Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai tarolt: a hónap játékosa lett, a legtöbb mezt is vele adták el a Liverpoolnál

2023. szeptember 19., kedd 18:12

Szoboszlai Dominikot, a magyar válogatott csapatkapitányát választották augusztusban a hónap legjobb játékosának az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpoolnál – közölte hivatalos oldalán a klub. A magyar játékos tarolt a múlt hónapban: a legtöbb mezt is az ő nevével ellátott darabokból adták el.

Remek hónapot tudhat maga mögött Szoboszlai Dominik. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a nyáron igazolt Angliába a tizenkilencszeres bajnok Liverpoolhoz, miután a Mersey-parti együttes 70 millió eurót fizetett érte a német első osztály tavalyi bronzérmesének, az RB Leipzignek.

A 22 éves középpályás meg is hálálta a bizalmat, hiszen a „Vörösök” eddig lejátszott öt bajnokiján egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet, szeptember 3-án ráadásul meg is szerezte első gólját új csapatában az Aston Villa ellen 3–0-ra megnyert találkozón. A Jürgen Klopp irányította együttes jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, méghozzá veretlenül.

A jó egyéni teljesítményt a szurkolók is díjazták, Szoboszlai Dominikot választották meg augusztusban a hónap legjobb játékosának. A klub honlapján tartott szavazáson megelőzte Alisson Beckert és Darwin Núnezt.

Csak teszem a dolgomat, segítem a csapatot, és örülök, hogy a legjobbamat tudom nyújtani. Számomra is meglepetés volt a szezonkezdet, de jár a köszönet a srácoknak és a menedzsernek is. Könnyebb, ha van, aki segít. De ahogy mondtam, igyekszem a tőlem telhető legjobb teljesítményt kihozni magamból, és segíteni a csapatot, mert a csapat mindenek előtt áll

– fogalmazott a Liverpool honlapjának a magyar válogatott csapatkapitánya, aki arról is beszélt, hogy a klubhoz való igazolásakor elsőként az jutott eszébe, milyen lesz majd az Anfielden, a szurkolók előtt játszani.

Hozzátette: a szurkolók mindig ott vannak a csapat mellett, ezért nagyon boldog, hogy örömet szerezhet nekik.

A Liverpool honlapján közölt néhány szurkolói véleményt – köztük magyar szavazókét is. A legtöbben nem győzték méltatni a magyar középpályást, alább a legjobbak közül szemezgettünk:

A mezeknél is tarolt a 8-as

A Liverpool „A hónap játékosa” díj kihirdetése mellett nyilvánosságra hozta azt is, melyik játékos nevével ellátott mezből fogyott a legtöbb az elmúlt hónapban. Láss csodát, a 8-as számú mezből adták el a legtöbbet augusztusban, megelőzve a másodikként zárt egyiptomi Mohamed Szalah-t és a szintén nyáron leigazolt, világbajnok argentin középpályást, Alexis Mac Allistert. A teljes tízes lista ide kattintva érhető el.

Szoboszlaival és a Liverpoolnál történt változásokkal kapcsolatban hosszabb elemzést írtunk, amit itt talál. A Pool a hétvégén a Wolverhampton otthonában fordított és nyert, Szoboszlai gyengébb első félidei teljesítménye után is jó értékeléseket kapott.

Egy másik magyar is szárnyal Angliában

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, a szurkolók szavazatai alapján Kerkez Milos lett augusztus legjobbja a szintén angol élvonalbeli Bournemouthnál.

A 19 éves magyar válogatott futballista a nyáron az AZ Alkmaartól igazolt az együtteshez, amelynek színeiben eddig mind az öt bajnoki mérkőzésen kezdőként lépett pályára.

A 10-szeres válogatott Kerkez nemcsak ezen a téren áll az élen, mivel a statisztikák alapján az egyik legtöbbet sprintelő játékos a Premier League-ben.

(Borítókép: Szoboszlai Dominik 2023. szeptember 16-án. Fotó: NurPhoto / Getty Images)

Rovatok