Index Vakbarát Hírportál

új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A toalett papír belső kartonjába illóolajat kell csepegtetni.

    Én teafaolajat használtam, és néhány másodperc múlva már valami elképesztő illatot árasztottak a fürdőszobák

    – számolt be tapasztalatairól a felfedező.

    Az anyuka ötletéért nagyon sokan hálálkodtak, és ki is próbálták. Sokak szerint a WC-papíros technika a citromfű és a narancs illatát is felülmúlja. A Daily Mail szerint ez technika hatalmas sláger az angolszász háziasszonyok körében.

    Kis lépés egy embernek, nagy ugrás az emberiségnek.

  • 1950. november 3-án tartotta alakuló ülését Budapest Főváros Tanácsának október 22-én megválasztott testülete. A végrehajtóbizottság elnöke Pongrácz Kálmán elvtárs lett, az ő javaslatára (és természetesen a dolgozók kívánságára) egyhangúlag fogadta el a tanács, hogy november 7-től az Oktogon teret November 7. térnek nevezzék el. 

    A névváltoztató ünnepséget november 6-án 17 órától tartották – tudósított a Népszava korabeli lapszáma. 

    A tér 1920-ban kapta az Oktogon nevet, és egy 1936-os rövid Mussolini tér kitérővel 1945-ben kapta vissza rövid öt évre.

    1990-től hivatalosan is újra Oktogonnak hívják a nyolcszögletű formájú közterületet.

  • Növekszik azoknak a magyar szülőknek a száma, akik szeretnék a gyermekneveléssel kapcsolatos tudásukat – ami nem mellesleg magában is egy állandó tanulási folymat – tanfolyamokon (gyermekcoaching), képzéseken és könyvekből szerzett tudással bővíteni, fejleszteni – derül ki az Újrahangolás Képzési, Tanácsadói és Módszertani Központ friss felméréséből. A háromszáz fővel elvégzett kutatás információiból kiolvasható, hogy hazánkban az ösztönös és a tudatos szülők aránya nagyjából egyenlően oszlik meg. Érdekesség, hogy különösen a fiatal szülők keresik nagyobb arányban az olyan lehetőségeket, melyekkel a nevelésüket tudatossá változtathatják. Napjainkra az úgynevezett generációs nevelés, azaz amikor édesanyák, nagymamák tapasztalataira hagyatkoznak a szülők, kiegészül a gyermekneveléssel kapcsolatos könyvekkel, workshopokkal és képzésekkel. 

  • Nekünk itt az Indexben nagy szerencsénk van, pazar minőségű Illy kávét ihatunk mindennap. (Ha épp el nem fogy, mert azért nagy a kereslet.) Miközben kortyoljuk a feketét, ízlelgetjük a csodás olaszos aromát, bele sem gondolunk, hogy egy honfitársunknak, Illy Ferencnek köszönhetjük ezeket a felhőtlen pillanatokat.

    Viccnek is jó lenne, de nem az: a világhírű Illy márka alapítója egy temesvári születésű magyar, aki az első világháborúban Isonzónál is harcolt, több kitüntetést kapott a helytállásért. A világháborút követően Triszetben maradt, ahol szerelmes lett egy zongoratanárnőbe, Vittoriába, s megnősült. Egy kakaó- és kávéértékesítéssel foglalkozó cégnél dolgozott,

    amikor rájött a ma már evidenciának számító tényre: ha oxigénmentesen sikerül csomagolni a kávészemeket, akkor megőrzik az aromájukat.

    A vákuumcsomagolás csodája innentől hódító útjára indult.

    Az Illy pedig a világhírnév felé, az 1933-ban létrehozott vállalkozás neve egész pontosan Illycafé volt. Két évvel a cég megalapítását követően Illy Ferenc megtervezte a világ első olyan automata presszókávéfőző gépét, mely forró gőzt nyomott át a darált kávén. Ez lett a modern presszógép előfutára.

    Illy Ferenc 1956-ban hunyt el, de az Illy ma is leszármazottai kezében van, s készíti a világ élvonalába tartozó minőségű kávét.

  • James Jorden a minap elég morcosan lépett utcára Kaliforniában. A 42 éves színész a kislányával sétálgatott a belvárosban, mielőtt azonban a gyerek kiszállt volna a kocsiból, Corden megbotlott, és majdnem esett egy hatalmasat.

    A lába egy betonszigetben akadt meg, így még ha el is kerülte az esést ezzel a nindzsákat megszégyenítő mozdulatsorral, csúnyán beüthette valamelyik lábujját.

    A maszkja takarásában valószínűleg cifra káromkodások közepette, de sikerült elkerülnie az arccal földnek csapódást.

    És hogy happy end legyen a sztori vége, íme Cames Jorden, most már sokkal boldogabban a kislánya oldalán.

  • Milliárdosok utcája, csak így emlegetik Palm Beachen azt a sort, ahol pár méterenként hírességekbe botlik az ember, s persze kacsalábon forgó palotákba. Ebben az utcában található az a luxusvilla, melyet 1980-ban John Lennon és felesége, Yoko Ono vásárolt meg.

    Dailymail azt írja, annak idején a házaspár meg sem nézte, milyen házat vesznek, így kezdték el felújítani, sőt egyetlen egy éjszakát sem töltöttek benne. Ennek legfőbb oka, hogy 11 hónappal az ingatlan megvásárlását követően Lennont négy lövéssel meggyilkolta David Chapman, aki a közelmúltban bocsánatot kért Onótól a tettéért.

    A villa, mely egy kőhajításnyira van Donald Trump birtokától, most 36 millió dollárért kelt el, pont 11 millióért az alatt, amennyiért kínálták. A 14145 négyzetméteres ingatlanban két fürdőmedence található, hét hálószoba és kilenc fürdőszoba, emellett saját partszakasza van az Atlanti-óceánnál. Az eredetileg 1919-ben felhúzott épületet Lennonék 725 ezer dollárért vették 1980-ban, s Yoko Ono 3,2 millióért értékesítette hat évre rá, miután felújíttatta.

  • Egy kisnyulat és több más állatot is sikerült a lánglovagoknak kimenteniük egy égő istállóból Siófokon - adta hírül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldalán. Ahogy arról a tűzoltók közösségi média oldalukon beszámolnak Siófokon az Árvácska és a Petőfi utca találkozásánál kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres különálló melléképület. A Katasztrófavédelem kiérkező egységei két oldalról megközelítve, három vízsugárral tudták eloltani a lángokat. Több háziállatok sikerült megmenteni, például a fotón is látható négylábú apróságot. 

  • Szívmelengető levelet küldött egy kisfiú, akinek a XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja találta meg ellopott rollerét. Botond kedves szavakkal és egy rajzzal köszönte meg a segítséget, a végére pedig hozzátette:  Ádám bácsinak szeretettel. A cuki történetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán osztotta meg. 

  • A japán szervezők azt tervezik, hogy jövő májusban az ország, egyszersmind a világ legidősebb embere is viszi majd a tokiói olimpia lángját – írja az MTI.

    Tanaka Kane asszony részvételére ez év május 12-én került volna sor, ám a koronavírus-járvány miatt 2020-ról 2021 nyarára halasztották az ötkarikás játékokat, és a fáklyás futást is leállították. Az új helyzetben a japán matróna szereplését május 11-re tervezik, amikor 118 éves és 129 napos lesz. Az insidethegames.biz beszámolója szerint kerekesszéket fog használni, és gondozója kíséri, amikor bekapcsolódik a láng vitelébe Fukuoka prefektúrában.

    Tanaka Kane 1903. január 2-án született, a sorban másodikként egy kilencgyermekes családban. Jelenleg idősek otthonában él, fizikai állapota továbbra is jó. Az olimpiai stafétában való részvételére vonatkozó végső döntés akkori egészségi állapotától és az adott nap időjárási viszonyaitól függ. Ha semmi se jön közbe, a történelem legidősebb fáklyavivője lesz.

    A sort jelenleg az idén áprilisban elhunyt Aida Mendes vezeti, aki 2016 júniusában, a riói olimpia előtt 107 esztendősen sétált a lánggal a brazíliai Macapában és gyújtotta meg a tüzet a városi ünnepségen.

  • Robert Smithről, a The Cure énekeséről már csak azért se feledkezzünk meg, mert ő a valaha volt egyik legnagyobb péntekimádó.

    Ennek dalban is hangot adott. Indítsa ezzel a pénteket és tényleg minden jobb lesz. Önnek melyik a kedvenc pénteki nótája?

  • yd a pandémia alatt jutott arra a döntésre, hogy ideje nagyobb melleket csináltatnia. A 25 éves modell (aki szerepelt a Playboy lengyelországi számának címlapján is) kivetette hát korábbi implantátumait, és viccből feltette őket az eBay-re.

    Az általa stresszlabdaként felcímkézett szilikonkorongok kezdetben 27 ezer forintba kerültek volna, hozzácsapva a nagyjából 1500 forintos postaköltséget is.  Izunia Motyl feltöltötte az ajánlatot, miután pedig visszatért a gépe elé, szájtátva realizálta, hogy a licitháborúban 7600 dollárért, azaz több mint kétmillió forintért keltek el az implantátumai. Ez majdnem kétszer annyi pénz, mint amennyibe az új beavatkozása került. Bár valószínűleg nem ez volt a cél, eléggé megérte neki. Stresszlabdát, valaki?

  • A legfrissebb járványügyi intézkedések előírják, hogy csak minden harmadik székre ülhet néző. Ez adta az ihletet a a kaposvári Csiky Gergely Színház alkotóinak, akik megfordították az előírt ülésrendet és a művészvilág nagyjait ültették le hármasával a közönség soraiba, egy-egy helyet hagyva ki a nézőknek. Ahhoz viszont, hogy valaki mondjuk Latinovits Zoltán és Ruttkai Évával beszélje meg, milyen is a darab, nemcsak szerencse kell, hanem egy jegy is. Amíg egyáltalán még lehet kőszínházba menni. 

Rovatok