosztotta gondolatait arról, hogy ki lenne a legjobb választás arra, hogy a legendás maszkos igazságosztó, Zorro nyomdokaiba lépjen.

  A színész, aki a 98-as Zorro álarca című filmben és a 2005-ös Zorro legendája című folytatásban alakította a kardforgató hőst, a Comicbooknak adott interjúban elmondta, hogy szerinte a Pókember-filmek sztárja, Tom Holland illene a legtökéletesebben a szerepre. „Ha hívnának, hogy csináljak még egy a Zorrót, azt tenném, amit Anthony Hopkins tett értem, vagyis továbbadnám a stafétát” – mondta Banderas, amikor arról kérdezték, hogy lehetséges lenne-e egy harmadik film elkészülte a franchise-ban, utalva arra, hogy Hopkins annak idején az első filmben továbbadta neki a köpenyt.

  (via CNN)

 • Az albán elnök állampolgársággal ajándékozta meg az énekesnőt.

  Megkapta az albán állampolgárságot Dua Lipa, aki ugyan Londonban született, de szülei által koszovói albán származású. Az énekesnő maga is több évet élt Pristinában gyerekként, most pedig (ahogy ő fogalmazott) „papírja is van” a gyökereiről.

  Az állampolgárságot Tiranában, az albán függetlenség kikiáltásának 110. évfordulója alkalmából adományozta a popsztárnak Bajram Begaj elnök, aki szerint Lipa munkássága által világszerte terjesztette az ország és népe jó hírét.

  Az eskütételen egyébként részt vett az énekesnő családja is – erről, illetve a díszdokumentumról Lipa több felvételt is megosztott Instagram oldalán, alatta pedig albánul is megköszönte a lehetőséget az elnöknek és a tiranai polgármesternek.

 • Megnyugodhatnak a rajongók, természetesen köztük lesz Baby is.

  Ahogy azt már egy ideje rebesgették, folytatást kap Patrick Swayze és Jennifer Grey 1987-es kultfimje, a Dirty Dancing. A mű jelenleg még csak a tervezőasztalon van, a forgatási munkák várhatóan tavasszal kezdődnek meg, ám mint most kiderült, több egykori szereplőt is viszontláthatunk majd benne, köztük a főhősnőt, Frances „Baby” Housemant, aki, ahogy azt Grey viccesen megjegyezte, egy kicsit azért idősebb lesz, mint az eredeti musicalben.

  „Bonyolult, de egyben nagyon izgalmas is” – magyarázta a színésznő, aki egykori partnere, a 2010-ben elhunyt Swayze karakterére is kitért. 

  „Csak azt tudom mondani, hogy senkit sem lehet pótolni, aki nincs köztünk már, nem próbálhatsz megismételni valamit, ami ilyen varázslatos volt.”

  A Dirty Dancing folytatása várhatóan 2024-ben debütál majd Jonathan Levine rendezésében, Grey pedig nemcsak szereplője, de producere is lesz a filmnek. Mint mondta, teljes szívéből szeretne egy, az eredetihez hasonló élményt adni a rajongóknak vagy egy fiatal, új közönségnek, és bár tudja, ezt valószínűleg soha nem tudná megismételni, de ígéri, a készülő mozinak „ugyanolyan alapjai vannak”.

Rovatok