Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott az eredeti Xbox forráskódja

2020. május 22., 10:12 Módosítva: 2020.05.22 14:22

Örülhetnek az eredeti Xbox rajongói, nemrég ugyanis kiszivárgott a Microsoft konzoljának forráskódja, beleértve ebbe az Xbox fejlesztői készletet, a teszteléshez használt emulátorokat, több fejlesztői környezetet, a szükséges dokumentációt, valamint magát a kernelt, az operációs rendszer magját is. Az adatok egy része ugyanakkor korábban is keringett már az interneten, így egyelőre nem egyértelmű, hogy a szivárgás mennyiben fogja segíteni az xboxos játékok modolását, illetve a pécés emulátorok feljavítását – írja a The Verge.

Tovább

Negyvenéves lett Pac-Man, de jó formában van

2020. május 21., 23:49 Módosítva: 2020.05.22 13:08
134

Éppen ma negyven éve, hogy nyilvánosan bemutatták a Pac-Mant, a videojáték-klasszikuson mégsem fog a midlife crisis. 2015-ben újabb, hatalmas méretű játéktermi verziót kapott World's Largest Pac-Man címmel, 2016-ban otthoni konzolokra kijött a Pac-Man Championship Edition 2, tavalyelőtt pedig felhúztak rá egy gyűjteményes játéktermi kabinetet – és ezek még csak a hivatalos verziók, mert az otthon barkácsolt, félamatőr Pac-Man változatokat lehetetlen számon tartani. Népszerűségére magyarázat maga a játék felépítése, ami 1980-ban egészen új szemléletet hozott a játéktermekbe.

Tovább

Nyilvánossá teszik két ősklasszikus videojáték teljes forráskódját

2020. május 21., 21:17 Módosítva: 2020.05.22 09:34
29

Június 5-től bárki bármit csinálhat az eredeti Command & Conquer és a Red Alert forráskódjával – írja a GamesIndustry.biz. A lépést Jim Vessella, a Command & Conquer Remastered Collection producere jelentette be. A kiadó Electronic Arts így lehetővé teszi, hogy a klasszikus stratégiai játékokba belepiszkálva bárki programozni tanuljon, egyedi kiegészítőket hozzon létre, vagy átalakítsa a játékok elemeit.

A forráskódokra építve akár egy egészen új játékot is létre lehet hozni.

Tovább

Megjelenési dátumot kapott a Valorant

2020. május 21., 17:15 Módosítva: 2020.05.22 10:17
40

Az elmúlt pár hónapban kétségtelenül kevés dolog rengette meg jobban az internetet videójátékos fronton a Riot Games új játékának a bétájánál. A Valorant persze nem kis részben azért döntötte meg röhögve a Twitch nézettségi rekordjait, mert a bétához való hozzáférést így lehetett beszerezni, de hamarosan senkinek nem kell majd erre fanyalodnia, június 2-án ugyanis hivatalosan is megjelenik majd a játék.

Tovább

Call of Dutyval toboroz az amerikai hadsereg a járvány miatt

2020. május 21., 10:39 Módosítva: 2020.05.21 17:54
155

A járvány miatt az amerikai hadsereg nem tud eljárni állásbörzékre, hogy népszerűsítse magát, így az esportot használják toborzásra – írja a Wall Street Journal. Az állásbörzéken kívül a toborzók általában gyakran járnak középiskolákba és egyetemekre is, hogy minél nagyobb tömeget tudjanak megszólítani, de az érintkezési korlátozások miatt erre most nincs lehetőség.

A seregben, a haditengerészetben és a légierőben is szolgálnak olyan katonák, akik bokszolnak vagy boboznak pár évet - és most esport csapatok is összeálltak az amerikai haderő három ágában. A sereg egyik New York állami toborzócsapata több lehetséges újonc elérhetőségét szerezte meg egy pár hetes Call of Duty bajnokság alatt, mint amennyit egy hagyományos nagy eseményen szoktak.

Az eredeti tervek szerint a seregben 70 ezer újoncra számítottak a szeptemberben végződő pénzügyi év végéig. Általában nyáron jelentkeznek a legtöbben, így a toborzóirodák most azt remélik, hogy hamarosan megnyithatnak.

A mostani helyzet szembemegy az elmúlt több ezer év tapasztalataival, hiszen a gazdasági nehézségek közepette mindig többen választották a sereg relatív biztonságát. ám a járvány elleni szabályok a feje tetejére állították a szituációt.

A sereg esportos toborzócsapatában mindenféle specializációjú katona szolgál. Nem sokuk rendelkezik toborzói háttérrel, de a csapat szerint ez nem is baj, hiszen a játék közben természetes beszélgetés útján terelődik a szó a seregre. Nem azzal szólítják meg a lehetséges jelentkezőket, hogy milyen szuper a katonaság, hanem azzal, hogy hasonló érdeklődésű emberek társaságához csatlakozhatnak. Mivel a játékosok világa sokrétű, sokkal többféle embert tudnak megszólítani, mint egy börzén. Ez azt jelenti, hogy könnyebben találnak jelöltet a különféle specializációkra, mint például technikus, vagy szerelő.

A koronavírus miatt a toborzóknak nem csak a játékokra kellett áttérnie. A plakátokra szánt pénz egy részét online hirdetésekre fordítják, próbálnak ott megjelenni, ahol az ifjúság éli életét.

A mobilos játékok a koronavírus-járvány nagy nyertesei

2020. május 20., 12:32 Módosítva: 2020.05.20 14:11
48

A hónapok óta tomboló koronavírus-járvány alapjaiban változtatta meg az emberek mindennapjait, és a legtöbb iparágra jelentős hatást gyakorolt. Ám míg a legtöbb szektor nagyot bukott rajta, olyanok is voltak, amiknek még jól is jött a megváltozott helyzet. A videójátékok kétségtelenül ide tartoznak: az elmúlt hónapokban egyre többen kezdtek el játszani velük, a hagyományos sportok hiányában az esportok is népszerűbbek lettek, a mobilos játékok piaca pedig szintén sosem látott szárnyalásba kezdett.

A Sensor Tower első negyedéves adatai alapján soha nem töltöttek még le annyi mobilos játékot, mint 2020 első három hónapjában, az App Store és a Google Play is rekordokat döntött, és a jelek szerint a játékosok a pénztárcájukat is inkább hajlandóak kinyitni a jelenlegi helyzetben. A számok áprilisban sem estek be, sőt, még feljebb kúsztak, ami a korábban jósoltnál jóval nagyobb növekedést irányozhat elő. 

Történelmi számok

Ebben a helyzetben kétségtelenül egy rakás fontosabb dolog is létezik a mobiljátékok piacánál, ám az elemzések alapján a növekedés tényleg olyan mértékű volt, ami mellett lehetetlen szó nélkül elmenni. A korábban emlegetett első negyedéves jelentésből kiderült, hogy az App Store-on és a Google Playben az első három hónapban több mint 13 milliárd alkalommal telepítettek fel játékot, ami 

KÉTMILLIÁRDDAL TÖBB, MINT AMI 2019 HARMADIK NEGYEDÉVÉBEN ÖSSZEJÖTT.

Az App Store a tavalyi év azonos időszakához képest 35 százalékos növekedést produkált, a Google Play pedig 38 százalékkal szárnyalta túl az akkori adatokat – ez mindkét platform esetében rekordnak számít. Márciusban, amikor a járvány már tényleg világszerte éreztette a hatását, 24 százalékos növekedést lehetett megfigyelni az előző hónaphoz képest, áprilisban pedig még innen is 8 százalékkal feljebb kúszott a mobilos játékok piaca. 

Tovább

Valódi űrmissziókkal újít a legjobb űrrepülés-szimulátor

2020. május 19., 10:43 Módosítva: 2020.05.19 21:39
31

Ugyan csak virtuálisan, de hamarosan bárki beleáshatja magát az Európai Űrügynökség (ESA) legfontosabb feladataiba, a szervezet ugyanis hétfőn bejelentette, hogy ingyenes frissítésben adja hozzá két küldetését, illetve az Ariane–5 hordozórakétát a Kerbal Space Program nevű űrrepülés-szimulátorhoz – olvasható az ESA honlapján

Tovább

Ingyen GTA5-öt mindenkinek!

2020. május 14., 17:00 Módosítva: 2020.05.15 17:18
671

Megszakítjuk ősi (két hónapos!) hagyományunkat, és egy rendkívüli bejelentéssel kezdjük a havi olcsójáték-ajánló cikkünket: az Epic Games Store ingyen osztogatja a nagy sikerű Grand Theft Auto 5-öt, minden idők egyik legnagyobb videojátékos bestsellerét. Ha valaki esetleg nem tudná, miről van szó, a GTA5 egy szuper karakterekkel és remek történettel megáldott játék, amiben három bűnözőt irányíthatunk karrierjükben. A sztori mód mellé jár a GTA Online is, ahol barátainkkal, vagy ismeretlenekkel versenyezhetünk, harcolhatunk, bankrabolhatunk, golfozhatunk.

A játékba nemrég bekerült egy zöld és egy lila UFO jelmez, így a közösség tagjai valamelyik színhez csatlakozva Hell's Grannies jelleggel tömegverekednek Los Santos utcáin.

Az Epic Games ajándékával egyébként nagyjából 10 ezer forintot spórolhatunk, így ár-érték arányban ez lehet az eddigi legjobb Epic akció. Mikor az akció élesedett, a vásárlók annyira leterhelték az Epic oldalát, hogy összeomlott, így lehet, hogy várni kell majd egy kicsit. Nem kell aggódni, az akció május 21-ig tart.

Tovább

A játékok még négy lépéssel közelebb kerültek a mozis látványvilághoz

2020. május 13., 18:19 Módosítva: 2020.05.14 12:55
408

Folytatódik a videójáték-ipar több hónapos bejelentés-sorozata, a Summer Game Fest. A szerdai bejelentés kifejezetten fontos, ugyanis az Epic egy kilenc perces trailerrel mutatta be, milyen látványvilágot várhatunk a közeljövő játékaitól.

Az Unreal Engine 5 játékmotor 2021 elején lesz elérhető a fejlesztők számára, és két új eszköz (Lumen és Nanite) segítségével még élethűbb, még lélegzetelállítóbb játékokra számíthatunk.

Tovább

Felújítva és eredeti zenékkel tér vissza a világ legjobb gördeszkás játéka

2020. május 13., 07:13 Módosítva: 2020.05.13 14:08
2756

Újra kiadják a Tony Hawk's Pro Skater (THPS) 1 és 2-t., méghozzá felújított grafikával és az eredeti zenékkel, írja a CBR. Minden idők legjobb gördeszkás játéksorozatát szeptember 4-én adják Xbox One-ra, PS4-re és PC-re.

Tovább

A Microsoft bosszúból adhatja majd olcsón az új Xboxot

2020. május 11., 14:37 Módosítva: 2020.05.12 00:14
442

Michael Pachter videojáték-ipari elemző azt mondja, valószínű, hogy az Xbox Series X 400 dolláros (130 ezer forintos) árcédulával kerül majd a boltokba. Ez elég meglepő kijelentés, főleg, ha abból indulunk ki, hogy a bivalyerős új konzolok alkatrészára is elég magas (eddig valószínű volt a minimum 450-500 dolláros induló ár), és már a 600 dolláros ás is felmerült, ha a gyártók profitot szeretnének látni a gépekből.

Ennek ellenére nem kizárt, hogy a Microsoft bármit megtenne, hogy hamar vezető helyre kerüljön a következő konzolgeneráció versenyében. Ebbe beletartozik az is, hogy a cég durva veszteséget is bevállal.

Tovább

Az Xbox nagyot akart villantani, de saját dugájába dőlt

2020. május 8., 13:10 Módosítva: 2020.05.09 14:10
95

A nagy Xbox 20/20 prezentáció egy teljesen vállalható, érdekes bemutató volt. A baj csak az, hogy mindenki sokkal többet várt az új konzol játékait beharangozó műsortól. Az esemény gigantikus durranása elvileg a nemrég bejelentett Assassin's Creed Valhalla játékmenet trailere kellett volna, hogy legyen, de nem valószínű, hogy a játék tényleg ilyen filmszerű lesz.

A Microsoft 13 olyan játékot mutatott be a Nintendo Directre hajazó eseményen, amelyek mind az év végén megjelenő Xbox Series X-re is megjelennek majd. Az elmúlt hetekben az Xbox marketingesei rengeteget dobálóztak a játékmenet szóval, így sokan azt várták, hogy láthatunk majd egy kis Halo: Infinite-et, esetleg Forzát, vagy ha a csillagok úgy állnak, Fable-t. 

Tovább

Szeret lakberendezni? Keressen pénzt az Animal Crossinggal

2020. május 7., 10:36 Módosítva: 2020.05.07 23:57
72

Az Olivia's luxus lakberendezési áruház esztétikai tanácsadást nyújt az Animal Crossing: New Horizons játékosainak – írja a Pocket Gamer. A brit áruház épp toborozza azokat a kezdő, vagy akár profi lakberendezőket, akik online szeretnék kamatoztatni a tudásukat. Ez egy remek reklám az Olivia's-nak, és biztosan a pénz áll a háttérben, de a szabadúszó lakberendezők, akik a járvány miatt kevesebb munkát kapnak valóban jól járhatnak a szolgáltatással.

A tanácsadók óránként 40 fontot (16 ezer forintot) is kereshetnek.

Tovább

Bejelentette első nagy videójátékát az Amazon

2020. május 6., 09:49 Módosítva: 2020.05.06 23:52
8

Kedden szinte a semmiből jelentette be első, nagy költségvetésű videójátékát az Amazon játékfejlesztésért felelős szárnya. Az Amazon Game Studios eddig jellemzően tabletes játékokra fókuszált, most azonban a pécés piacot is meghódítanák az új, Crucible névre hallgató játékukkal, ami május 20-án már játszható is lesz – írja a The Verge.

Tovább

Erre a remake-re sokat kellett várni, de nagyon megérte

2020. május 1., 00:11 Módosítva: 2020.05.01 22:31
68

Egy bazinagy karddal a hátunkon segítünk a nyomornegyedekben, ökoterroristaként küzdünk a bolygót könyörtelenül kizsákmányoló nagyvállalat ellen, de ha kell, órákat töltünk azzal, hogy időre kidurrantsunk rengeteg kockát.

Nagyjából így van értelme remake-et csinálni egy régi, nagy sikerű klasszikusból

A Final Fantasy VII Remake ügyesen ültette át a 23 éve készült, emblematikus japán szerepjátékot a mai kor követelményeire, látványos grafikájával, megreformált harcrendszerével lényegében ugyanazt a történetet meséli el, de mégis kiszélesítve, miközben sokszor apró részletekben is hű marad az eredetihez. Ez a feldolgozás egyszerre szól azoknak, akik máig a világ legjobb játékának tartják az eredetit, és azoknak is, akik csak most ismerkednek a Final Fantasyk világával.

Tovább

Átlépte a 10 millió előfizetőt az Xbox Game Pass

2020. április 30., 16:07 Módosítva: 2020.04.30 23:32
2

Úgy tűnik, nem hiába indította útjára három éve a Microsoft a leginkább a Netflixre hasonlító előfizetéses szolgáltatását, a videójátékokat kínáló Xbox Game Passt, a cég szerdai bejelentése alapján ugyanis mostanra több mint 10 millióan fizettek elő rá – írja az Engadget.

Tovább

Bulisziget érkezik a Fortnite-ba

2020. április 30., 09:14 Módosítva: 2020.04.30 20:25
74

Az utóbbi időben többször bebizonyosodott, hogy a Fortnite bőven meghaladta már azt, hogy pusztán battle royale videójátékként hivatkozzunk rá. Legutóbb például azzal, hogy egymás megölése helyett egy grandiózus Travis Scott koncert kötötte le benne a játékosokat. A fejlesztő Epic Games a jelek szerint most még inkább ráerősítene erre a vonalra, hamarosan érkezik ugyanis egy átmeneti játékmód, ahol a lövöldözés helyett a szocializálódáson lesz a hangsúly – írja a Forbes.

Tovább

Jó ez a játék, de minek van?

2020. április 28., 23:02 Módosítva: 2020.04.29 11:30
58

Szűk két hónap telt el azóta, hogy a leginkább a League of Legends fejlesztőjeként ismert Riot Games lerántotta a leplet a korábban csak Project A néven emlegetett lövöldözős játékáról, a Valorantről. Azóta pedig úgy tűnik, hogy ez a legizgalmasabb dolog a videójátékok piacán. A játék rögtön a bétateszt indulásának napján nézőcsúcsot döntött a Twitchen, a legfelkapottabb téma lett a Google-keresésekben és a közösségi oldalakon is mindenki erről beszélt – pedig még csak a zárt bétánál tartunk.

De mi a fenéért érdekli ennyire az embereket az Overwatch és a Counter-Strike törvénytelen szerelemgyereke?

– kérdezheti joggal bárki, és kérdeztem én is kezdetben, aztán pár nap lövöldözéssel később úgy éreztem, hogy kezdem érteni a dolgot. Ezen a ponton kár lenne messzemenő következtetéseket levonni, de az már most biztos, hogy ugyan a Valorant mérföldekre van attól, hogy az egyediség egyetlen szikráját is fel lehessen fedezni benne, a máshonnan lenyúlt ötleteket viszont úgy építgették össze a Riotnél, hogy akár valami jó is kisülhet majd a dologból. Az első benyomások néhány napnyi akciózás tapasztalatai alapján.

Tovább

Negyvenéves a kvarcjáték, de emlékezzünk az atyjára is

2020. április 27., 23:38 Módosítva: 2020.04.28 21:55
3138

Kiotó nyugati részén, egy templomkertben levő, turistáktól elzárt temetőben furcsa sírkő áll: az elhunyt neve alatt öt játék címe sorakozik, megjelenésük évszámával. Bár a sírfelirat japán nyelvű, mindegyik játéknak van angol neve: Ultra Machine (1968), Laser Clay (1973), Ten Billion (1980), Game & Watch (1980) és Game Boy (1989).

Ez utóbbi kettő egészen biztosan ismerős mindenkinek, aki a nyolcvanas években volt gyerek: az éppen ma 40 éves Game & Watch sorozat itthon egyszerűen csak „kvarcjáték” néven futott.

A sírban Jokoi Gunpei, a Nintendo egykori vezető mérnöke nyugszik, aki nélkül egészen biztosan máshogy alakult volna nemcsak a japán cég története, de az egész videojáték-iparé is. A sírkőbe vésett lista pedig korántsem teljes.

Tovább

Travis Scott röhejesen lenyűgöző koncertet adott a Fortnite-ban

2020. április 24., 10:42 Módosítva: 2020.04.24 23:34
74

Ha valaki követi a világ legnépszerűbb internetes videojátékát, a Fortnite-ot, az bizonyára tisztában van azzal, hogy az Epic Games üdvöskéje ezen a ponton már jóval több szimpla játéknál, és egyre inkább egy virtuális vidámparkként funkcionál, amiben amúgy lövöldözni is lehet. Erre remek példa volt egyebek mellett az amerikai producer, Marshmello tavalyi koncertje a játékban, de most ahhoz képest jócskán sikerült emelni a tétet azzal az élő, lélegző és tényleg lenyűgöző valamivel, ami Travis Scott virtuális koncertje volt péntek éjjel.

Tovább

Kiszivárgott a Team Fortress 2 és a Counter Strike: Global Offensive forráskódja

2020. április 23., 10:49 Módosítva: 2020.04.23 15:32
63

Nagy port kavart gémer körökben a hír, hogy publikusan is elérhetővé vált a Valve két népszerű játékának, a Team Fortress 2-nek, illetve a Counter Strike: Global Offensive-nek (CS: GO) a forráskódja. Ez ugyanis a csalások megkönnyítése mellett komoly veszélyt jelenthetett volna a játékosok biztonságára is. A fejlesztő vizsgálatai alapján ugyanakkor aggodalomra nincs ok, a kikerült kód nem jelent kockázatot – írja a PC Gamer.

Tovább

Magyar autós esportbajnokság indul valódi autóversenyzőkkel

2020. április 23., 10:17 Módosítva: 2020.04.23 13:33
246

SimRace 2 Real néven indul esportbajnokság Magyarországon valódi autóversenyzők részvételével, akik a járvány miatt most igazi autókban nem versenyezhetnek – írja a PC Guru. A versenyeket élőben lehet majd követni, 4K felbontásban, szakmai kommentárral.

A bajnokságot a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség gyorsasági szakága, a legnagyobb hazai szimulátoros rendezvényszervezőnek számító Race Online Hungary, illetve a PC Guru szervezi a PlayStation Magyarország közreműködésével.

Tovább

Olyan sok a csaló az új Call of Dutyban, hogy menekülnek a konzolosok a játékból

2020. április 20., 10:52 Módosítva: 2020.04.21 07:06
23

Egyre több konzolos játékos kapcsolja ki a Call of Duty: Warzone crossplay funkcióját (ennek segítségével konzolos és PC-s együtt, azaz egymás ellen lövöldözhet), mert túl sok a pécés csaló – írja a Eurogamer. A Call od Duty játékokra mindig is jellemzőek voltak a csaló segédprogramokat használó játékosok, de most úgy tűnik, hogy a Modern Warfare battle royale játékmódjában az átlagosnál is többen lehetnek.

Április közepén a fejlesztők azzal büszkélkedtek Twitteren, hogy már 70 ezer csaló fiókját törölték, és zéró toleranciával lépnek fel a csalók ellen.

Tovább

Szűkös árukészlettel és magas árral indulhat a Playstation 5

2020. április 16., 12:26 Módosítva: 2020.04.16 23:15
61

A megszokottnál kevesebb PlayStation 5 kerülhet majd a polcokra a konzol megjelenésekor – írja a Bloomberg. Belsős információk szerint a magas ár keresletre gyakorolt hatásától tartanak, így a 2021 márciusában véget érő pénzügyi évben 5-6 millió darabot gyártanak. A PS4 -ből 7,5 millió darab kelt el az első két negyedévben, tehát ennél jelentősen alacsonyabb kínálattal indítanak.

A koronavírus egyelőre nem befolyásolja a gyártást (bár a kínai gyártó először tartott a határidőtől, de már minden rendben), a marketinget annál inkább. A Sony valószínűleg nem tudja majd megtartani a nagy eseményeit és partijait, ami szintén kihathat a keresletre. Az új DualSense kontrollert is kapkodva jelentették be online, mert féltek, hogy hamar kiszivárog. 

Tovább

Esküvők és tüntetések egy lakatlan szigeten

2020. április 15., 16:47 Módosítva: 2020.04.16 10:59
137

Túl sok a hétköznapi rohanás? Órái mennek el tömegközlekedésre? Ha nem dolgozik, akkor is takarít, pakol, vagy gyereket nevel? Folyamatosan szórakozni jár, mozizik, kocsmázik a haverokkal és beutazza nagyvilágot, miközben már szíve szerint valami nyugis hobbit keresne?

A válasz az Animal Crossing: New Horizons.

Milyen jó felvezetés lett volna ez két-három hónappal ezelőtt! Ugyan a felütés már nem működik, de a Nintendo zenszimulátora így is tökéletesen megállja a helyét. Néha túl tökéletesen.

Tovább

Ingyenes játékok és leértékelések koronakarantén idejére 2.0

2020. április 15., 14:05 Módosítva: 2020.04.16 15:00
42

Mindenki tudja, mi a helyzet: sokan otthon ragadtak a félig önkéntes, félig kötelező karantén miatt, több szabadidőnk van, kiolvastuk a Netflixet, végignéztük a Spotifyt, megfőztük az összes liszt-cukor-vécépapír alapú receptet a felnőtt színezőből.

Itt az idő játszani, de sokaknak komoly anyagi teherrel jár ez a járvány, úgyhogy nem tudják rávetni magukat a legújabb videójátékos megjelenésekre. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a ma, április 15-én aktuális akciókat és leárazásokat szerte a játékvilágból, hogy mindenki megtalálja az új kedvenc játékát, de ne menjen rá a gatyája.

Tovább

Jelölni kell a videojátékokon, ha pénzért lehet kincsesládát szerezni

2020. április 14., 09:47 Módosítva: 2020.04.14 18:32
84

Változtak a játékokon a figyelmeztető jelölések, így már nemcsak az derül ki, hogy milyen életkorú játékosoknak ajánlják, vagy hogy van-e benne opció a játékon belüli vásárlásra, hanem a szórakoztató szoftvereket értékelő testület (ESRB) közleménye szerint ezentúl azt is jelölni kell, hogy van-e egy játékban loot box, azaz lehet- e zsákmányokat szerezni. 

Tovább

Igazi tudósok munkáját támogathatjuk a Borderlands 3-ban

2020. április 9., 15:13 Módosítva: 2020.04.09 21:11
60

A Borderlands 3-ban már a székletkutatást is támogathatjuk. A magyar Szantner Attila vezette MassivelyMultiplayer Online Science (MMOS), a McGill Egyetem és az American Gut Project összefogott a Gearboxszal, hogy egy olyan minijátékot készítsenek a Borderlands 3-ba, amivel segíthetik a beleinkben élő mikrobák DNS-ének feltérképezését.

Tovább

Bemutatkozott a Sony DualSense kontroller

2020. április 8., 12:36 Módosítva: 2020.04.08 17:56
109

A Sony leleplezte a következő konzolgeneráció kontrollerét, és 23 év után egy kicsit változtatott a néven, a DualSense ugyanis jobban tükrözi a vezérlőben rejlő képességeket, mint az eredeti, 1997-ben bemutatott DualShock.

Az új kontrollerbe a korábbi egyszerű rezgőmotor helyett haptikus visszajelzőrendszert építettek, amely kifinomultabban reagál a kijelzőn látható eseményekre, jobban érzékelteti, hogy mi történik éppen. 

Tovább

Kis szerencsével bárki ingyen kipróbálhatja a Riot új játékát

2020. április 8., 10:26 Módosítva: 2020.04.09 09:27
1

Kedd reggel elstartolt a League of Legends fejlesztőjének Overwatch-rivális játéka, a Valorant zárt bétája. A Twitteren minden estportoló, streamer, vagy csak sima rajongó sorra osztja meg az izgalmasabbnál izgalmasabb klipeket, és egy követ nem lehet eldobni anélkül, hogy ne verje le egy kódért könyörgő twitterező RGB-fényes billentyűzetét.

A béta természetesen nem indult zökkenőmentesen, a szerverek hamar megteltek, így sokan panaszkodtak, hogy lehetetlen bejutni. Ez nem túl váratlan, hiszen minden nagy nevű multiplayer játék indulásakor ez történik. Olyan drámaivá vált a helyzet, hogy a Riot ideiglenesen megszüntette az ingyenes kódok osztogatását.

Tovább

Rovatok