Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Szerelemnek indult a kapcsolatuk.

  Liptai Claudia és Csonka András a Meglepetés magazinnak adott interjút, amelyben visszatekintettek a több mint harmincéves ismeretségük kezdetére. Mint kiderült, az akkor még vörös hajú színésznő mély érzelmeket táplált kollégája iránt, akivel egy előadás próbáján találkozott először.

  Húszéves koromban Gór Nagy Mária Színitanodájába jártam, és a Grease című előadás bemutatójára készültünk. Az iskola vezetőjének volt egy óriási bejelentése: egy igazi nagyágyú fog szerepelni velünk a színpadon. Csonka András a Família Kft.-nek köszönhetően már országosan népszerű volt, mi pedig a kezdő színészpalánták. Mondanom sem kell, nagyon izgatott lettem, hogy együtt játszhatok egy híres sztárral

  – osztotta meg emlékeit Liptai, aki azonnal szemet vetett a népszerű filmsorozat szereplőjére.

  „El is jött a várva várt nap, és András megjelent a próbán. Élőben még jobban nézett ki, mint a tévésorozatban. Magas, fekete hajú és szemtelenül jóképű volt. Halálosan szerelmes lettem belé” – árulta el a színésznő, aki az érzelmeit sem titkolta a kiszemeltje előtt, a premiert követően világossá tette a színész számára, hogy mit érez iránta.

  „Beültünk egy körúti kávézóba kettesben. Ártatlan beszélgetésre készültem, amikor váratlanul elővett a retiküljéből egy rózsaszín borítékot. Nem ragozom tovább: egy szerelmes levelet írt nekem, amiben hosszasan kifejtette az érzéseit irántam. El tudod képzelni ezt a szituációt? Hirtelen azt sem tudtam, mitévő legyek, hogyan reagáljam le a helyzetet…” – idézte fel a szituációt Csonka, hozzátéve: ma már jót derülnek ezen a történeten, de akkoriban a fiatal színésznő komolyan gondolta kettőjük kapcsolatát.

  Szeretetre éhes fiatal lányként könnyen lobbantam szerelemre. Azt is elképzeltem, hogy felhívom Bandit az albérletembe, bezárom az ajtót, lenyelem a kulcsot, hogy ne tudjon tőlem megszökni. De a mesteri tervem vágyálom maradt, mert rövid idő alatt felfogtam, hogy nincs esélyem nála. Nem a vörös hajú démonok voltak a típusai

  – fogalmazott a lapnak Liptai, aki emlékei szerint néhány hétnél tovább nem kesergett, inkább kinézett magának egy másik jóképű színészt, Miller Zoltánt: „Onnantól fogva őt üldöztem a szerelmemmel” – tette hozzá.

 • Egy izgalmas kémfilmet hozott tető alá a rendező.

  Németországban forgatta le új filmjét a nemrég Oscar-díjjal jutalmazott Wes Anderson. Az egyedi képi világáról ismert rendező az IGN információi szerint ezúttal sem vállalt nagy kockázatot, amikor színészeket válogatott produkciójához, a legtöbb szereplő ugyanis (amellett, hogy mind Hollywood nagy állócsillagai) már Anderson előző filmjeiben is megfordultak.

  A teljesség igénye nélkül viszontláthatjuk a vásznon Scarlett Johanssont, Riz Ahmedet, Willem Dafoe-t, Tom Hankst, Benedict Cumberbatchot, a rendre visszatérő Bill Murray-t, a főszerepet pedig Benicio del Toro alakítja majd. Hozzájuk csatlakozik "friss húsként" Michael Cera, aki eddig még nem dolgozott együtt a rendezővel, de látatlanban sem kérdéses, mennyire beleillik Anderson esztétikájába.

  „Ezen a filmen, amit éppen befejeztem Németországban, vagy száz olyan ember dolgozott, akik már dolgoztak más filmjeimen. Akik újoncok a forgatásaimon vagy a filmkészítési folyamatomban, azok furcsának találják. Nem feltétlenül úgy dolgozom, mint ahogy normál esetben csinálják a filmeket" – mesélte a filmes, aki ezúttal egy sötét kémtörténetbe illesztett apa-lánya kapcsolatot dolgozott fel. A bemutatóról egyelőre még nincs hír.

 • A gyerekeit játszó kollégái is 2-3 évvel fiatalabbak csak nála.

  Végre véget ért a várakozás, megérkezett a Max kínálatába Sárkányok háza 2. évadának első epizódja! A rajongók nagy öröme megkérdőjelezhetetlen, azonban nem mindenki felhőtlenül elégedett az új felvonás minden részletével. Az Alicent Hightowert alakító Olivia Cooke például a minap egy interjúban őszintén kifogásolta, amiért alig 30 évesen egy nagymamát kelt életre a fantasy szériában. 

  „Nagyon összetett érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Ha képesek sárkányokat teremteni, akkor engem is megfiatalíthattak volna, aztán meg megöregíthettek volna. Vagy esetleg negyvenes éveikben járó színészeket kellett volna választaniuk?” – kezdte a színésznő, hozzátéve, egyrészt persze ez már mindegy, másrészt pedig nagyon hálás, amiért ő alakíthatja az egyik főszerepet, de valóban kicsit kellemetlen számára a dolog, pláne, hogy gyermekeit alakító kollégái is 1-, 3- és 5 évvel fiatalabbak csak nála. 

  Tom egy évvel fiatalabb nálam, és olyanokat kell mondanom, hogy Fiam, gyere ide! Gyere a keblemre!” Ez egy furcsa dinamika, aminek nagyon is tudatában vagyok

  – folytatta Cooke, aki véletlen sem szeretné szidni a sorozatot, de nem tagadta, a téma gyakran felmerül közte és Emma d'Arcy között is.

  Azért zúgolódom, mert nagyon rövid idő telt el aközött, hogy tinédzsert és nagymamát játszottam a tévében” – idézte a színésznő The Timesnak adott szavait a 24.hu.

 • Lenyűgözte szaktudásával a Cápákat.

  A Cápák között vasárnapi adásában Gyurján Attila saját kézműves gyógynövény likőrjét prezentálta, amely hazai terméke Berlinben aranyérmet szerzett, illetve egy londoni világversenyen pedig bronzérmez lett. A fiatal vállalkozó tinédzser kora óta főz pálinkát, először egy kiskőrösi pálinkafőzdében kezdett el dolgozni segédként, majd főzőmesterként, utána pedig operatív vezetőként.

  Saját vállalkozását így megszerzett tudására alapozta az azóta is alkoholos italokkal foglalkozó férfi, aki 8 millió forintot kért a befektetőktől 20 százalékért cserébe. Balogh Petya szerint a 32 éves vállalkozó hihetetlenül jó a pénzügyi tudatosságban és üzleti gondolkodásban, Moldován András pedig úgy vélte, egy igazán jó üzletkötőre lenne szüksége.

  Neked valójában szükséged lenne egy jó salesre, mert a 8 millió forint önmagában nem old meg semmit, de egy jó sales, aki ezt betudja juttatni egy csomó helyre, az sokat segítene.

  – magyarázta Moldován, majd kiszállt az üzletből, mert úgy érezte, nem tudná segíteni a fiatalt. Balogh Levente már másképp vélekedett a befektetésről:

  Nem sales-es kell, a terméknek magát kell eladnia. Még az édesapám is az mondta, hogy a sales-es azaz áruelosztó.

  mondta az üzletember, aki kijelentette, hogy még ő sem tudott volna szebb terméket előállítani, így megadta a vállalkozónak, amit kért.

Rovatok