Index Vakbarát Hírportál

Úgy fest, megvan Szoboszlai Dominik új edzője – de lehet egy vezéráldozat is

2024. április 9., kedd 12:09

Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint a Premier League-ben szereplő Liverpool szerződést ajánlott a Sporting CP-t irányító Rúben Amorimnak, hogy a nyáron ő váltsa Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató klubnál.

Az együttessel Bajnokok Ligáját, bajnoki címet, FA-kupát, Ligakupát, angol és európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is nyerő német szakember januárban jelentette be, hogy az idény végén távozik, és pihenőt tart. 

Elsőként a „vörösök” korábbi játékosa, Xabi Alonso neve jött elő utódjaként, de a spanyol tréner nemrégiben jelentette be, hogy marad a Bayer Leverkusennél a következő idényre is – miután gyakorlatilag biztosra vehető, hogy irányításával története első bajnoki címét szerzi meg a klub.

Rúben Amorim neve is előkerült már februárban, az elmúlt napokban pedig egyre inkább fokozódik a helyzet.

Olyannyira, hogy a legfrissebb hírek szerint a Liverpool 3 éves szerződést ajánlott a portugál éllovas edzőjének, Pedro Sepulveda újságíró szerint pedig az anyagiakban gyakorlatilag megegyeztek már a felek.

A korábbi középpályás edzői pályafutását a Bragában kezdte 2019 szeptemberében, három hónappal később már a felnőtteket irányította, s tette ezt olyan hatékonyan (10 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség), hogy 2020 márciusában már a Sporting CP csapott le rá.

A LISSZABONI KLUBNÁL ELSŐ TELJES IDÉNYÉBEN 19 ÉVES NEGATÍV SZÉRIÁT MEGSZAKÍTVA RÖGVEST BAJNOK (ÉS LIGAKUPA-GYŐZTES) LETT, A SZUPERKUPA ELHÓDÍTÁSÁT PEDIG ÚJABB LIGAKUPA, VALAMINT EGY BAJNOKI EZÜST KÖVETTE.

A legutóbbi évad visszaesése után a jelenlegi kiírásban az együttes egy meccsel kevesebbet játszva is négy ponttal vezet a nagy rivális Benfica előtt, így egyre közelebb kerül az együttes története 20. aranyérméhez.

Hír még a csapattal kapcsolatban, hogy az együttes legnagyobb sztárját is elveszítheti a trénere után: Szaúd-Arábiából ugyanis újabb frontot nyitnak Mohamed Szalah megszerzése érdekében.

A 31 éves egyiptomi szélsőért a Karim Benzemát és N'Golo Kantét is foglalkoztató al-Ittihad 70 millió fontos ajánlattal kopogtat az angol bajnoki címért nagy csatában lévő Mersey-parti csapatnál.

(Borítókép: Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Rovatok