Index Vakbarát Hírportál

A világbajnokság 11. napja

Index
2018.06.24. 09:26

Összefoglaló

Anglia 6-1-re verte Panamát, Harry Kane mesterhármast rúgott
Szenegál 2-2-t játszott Japánnal, mindkét csapat továbbjuthat
Lengyelország 3-0-ra kikapott Kolumbiától, így két vereséggel el is búcsúzott
A FIFA eljárásokat indított a sportszerűtlen szurkolók és sportvezetők miatt
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az angol válogatott egykori csatárától származik az a bizonyos klasszikus mondás, hogy

    A futball egy egyszerű játék, 22 férfi kerget egy labdát 90 percig, és a végén a németek nyernek.

    A svédek elleni siker után egy kicsit átírta a klasszikust. 

    "A futball egyszerű játék, 22 férfi kerget egy labdát 82 percig, aztán a németek egyik játékosát kiállítják, úgyhogy 13 percig 21 férfi kergeti a labdát, és aztán a végén a németek valahogy csak megnyerik a kib'szott meccset.

  • A FIFA ismét egy remek videóval hangol a világbajnokság 11. napjára: 

  • A 95. percben, egészen pontosan 94:42-nél esett a németek győztes gólja Svédország ellen. Ennyire az utolsó pillanatban a németek még nem rúgtak gólt világbajnokságon.

  • Anglia a második fordulóban Panama ellen játszik vasárnap 14 órakor. Az előrejelzések szerint a meccs időpontjában 30 fok feletti hőség vár a csapatokra Nyizsni Novgorodban.

    Panamának nem nagyon kell aklímatizálódnia a magas páratartalomhoz és a hőséghez, az angolok viszont már kevésbé vannak hozzászokva az ilyen időjáráshoz. Ők egyelőre Repinóban, kellemes körülmények között készülnek, de Southgate nem akar korábban a meccs helyszínére utazni, mint azt eredetileg tervezte.

  • Nisino Akirát, a japán válogatott szövetségi kapitányát kérdezték arról, hogyan készül csapata Szenegál elleni meccsére:

    Mondtam a játékosoknak, hogy hízzanak öt kilót és nőjenek öt centit a meccsig. Nem tudták megcsinálni. Úgyhogy ügyes labdajátékkal kell megpróbálnunk nyerni.

    via

  • Mesut Özil volt az egyik olyan játékos, akit a mexikó elleni vereség után Löw kitett a csapatból, emellett a sajtótól és a szurkolóktól is kapott rendesen. A középpályás ennek ellenére felhőtenül tudott örülni a péntek esti győzelemnek a csapatba kerülő Marco Reusszal, és közben harciasan üzent a kritikusainak is. 

  • Olyan videók terjedtek a közösségi médiában, amelyben az argentin válogatott másodedzője, Caruso Lombardi arról beszélt, hogy a horvátok elleni vereség után Javier Mascherano és Cristian Pavon egymásnak esett az öltözőben. Van aki azt mondja lökdösődés volt, és elég komolyan szidta egymást a két futballista. A szóbeszédeknek lehet alapja, hiszen később a két játékos egy másik videón összeölelkezve békül ki egymással.

Rovatok