Index Vakbarát Hírportál

Már ki is derült, mivel újulnak meg jövőre az iPhone-ok

2016. október 31., hétfő 19:49

Aki szerint nem volt elég újítás az idén bemutatott iPhone 7-eseknek, és igazi innovációra szomjazik, annak nem kell már sokáig várnia. Tai Jeng-wu legalábbis ezt mondta és bár elsőre talán nem ismerős a neve, higgye el ő egy olyan ember, akinek érdemes adni a szavára a témában.

Ő ugyanis nem más, mint a Sharp vezérigazgatója, ez a cég pedig az Apple egyik legnagyobb gyártójának a Foxconn-nak a tulajdonában van. Ennek a cégnek, a sokszor embertelen körülmények között dolgoztató, gyáraiban készülnek az iPhone-ok. A Nikkei Asian Review beszámolója szerint, egykori egyetemén vett át dísztoktori címet és itt mondta el a következőket:

Az iPhone-ok most cserélik le az eddig használatos LTPS kijelzőt, OLED panelekere. Azt nem tudjuk, hogy ezek sikert hoznak-e, de az Apple-nek muszáj a fejlődés útját követnie, aminek következő lépcsője az OLED kijelzők felé visz. Ez egyszerre krízis és lehetőség.

A Foxconn Japánban éppen OLED gyárakat épít, de ha kell az Egyesült Államokban is tudnak majd ilyeneket gyártani.

Az ugyan nem hangzott el, hogy mikor történik a váltás, de 2017-ben lesz 10 éve, hogy Steve Jobs bemutatta volna az első iPhone készüléket, így igazán adná magát, hogy ezzel dobbantsanak az évfordulón. Ráadásul ezzel lemaradásban van az Apple, az egyik legfőbb riválisával, a Samsunggal szemben, a koreai cég ugyanis már évek óta használja a technológiát, például a jelenlegi csúcskészülékében, a Samsung Galaxy S7 Edge telefonjában is ilyen van. Arról nem is beszélve, hogy a néhány napja bemutatott kínai csúcsmobil a Xiaomi Mi Mix is bemutatott néhányat azok közül az újítások közül, amiket várhatóan az Apple is prezentál majd a maga módján.

A Mi Mix szinte kizárólag egyetlen hatalmas kijelző, nincsenek rajta felül hangszórók, vagy alul egy gomb, ahogy az jelenlegi Apple termékein. Iparági elemzők azt várják, hogy a jövőre három különböző méretben is piacra kerülő iPhone-ok, ehhez hasonló kialakítással rendelkeznek majd.

Kevésbé szexi hír, de ehhez kapcsolódik, hogy az LG-nek és a Samsungnak is az most a legfontosabb, hogy az Apple tőle rendelje majd meg ezeknek az OLED paneleknek a gyártását.

Az OLED igazi újdonságairól ebben a cikkünkben írtunk bővebben. Az Apple múlt héten frissítette a Macbook prókat, amiken szintén helyet kapott egy OLED csík, erről itt lehet jobban tájékozódni.

Rovatok