Index Vakbarát Hírportál

Van der Poel először győzött az Észak Poklában

2023. április 9., 17:15 Módosítva: 2023.04.09 22:06
A holland Mathieu van der Poel nyerte meg vasárnap a Párizs–Roubaix országúti kerékpáros egynapos klasszikus viadalt – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

Az Észak Poklaként is ismert észak-franciaországi esemény – amely az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok egyike – 257 kilométeres távval és 29 kockaköves szektorral, összesen 54,5 kilométer hosszúságban várta a mezőnyt.

Tovább

Tadej Pogacar győzött a flandriai körversenyen

2023. április 2., 18:57 Módosítva: 2023.04.03 06:49
A szlovén Tadej Pogacar nyerte az országúti kerékpáros viadalok idei második klasszikusát, a 107. flandriai körversenyt – adta hírül az MTI.

A magyar bringás nélkül rendezett viadalon nehezen alakult ki szökés, emiatt több mint két órán át nagyon magas volt a tempó. A befújó oldalszél és bukások miatt ezután is ideges maradt a verseny, a fontosabb idei belga egynaposok többségét megnyerő Jumbo-Visma egyik fő esélyesként számon tartott kapitánya, a belga Wout van Aert is esett.

Tovább

Pogacar és Roglic sikere az idény első kerékpáros európai többnaposain

2023. március 12., 17:16 Módosítva: 2023.03.12 20:07
34
A szlovén Tadej Pogacar és Primoz Roglic sikereit hozták az országúti kerékpáros idény első európai többnapos World Tour-versenyei – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A kétszeres Tour de France-győztes Pogacar (UAE) a Párizs–Nizza hét megrendezett szakaszából – a viharos széllökések miatt a pénteki etapot törölték – hármat megnyert és magabiztos előnnyel diadalmaskodott a hazai utakon versenyző David Gaudu (Groupama-FDJ) és a Tour-címvédő dán Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) előtt.

    

Tovább

Valter Attila ötödik lett a Strade Bianchén, Pidcock szóló szökésből nyert

2023. március 4., 17:54 Módosítva: 2023.03.04 20:39
94
Valter Attila ötödik helyen ért célba a Strade Bianche országúti kerékpáros versenyen, melyen Tom Pidcock diadalmaskodott.
Tovább

A magyar kerékpáros idén már komolyabb célokkal várja a Giro d’Italiát

2023. március 2., 10:20 Módosítva: 2023.03.02 16:02
14
Biztató évkezdet után jó formában várja az olaszországi országúti kerékpáros versenyeket Fetter Erik, aki tavalyi tapasztalataira alapozva idén már komolyabb célokkal várja a májusi Giro d’Italiát – derül ki az MTI cikkéből.

Csapata, az EOLO-Kometa számára fontosak az olasz viadalok, ezek sorát nyitja meg szombaton a Strade Bianche. A fehér murvás szakaszairól híres toscanai egynapos viadalon ott lesz a 22 éves magyar bringás is, aki két-két egy- és többnapos viadalt tudhat maga mögött idén, utóbbiak közül az andalúz körversenyen két szökésben is benne volt, és egy kilencedik hellyel jelezte, ígéretes formában kezdte az évet.

Tovább

Két hegyi és három sík etap a Budapesten záruló Tour de Hongrie-n

2023. február 28., 19:13 Módosítva: 2023.03.01 09:08
24
Három sík és két hegyi etap lesz a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen, amely hat év elteltével tér vissza Budapestre.

„Nagyon sokat léptünk előre az elmúlt években” – hangsúlyozta a viadal keddi útvonal-bemutató gáláján, 70 nappal a rajt előtt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár. Felidézte: tavaly a magyar körversenyen talán még a Giro d'Italiánál is erősebb sprintermezőny szerepelt, erre az évre pedig még egy szintet feljebb lépett a verseny. Elmondta: a hazai kerékpársport számára fontos fejlemény, hogy az Epronex-Hungary előrelépett kontinentális csapattá, mert így a korábbinál több magyar kerékpáros mérettetheti meg magát az erős mezőnyben.

„Ez a verseny ráadásul arra is jó, hogy megmutassuk Magyarországot az egész világnak” – idézi az MTI Révész Máriuszt.

„A magyar kerékpársport fejlődési pályára állt az elmúlt időszakban, hiszen egyre több szakágban születnek figyelemre méltó nemzetközi eredmények” – szögezte le Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Eisenkrammer Károly főszervező kifejtette: az elmúlt években főleg Kelet-Magyarországon járt a verseny, idén az ország nyugati felére települ át. A nyitány a Szentgotthárd környéki 168 kilométeres táv lesz, a határ mentén sok külföldi szurkoló érkezésére számít. A sík etapon a többi között a kiváló holland sprinterek, Dylan Groenewegen és Fabio Jakobsen csatája várható, akárcsak másnap, amikor Zalaegerszegről Keszthelyre teker át a mezőny. A harmadik és negyedik szakasz a hegyimenőknek kedvez: a Kaposvár–Pécs, illetve a Martonvásár–Dobogókő közötti etap is több mint 2500 méternyi szintkülönbséget tartalmaz. A záró szakaszon a fennállása 150. évfordulóját ünneplő Budapesten, a Műegyetem elől indulva 15 kört, 150 kilométert tekernek a kerékpárosok. Ennek kapcsán Eisenkrammer hangsúlyozta: álom valósul meg a fővárosi etappal.

Tovább

Valter Attila másodpercekkel maradt le az összetett dobógójáról Spanyolországban

2023. február 26., 17:49 Módosítva: 2023.02.27 08:45
Valter Attila negyedik helyen végzett összetettben a Gran Camino elnevezésű spanyol országúti kerékpáros versenyen – írja az MTI.

A Jumbo Visma magyar bringása 2:53 perccel maradt el a győztestől, a csapattárs dán Jonas Vingegaard-tól. A Tour de France-címvédő Vingegaard a vasárnapi, egyéni időfutamos szakaszon is a legjobb volt.

„Nagyon jó volt, nagyon jól sikerült ez a hét, és szerintem büszke lehetek magamra, és arra, amit a csapattal elértünk. Szerintem egy top10 egyáltalán nem rossz egy időfutamon. Főleg a pálya második felén veszítettem sokat, ott nagyon óvatosan mentem, mert külön kértek erre. Fontos versenyek jönnek, például a Strade Bianche, és ott kell, hogy igazán jól menjek” – mondta Valter Attila az eurosport.hu-nak.

Tovább

Ilyet még nem látott: havazás vetett véget Valter Attila első jumbós szakaszának

2023. február 23., 15:52 Módosítva: 2023.02.23 18:04

Valter Attila bemutatkozott a Jumbo–Vismában, de a Gran Camino első szakaszát végül nem fejezték be a kerékpárosok, mert a hirtelen havazás miatt leállították a versenyt.

Nem akárhogy ért véget a 24 éves magyar bajnok első jumbós versenyének első szakasza: a mezőny már a háromfős szökést kezdte beérni 20 kilométerrel a vége előtt, amikor egyre nagyobb pelyhekben kezdett hullani a hó.

Tovább

Valter Attila élete legjobb edzőtáborán van túl

2023. február 20., 14:18 Módosítva: 2023.02.21 08:43
Csütörtökön kezdi a szezont Valter Attila, aki a Tour de France-győztes Jonas Vingegaard szobatársa volt a Jumbo Visma országúti kerékpáros csapat húsznapos, tenerifei edzőtáborában.

Ez életem edzőtábora volt! Annyira jól sikerült minden, hogy az már-már meseszerű! Bármiféle visszalépés, probléma vagy betegség nélkül sikerült abszolválni az első felkészülésem. Egyértelműen sikerült szintet lépnem szakmai szemmel, de jó úton haladok, hogy emberileg és csapattársként is a következő szintre érjek, amit ez az elképesztő csapat hoz ki belőlem

– írta hétfőn a közösségi oldalán a 24 éves magyar versenyző.

Tovább

Fetter szökésből kilencedik lett az andalúz kerékpáros körverseny pénteki szakaszán

2023. február 17., 20:33 Módosítva: 2023.02.18 15:50
Fetter Erik kilencedik helyen ért célba az andalúz országúti kerékpáros körverseny harmadik, pénteki szakaszán.

Az Alcalá de Guadaíra és Alcalá de los Gazules közötti 161 kilométeres etapon kitartott a célig a nap szökése, amelynek kialakításában komoly szerepe volt az EOLO-Kometa 22 esztendős magyar időfutambajnok bringásának. A csoport az utolsó kilométeren a meredek és a végén kockaköves emelkedőn esett szét. Fetter – a viadal honlapja alapján – 28 másodperces lemaradással kilencedikként ért célba a szeles etapot megnyerő belga Tim Wellens mögött.

Tovább

Szerződést bontottak a drogkereskedelemmel és pénzmosással vádolt kerékpárossal

2022. december 13., 18:13 Módosítva: 2022.12.14 14:02
Azonnali hatállyal szerződést bontott a 2018-ban a Giro d'Italián és a Vuelta a Espanán is harmadik Miguel Ángel Lópezzel az Astana Qazaqstan országúti kerékpároscsapata.

A sportolót július második felében Madridba utazásakor a spanyol rendőrség drogkereskedelemmel és pénzmosással foglalkozó egysége fogadta a reptéren, és vizsgálták esetleges kapcsolatát Marcos Maynarral, az Extremadurai Egyetem professzorával, akivel szemben ebben a két vádpontban folyik eljárás. Akkor csapata felfüggesztette a 28 esztendős kolumbiai hegyimenő versenyzési jogát, majd augusztus elején bejelentették: mivel sem a spanyol hatóságok, sem a nemzetközi szövetség (UCI) nem talált bizonyítékot, folytathatja az idényt. López a lehetőséggel élve negyedik lett a Vuelta a Espanán.

Tovább

Történelmi pillanat: afgán női kerékpárost szerződtetett egy izraeli csapat

2022. október 25., 09:43 Módosítva: 2022.10.25 14:00
Az afgán bajnokkal, Fariba Hasimivel erősítette meg keretét a legjobb izraeli női kerékpáros csapat, a World Tour-sorozatban érdekelt Israel Premier Tech (IPT).

Svájcban rendezték az afgán országos kerékpáros bajnokságot, mert a saját hazájukban a talibán miatt ezt valószínűleg halálos bűn lett volna megtartani – nők pedig pláne nem indulhattak volna. A Svájcban rajthoz álló 49 nő elszökött Afganisztánból a talibán uralma elől.  

A 19 éves Fariba Hasimi vasárnap megnyerte az afgán országúti bajnokságot, a második helyen nővére, Juldusz végzett.

Az Israel Premier Tech csapatával kötött szerződés alapján a tehetség a legnívósabb viadalokon állhat rajthoz, és akár ő lehet az első afgán női bringás, aki szerepel a Tour de France-on. Nővére várhatóan jövőre csatlakozhat az izraeli klubhoz.

Tovább

Rányitották az ajtót a négyszeres Tour-győztes kerékpárosra

2022. szeptember 27., 09:30 Módosítva: 2022.09.27 16:33
27
A négyszeres Tour de France-győztes Chris Froome kerékpározás közben fennakadt egy autó kinyíló ajtajában, és megsérült a könyöke.

A 37 éves brit kerekes a TikTokon megosztott videóban számolt be a vasárnap, Monacóban történt balesetéről.

Éppen gurultam, amikor egy parkoló autóból valaki rám nyitotta az ajtót. Gyakorlatilag egy méterre tőlem történt az eset, így még fékezni sem tudtam

– mesélte.

Tovább

Törött könyökkel, káprázatos hajrával lett világbajnok – videó!

2022. szeptember 24., 10:51 Módosítva: 2022.09.25 06:13
10275
Annemiek van Vleuten törött könyökkel is győzött szombaton a női mezőnyversenyben az országúti kerékpárosok ausztráliai világbajnokságán, Wollongongban – adta hírül az MTI.

A Helensburgh-ből indult 164,3 kilométeres távon 2433 méter szintkülönbség várt a felnőtt és – fekete rajtszámmal induló – U23-as versenyzőket egyaránt felvonultató női mezőnyre, amely a 473 méter magas Mount Keirát egyszer mászta meg, majd a wollongongi körpályát hatszor teljesítve ugyanennyiszer kaptatott fel két rövidebb emelkedőre.

Az indulók között nem volt ott a tavaly negyedik, magyar bajnok Vas Kata Blanka, aki csapata, az SD Worx kérésére, de saját döntése értelmében a hosszú utazás helyett inkább a terepkerékpáros (cyclocross) idény közeledő kezdetére fókuszál.

Tovább

Bukása miatt nem folytatja a Vueltát a címvédő Roglic – videó!

2022. szeptember 7., 10:51 Módosítva: 2022.09.08 07:29
2
Keddi bukása után nem folytatja a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt a címvédő szlovén Primoz Roglic – adta hírül az MTI.

Csapata, a Jumbo–Visma szerdán közölte, hogy az elmúlt három kiírásban győztes versenyző nem áll rajthoz a 17. szakaszon, miután kedden, közvetlenül a cél előtt elesett és megsérült.

Tovább

Ez nagyon komoly mérföldkő a magyar sportban

2022. augusztus 30., 06:28 Módosítva: 2022.08.31 11:39
33
Fetter Erik szerint Valter Attila Jumbo-Vismához igazolása az egész magyar sportnak egy mérföldkő. Az Eolo–Kometa versenyzője úgy gondolja, honfitársának a világ legjobb csapata tett ajánlatot.

Mint ismert, a magyar kerékpározás első számú versenyzője, Valter Attila hároméves szerződést írt alá a Jumbo-Vismával és 2023-tól már a holland csapatnál versenyez. Fetter Erik, Valter versenytársa, egyben nagyon jó barátja lapunknak elmondta, mit gondol az átigazolásról.

Természetesen nagyon örülök neki. Viszonylag régóta tudtam a váltásról, egy ideje lógott a levegőben, hogy Ati a Jumbóhoz igazolhat. Nem is tudom, melyik verseny után, idén vált komollyá a dolog, hogy a csapat ajánlott neki egy nagyon jó, hosszú távú projektet és szerződést. Minden habozás nélkül belement és elfogadta, hiszen a világ legjobb csapata tett ajánlatot neki

– fogalmazott Fetter az Indexnek.

Tovább

Szenzáció: Valter Attila a világ legjobb csapatában folytatja

2022. augusztus 29., 10:20 Módosítva: 2022.08.30 08:00
956
Hároméves szerződést kötött a világ jelenlegi legjobb országúti kerékpáros csapatának tartott Jumbo–Vismával Valter Attila – a megállapodásról a magyar sportoló hivatalos Facebook-oldalán számolt be.
Tovább

Megvan, mikor tér vissza súlyos sérüléséből a Tour de France-győztes kerékpáros

2022. augusztus 15., 15:54 Módosítva: 2022.08.16 06:33
Felépült súlyos sérüléseiből, és a dán körversenyen visszatér Egan Bernal Tour de France-győztes országúti kerékpáros.

Az Ineos csapat hétfőn közölte, hogy a kolumbiai klasszis ott lesz kedden az ötnapos viadal rajtjánál.

Eljött a nap, amelyre vártam, újra a csapattársaimmal tekerhetek. Sosem felejtem el az idáig vezető utat

– jelentette ki a 25 éves sportoló.

Tovább

Van Vleuten a Giro után a női Tour de France-t is megnyerte

2022. július 31., 19:20 Módosítva: 2022.08.01 09:16
Annemiek van Vleuten a Giro d'Italia után az idén életre hívott női Tour de France országúti kerékpáros körversenyt is megnyerte.

Vasárnap az utolsó, nyolcadik szakasz a La Super Planche des Belles Filles tetején zárult, ahol néhány hete a férfi viadalon is hegyi befutó volt.

Az összetettben vezető holland bringás egy késői támadással lerázta riválisait és második etapgyőzelmét ünnepelhette a sárga trikó megtartása mellett.

    

Tovább

Súlyos balesetet szenvedett az olimpiai bajnok

2022. július 31., 17:32 Módosítva: 2022.07.31 19:23
Súlyos balesetet szenvedett Matthew Walls, az omnium olimpiai bajnoka a Nemzetközösségi Játékok vasárnapi pályakerékpár-versenyei során.

A 24 éves angol sportoló a 15 kilométeres scratch versenyszám selejtezőjében megpróbálta kikerülni azokat a riválisait, akik összeütköztek és elestek, ám kisodródott a rendkívül nagy dőlésszögű pályán, kerékpárjával áthajtott a lelátó korlátján, és a nézők közé zuhant.

Az ijesztő baleset után több mint negyven percig ápolták, majd mentővel kórházba szállították. Több néző is kisebb sérülést szenvedett.

Tovább

Nem indul az év utolsó háromhetes versenyén a kétszeres Tour de France-győztes

2022. július 26., 12:52 Módosítva: 2022.07.26 16:37
Nem indul a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyen a kétszeres Tour de France-győztes Tadej Pogacar.

Az éves programjában a vasárnap zárult francia körverseny mellett az augusztus 19-én rajtoló spanyol háromhetes is szerepelt. Az előző két kiírás bajnoka másodikként zárta összetettben a Tourt, amelynek végén az UAE egyik sportigazgatójával együtt még úgy fogalmazott: néhány napon belül eldöntik, újra rajthoz áll-e a Vueltán, amelyen 2019-ben harmadik lett Grand Tour-újoncként.

Tovább

Valter Attila a Touron gálázó sztárcsapathoz igazolhat!

2022. július 24., 20:44 Módosítva: 2022.07.25 05:56
Valter Attila a Jumbo-Visma országúti kerékpárcsapatánál folytathatja pályafutását holland és belga médiainformációk szerint – írja az MTI.

Több más oldal társaságában a wielerflirts.nl számolt be értesüléséről, miszerint a Tour de France-on Jonas Vingegaard révén az összetettet és a hegyi pontversenyt, Wout van Aert jóvoltából a sprinterek pontversenyét frissen megnyert holland sor szerződtetné a 24 éves Valtert. Részleteket – így a szerződés várható hosszát  nem közölt az oldal.

Tovább

Philipsené Champs-Élysées, Vingegaard nyerte az idei Tourt

2022. július 24., 20:05 Módosítva: 2022.07.25 08:45
Jonas Vingegaard nyerte a 109. Tour de France országúti kerékpáros körversenyt, amelynek 116 kilométeres vasárnapi záróetapján a belga Jasper Philipsen győzött a Champs-Élysées-n.

Bjarne Riis 1996-os sikere után másodszor ünnepelhetett összetett sikert dán kerékpáros Párizsban. A sárga mellett a 25 éves Vingegaard a hegyi pontverseny győztesét illető pöttyös trikót is kiérdemelte. A Jumbo-Visma az elmúlt esztendőkben a szlovén Primoz Rogliccsal többször futott neki sikertelenül a legendás maillot jaune elhódításának, végül évek munkája érett be Vingegaard összetett sikerével. Ez az 1984 óta létező (korábban hosszú ideig Rabobank néven szerepelt) holland csapat első Tour-győzelme – emeli ki tudósításában az MTI.

A verseny befutója

Tovább

A végső siker kapujában áll a dán kerékpáros a Tour de France-on

2022. július 23., 18:58 Módosítva: 2022.07.24 13:22
A belga Wout van Aert nyerte a szombati hosszú időfutamot a Tour de France-on, a francia országúti kerékpáros körverseny vasárnapi zárása előtt változatlanul a második időt tekerő dán Jonas Vingegaard áll az összetett élén.

Szombaton a Lacapelle-Marival és Rocamadour közötti 40,7 kilométer hosszú egyéni időfutam várt a 138 fős mezőnyre.

A mezőny tagjai sokáig megközelíteni sem tudták a kétszeres időfutam-világbajnok olasz Filippo Ganna 48:41 perces idejét, mígnem a másik nagy esélyes, az egész Touron végig remeklő belga Van Aert 48 percen belüli idejével átvette a vezetést.

Bár az összetett dobogósai remekül teljesítettek, végül a zöld trikós belga klasszis ünnepelhetett idei harmadik, pályafutása kilencedik Tour-etapsikere után, és sorozatban a harmadik győzelmet szerezte meg a Jumbo-Vismának. Ez már a nyolcadik dobogós helyezése volt ezen a francia körversenyen, rajta kívül négy aktív kerékpáros van, akinek ez összejött egy Grand Tour-viadalon.

Tovább

Kábítószer-kereskedelemmel és pénzmosással vádolják a profi kerékpárost

2022. július 22., 13:28 Módosítva: 2022.07.22 18:57
Az Astana Qazaqstan országútikerékpáros-csapat felfüggesztette Miguel Ángel López versenyzési jogát.

Megleptek bennünket a médiában tegnap este elterjedt hírek, pillanatnyilag nincs semmiféle részletes információnk. A csapat ezért úgy határozott, hogy felfüggeszti Miguel Ángel López minden tevékenységét a csapaton belül mindaddig, amíg az eset körülményei tisztázódnak

– írta a kazah együttes pénteken közösségi oldalán.

Tovább

Pogacar bukott, a sárga trikós Vingegaard bevárta

2022. július 22., 10:58 Módosítva: 2022.07.22 21:40
A sárga trikós Jonas Vingegaard nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny idei utolsó hegyi szakaszát a Pireneusokban, ezzel óriási lépést tett az összetett megnyerése felé.

A 141 fős mezőnyre csütörtökön a zarándokhelyként ismert Lourdes-ból induló 143,5 kilométeres nehéz távon a kiemelt kategóriás Col d’Aubisque, az első kategóriás Col de Spandelles, majd hegyi befutó várt az ugyancsak kiemelt kategóriás Hautacamon. A több mint 4000 méter szintemelkedést tartalmazó táv elején nagy volt a küzdelem a szökésbe kerülésért, végül egy több mint harmincfős csoport tudott meglépni.

Tovább

Elgázolták Valter Attilát

2022. július 22., 06:23 Módosítva: 2022.07.23 10:10
Balesetet szenvedett Valter Attila magyar országúti-kerékpárversenyző. A Groupama-FDJ versenyzője Facebook-oldalán számolt be a történtekről. Olaszországi edzőtáborozása alatt a szerdai edzés közben egy motoros elütötte, de komolyabb sérüléseket nem szenvedett.

Valter Attila közösségi-oldalán osztotta meg a hírt, hogy idő előtt ért véget számára az olaszországi edzőtábora, miután a szerdai tréningje közben egy motorossal ütközött, aki belső ívről próbálta meg megelőzni a magyar kerékpárost, de rosszul mérte fel a körforgalmat.

Óriási szerencsémre semmim sem tört el, nincsenek maradandó sérüléseim, csak a szép kis arcom kapott egy pofont a betontól, de egy fogszabályzó amúgy is tervben volt.

Amint írta, végig magánál volt és visszagondolva sem tudja, mit tehetett volna másképp. Viccesen megjegyezte, hogy nincs harag közte és a motoros között, hiszen attól nem gyógyul meg gyorsabban ő sem.

Az edzőtábor véget ért számára és jelenleg már otthon regenerálódik, de úgy érzi, hamarosan újra nyeregben láthatjuk majd.

(Borítókép: Valter Attila 2022. június 14-én. Fotó:   Dario Belingheri / Getty Images)

Az összetett éllovasa bukott a 15. szakaszon, belga kerékpáros nyerte az etapot

2022. július 17., 18:32 Módosítva: 2022.07.18 09:29
Jasper Philipsen nyerte sprintbefutóban a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi etapját, amelyen Jonas Vingegaard a bukása ellenére megtartotta elsőségét összetettben.

A 154 fősre zsugorodott mezőnyre a Rodez és Carcassonne közötti 202,5 kilométeren két harmadik kategóriás emelkedő várt az induláskor 32 fokos hőségben.

A napraforgómezők között addig nyugodtan zajló versenyt a táv utolsó harmadához érkezve tüntetés zavarta meg, az úton ülő tiltakozókat gyorsan le tudták húzni az útról, így a keddivel ellentétben ezúttal nem kellett megszakítani az etapot. Egymást követték viszont a bukások az olykor 40 fokot is elérő hőségben, a helyenként hatvanfokos aszfalton: a Jumbo–Visma előbb elveszítette egyik legfontosabb hegyi segítőjét, a csuklóját és vállát fájlaló Steven Kruijswijket a nézők tapsa mellett fektették mentőbe, majd maga Vingegaard is földre került.

Tovább

Feladta a Tour de France-t a végső favoritok egyike

2022. július 17., 12:36 Módosítva: 2022.07.18 08:56
A szlovén Primož Roglič feladta a francia országúti kerékpáros körversenyt, amelyen múlt héten versenybalesetet szenvedett.

A 2020-as Tour de France második helyezettjét idén is a favoritok között tartották számon, de a Jumbo–Visma klasszisa másfél héttel ezelőtt, az ötödik szakaszon bukott, igaz, vállficammal és zúzódásokkal megúszta az esést.

Vasárnap azonban már jelezte, hogy a mielőbbi teljes felépülése érdekében a 15., Carcassonne-ig tartó 202,5 kilométeres szakaszon már nem áll rajthoz.

Tovább

Matthews nyerte a Tour szombati szakaszát

2022. július 16., 18:58 Módosítva: 2022.07.17 07:02
Az ausztrál Michael Matthews nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny szombati etapját, melyen a dán Jonas Vingegaard megőrizte előnyét az összetett élén – írja az MTI.
Tovább

Rovatok