Index Vakbarát Hírportál

Neymar visszatérhet a Barcelonához, ha...

A legfontosabb csütörtöki átigazolási hírek a labdarúgás világából

Vége
futballbazár cover
Antalics Ádám
2023.08.03. 21:06
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Köszönjük egész napos megtisztelő és kitartó figyelmüket. Tartsanak velünk pénteken is!

    Aki nem akar futball nélkül maradni csütörtök este sem, kövesse a Shamrock Rovers–Ferencváros-mérkőzést élő tudósításunkkal.

  • A barcelonai kiadású sport.es spanyol sportnapilap információi alapján a Dembélé-transzfer részeként a Paris Saint-Germain kölcsönbe felajánlotta brazil klasszisát, Neymart a Barcelonának.

    A cikkben kiemelték: Lionel Messi távozását követően Kylian Mbappé várható lelépésével alapjaiban szorul reformra a PSG támadójátéka, amely során a nyáron érkezett vezetőedző, Luis Enrique a jelek szerint már nem ragaszkodik az utóbbi két évadot meghatározó trió harmadik, brazil tagjához sem.

    Ousmane Dembélé PSG-be történő igazolása napok (órák?) kérdése csupán, erről már Xavi Hernández, a Barcelona vezetőedzője is kész tényként nyilatkozott, míg a nemzetközi sportsajtó arról számolt be, hogy a világbajnok francia szélső szerződésében rögzített 50 millió eurós kivásárlási árat a PSG alku nélkül leteszi az asztalra.

    A sport.es ugyanakkor úgy tudja: Xavi még az előtt megvétózta a brazil támadó érkezését szakmai érvekre hivatkozva – nem Neymar kaliberű futballistára van szükség most a keretükben –, hogy annak anyagi lehetőségeit alaposan megvizsgálták volna.

    Hozzáétették: pedig Neymar nyitott lett volna a tárgyalásra. A játékos 2013 és 2017 között a Barca-játékos volt, onnan igazolt a mai napig világrekordot jelentő 222 millió euróért Párizsba, és többször beszélt már arról is, hogy egyszer szívesen visszatérne.

    Neymar ráadásul a világ egyik legmagasabb fizetésével rendelkező játékosa, igényeiből pedig sokat aligha fog leadni.

    Egy darabon szakmai elvárásaiból sem, hiába érkeznek szaúdi ajánlatok, azok a hírek szerint nem érdeklik a 31 éves csatárt.

    A Chelsea megkeresésén röviden elgondolkodott ugyan, de a feleknek megállapodniuk már nem sikerült. Neymar nyilatkozataiban pedig folyamatosan azt emeli ki, hogy szándéka kitölteni 2025 nyaráig szóló párizsi szerződését.

  • Mint ismert, az olasz ezüstérmes Lazio kulcsembere, Szergej Milinkovics-Szavics is Szaúd-Arábiát választotta, az al-Hilal játékosa lett. A szerb középpályás pótlására a japán válogatott Kamada Daicsit szemelte ki a római klub, és a hírek szerint már a megállapodás is megszületett.

    Az átigazolási hírekben élen járó Fabrizio Romano azt írta csütörtök délután: az Eintracht Frankfurttól távozó Kamada ingyen érkezik a Lazióhoz, a felek már mindenben megállapodtak, így gyakorlatilag csak a bejelentés hiányzik.

  • A La Gazzetta dello Sport információi szerint az AC Milan a Barcelona belső védőjét, Clement Lenglet-t szemelte ki. Az olasz sportnapilap úgy tudja, a két klub már fel is vette a kapcsolatot a francia bekk ügyében.

    A tekintélyes olasz sportlap csütörtöki számában két oldalt is szentelt az AC Milan nyári átigazolásainak, és sorra vették az eddigi hét új szerzeményt. Luka Romero, Marco Sportiello, Ruben Loftus-Cheek, Christian Pulisic, Noah Okafor, Tijjani Reijnders és Samuel Chukwueze már a zsákban, a következő pedig a Valencia amerikai játékosa, Yunus Musah lehet.

    A kilencedik igazolás pedig Clement Lenglet lehet, akivel nem számol Xavi a Barcelonánál, így a hírek szerint 10 millió euróért túl is adna rajta a katalán egyesület.

  • Robert Sánchez, az élvonalbeli Brighton kapusa a Chelsea színeiben folytatja pályafutását – jelentette Fabrizio Romano. Az olasz transzferguru hozzáteszi, a Brighton 20 millió fontot kap kézhez az üzletben, amely további ötmillió fonttal nőhet különböző kritériumok teljesülése esetén.

    A Chelsea a spanyol kapust egyértelműen Kepa Arrizabalaga vetélytársának szánja, miután Edouard Mendy távozott a csapattól, és Szaúd-Arábia felé vette az irányt. Sánchez hamarosan átesik az orvosi vizsgálatokon, majd bemutatják a Stamford Bridge-en. A hírek szerint a londoni klub hosszú távú megállapodást írt alá a hálóőrrel. 

  • A Premier League egyik újonca, a Sheffield United hivatalos oldalán közölte, hogy szerződtette az Arsenal amerikai válogatott védőjét, Auston Trustyt. A 24 éves futballista négy évre írt alá, a hírek szerint 5 millió fontot fizetett érte a Sheffield.

    Trusty Pennsylvaniában született, az Egyesült Államokban pallérozódott, 2022 januárjában szerződtette az Arsenal a Colorado Rapidstól. Rögtön kölcsön is adták, a másodosztályú Birminghamnél – amelynek résztulajdonosa lett Tom Brady – töltötte az elmúlt szezont, 48 tétmeccsen lépett pályára, és az év játékosának választották. 

  • Három évre kötelezné el magát a Juventushoz Romelu Lukaku, ám az ügylethez a torinóiaknak a Chelsea-vel is meg kell egyezniük, ami az igényeiket tekintve nem lesz egyszerű…

    A londoniak ugyanis a szerb támadót, Dusan Vlahovicsot szeretnék a belgáért cserébe, amiben a Juve partner is lenne – feltéve ha a Kékek Lukaku mellé hozzácsapnak még 40 millió eurót is…

    Az biztos, hogy Lukaku nem szerepel az új menedzser, Mauricio Pochettino terveiben, ez a transzfer ebben a formában viszont óriási veszteséget jelentene a Chelsea-nek, hiszen két évvel ezelőtt 113 millió euróért költözött vissza az angol fővárosba. A két klub folyamatosan tárgyalásban áll egymással, a napokban eldőlhet a belga vb-bronzérmes jövője.

  • Az angol élvonalbeli Tottenham játékosa, Lucas Moura visszatér nevelőklubjához, a Sao Paulóhoz. A 30 éves játékos végigjárta a brazil klub akadémiáját, a felnőttcsapatot 2010 és 2012 között erősítette, majd Európába igazolt.

    Az öreg kontinensen szerepelt a Paris Saint-Germain és a Tottenham színeiben, utóbbi csapattal pedig Bajnokok Ligája-döntőt is játszhatott, miután mesterhármasával kiejtették az Ajax Amszterdamot az elődöntőben. „Ez egy különleges pillanat a karrieremben, eljött az idő, hazatértem!” – mondta Moura visszatéréséről.

  • Mindenben megegyezett egymással Joao Cancelo és az FC Barcelona alakulata, így már csak a 27 éves szélső klubjával, a BL-győztes Manchester Cityvel kell dűlőre jutnia a katalánoknak.

    Xavi mindenképpen szeretné soraiban tudni a portugál futballistát, a vételárát pedig Dembélé eladásából fedeznék, aki 50 millió euróért napokon belül csatlakozik a PSG-hez.

  • Az utóbbi napokban másról sem lehetett olvasni, mint hogy Kylian Mbappé nem hajlandó meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését a Paris Saint-Germain csapatával, sőt a háttérben már meg is egyezett a Real Madriddal.

    A párizsi vezetőség természetesen mindent megtesz, hogy a francia szupersztár 2024-ben semmiképpen ne ingyen távozzon a spanyol gigászhoz, közben pedig úgy tűnik, hogy már az utódját is megtalálta.

    Hírek szerint ugyanis nagyon közel a megegyezés a Benficával és annak portugál válogatott csatárával, Goncalo Ramosszal, akinek érkezése már csak idő kérdése a francia fővárosba. A PSG a bónuszokkal együtt 80 millió euróért szerezheti meg a 22 éves játékost, aki 2028-ig ír majd alá a párizsiakhoz.

    Ramos nevét a katari világbajnokságon ismerhette meg igazán a labdarúgó-társadalom, amikor kiszorította a portugál válogatott kezdőjéből Cristiano Ronaldót, a Svájc elleni meccsen pedig például mesterhármast szerzett.

  • Cristiano Ronaldo világklasszis csapattársat kapott Szaúd-Arábiában, magyar válogatott játékost igazolt az Urbán Flórián irányította, NB II-es BVSC, a legendás olasz kapus, Gianluigi Buffon pedig szögre akasztotta kesztyűjét.

    A részletekért fussa át szerdai hírfolyamunkat.

  • Újabb reggel, újra itt a Futballbazár. A folyamatosan frissülő hírfolyamunkban ma is elhozzuk a labdarúgás világának legfontosabb történéseit. Tartsanak velünk ma is!

Rovatok