Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool újabb kulcsembere dőlt ki hosszú hetekre

2024. február 14., szerda 19:26

A jelek szerint túl korán engedték vissza a pályára, most pedig rásérült korábbi részleges szalagszakadására Trent Alexander-Arnold, a Liverpool csapatkapitány-helyettese – írja a The Telegraph. A cikk szerint a 25 éves védő a történtek miatt kihagyni kényszerül a február 25-ei Ligakupa-döntőt. A szerző Szoboszlai Dominik helyzetére is kitért, akinek a játékát rendkívül kétségesnek tartja a Chelsea elleni fináléban.

A Liverpool védője és játékszervezője, Trent Alexander-Arnold nem léphet pályára a hónap végi Ligakupa-mérkőzésen – jelentette a The Telegraph. A cikk szerint a múlt hétvégi, Burnley elleni bajnokin szünetben lecserélt labdarúgó ismét a térdével bajlódik – korábban részleges szalagszakadásról lehetett olvasni vele kapcsolatban, amire rácáfolni látszott, hogy alig három hét alatt újra bevethető állapotba került. A hét elején elvégzett vizsgálatok állítólag kimutatták, súlyosbodott a helyzet, így lényegében elölről kezdheti a rehabiltációs időszakot.

A beszámoló szerint a 25 éves védő visszatérése egyszerűen túl koraira sikeredett. Bármennyire is játszani akart a január végi, február eleji Chelsea és Arsenal elleni rangadón, ezeken a mérkőzéseken még nem lett volna szabad visszaengedni őt, pláne nem kezdőként játszatni a Burnley elleni kötelezőnek ígérkező győzelem alkalmával. Itt azonban érdemes megjegyezni azt is, hogy Jürgen Klopp menedzser az öltözőben tomboló influenzajárvány, valamint Conor Bradley személyes okokból történő távolmaradása miatt kényszerpályára is került a védelem összeállításakor. Nem véletlen, hogy Alexander-Arnold kiválása után az eredetileg bal oldali középpályásként szereplő Curtis Jones kényszerült jobb oldali bekknek.

A The Tehegraph azt írja, pontos ütemterv ezúttal nincs a csapatkapitány-helyettes visszatérésére, aki azért küzd, hogy a Nottingham Forest elleni március eleji bajnokin újra keretben lehessen, így pedig legyen minimális ideje játékba lendülni a Manchester City elleni, egy héttel később rendezendő „aranycsatára”. Az Anfielden lejátszandó meccs ugyanis kulcsfontosságúnak ígérkezik a bajnoki versenyfutás szempontjából (jelenleg a Liverpool 54 ponttal az első, a címvédő City 52-vel a második).

A futballista hiányában Bradley lehet majd a vörösök kezdőjátékosa a következő hetekben a jobb oldali védő posztján – valószínűsíti az Alexander-Arnold állapotáról szóló jelentés, amelyet egyebek mellett a The Athletic is megerősített azóta.

A Telegraph a védő mellett külön említést tesz Szoboszlai Dominikról is, a magyar válogatott középpályásról szóló információkat pedig ugyancsak nehéz lenne szívderítőnek titulálni. A cikket jegyző Chris Bascombe kerek perec leírja, komolyan kétséges Szoboszlai játéka a február 25-ei Ligakupa-döntőn. Ezzel kapcsolatban visszaidézi a Klopp múlt heti sajtótájékoztatóján elhangzottakat is:

Ha őt kérdeznék, biztos játszani akarna – mondta a német vezetőedző a 23 éves, combhajlító-problémákkal küzdő játékosáról. – De őszintén nem tudom. Meglátjuk, kint fut. De van az úgy, hogy látok kint futni egy játékost, és már azt gondolom, rendben van, hamarosan visszatér, aztán kiderül, még eltart egy ideig. Meglátjuk, az ő esetében ez miként lesz.

Alexander-Arnoldra visszakanyarodva a cikk szerzője azt is megjegyzi, a védő esetében egészen optimista volt Klopp mester, és abban reménykedett, kisebb gondról van szó – ehhez képest legfeljebb annyi öröme lehet a diagnózist látva, hogy műtétre talán nem lesz szüksége az angol védőnek.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, a Liverpool szempontjából rendkívül sűrű a szezon jelenlegi periódusa, a február 17-től március 17-ig tartó egy hónapos periódusban öt bajnoki és a Ligakupa-döntő mellett egy FA-kupa-nyolcaddöntőt, valamint az Európa-liga nyolcaddöntőjének két felvonását is lejátssza a csapat, azaz összesen kilenc tétmérkőzés vár Klopp játékosaira. A meccsek között a már említett City elleni csúcsrangadóval. Ebből a szempontból sem mellékes, hogy Szoboszlai és Alexander-Arnold mikorra épül fel, és a német szakember mennyire mély, jól rotálható kerettel tud dolgozni az előttünk álló hetekben.

Az azonban biztos, hogy az elmúlt hetek fejleményei után ezúttal egyik játékos visszatérését sem fogják elkapkodni – ahogyan azt korábban Szoboszlai újabb sérülésével kapcsolatban Klopp már többször mantrázta.

A Pool legközelebb a tabella 14. helyén álló Brentford otthonában lép pályára, majd hétközi mérkőzésen a kiesés elkerüléséért küzdő Luton Townt fogadja. Ezt követi a február 25-ei Ligakupa-finálé.

(Borítókép: Trent Alexander-Arnold (balra) és Szoboszlai Dominik kísértetiesen hasonló cipőbe kerültek Liverpoolban. Fotó: Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

Rovatok