Index Vakbarát Hírportál

A Google és a világuralom

2010. augusztus 21., szombat 19:40

A Google ellopja a wifiadatokat és összeesküdött a Verizonnal a netsemlegesség ellen – a tajvani Next Media ezúttal a keresőcéget támadja furcsa hírvideójával. Sergey Brin és Larry Page ördögként jelenik meg a videóban.

Világuralomra tör a Google – legalábbis tajvani Next Media szerint. A cég ördöginek állítja be a Google és a Verizon megállapodását. A hírek szerint a két óriáscég olyan megállapodást készül kötni, amelynek értelmében a Verizon pénzért felgyorsítaná az elérést a Google által szolgáltatott tartalomhoz, többek között a YouTube-videókhoz.

A kritikusok szerint ez azzal járna, hogy azok a szolgáltatók, amelyek nem fizetnek, kisebb sávszélt kapnak. A Google és a Verizon tagadja a New York Times értesülését.

A Next Media nevű cég arról híres, hogy fiktív, bár hihető forgatókönyvek alapján készít animációs filmeket, így illusztrálja azokat a híreket, amelyeknek hátteréről alig tudni valamit. Az állítólagos megállapodást is feldolgozta. A kisfilmben arról beszélnek, hogy a Google-t már most is sokan támadják a Street View miatt, mert a cég nem figyel eléggé a magánszféra szentségére. Azt is megemlítik, hogy a Street View-hoz fotókat készítő autók rögzítették az útjuk során észlelt wifihálózatok adatait is. Először Franciaország, Spanyolország és Németország perelt, aztán az angolok és amerikaiak is. Mint kiderült, közel 600 gigabájtnyi adatot gyűjtöttek össze titokban.

A videón ördögként mutatják be a két cég vezetőit, akik pokoli szerződést kötnek és vért isznak, hogy ezt megpecsételjék.

Rovatok