Index Vakbarát Hírportál

A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.08.04. 16:54
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A 30 éves görög csatár 20 meccset sem játszott az előző szezonban, miután hat év után elhagyta a Celticet, a West Bromból nyolc meccs után távozott, de az Al-Hilal is csak féléves parkolópálya volt neki. Szerződése az araboknál lejárt, így ingyen megy Olaszországba, ahol az Anderlechtbe távozott Okakát kell helyettesítenie. Egy plusz egy évre ír alá - jelentette a Gazzetta.it.

  • A Liverpool és az Arsenal egymásra licitálhat a Napoli csatáráért. Úgy tűnt, hogy marad az olaszoknál, de az angolok kivásárolnák 2018-ig futó szerződéséből. Nem lesz olcsó, két éve 40 millió euróért érkezett a Realtól, és még mindig csak 27 éves

  • Mattia Destro, aki most a Romáé, de az előző félévet a Milanban töltötte, a következő szezonra pedig az Inter szeretné. Destro Inter-nevelés, 2010-ben jött el onnan, a nagycsapatban egy meccset sem játszott. 24 évesen térhetne vissza

  • "Jürgen Klopp jó választás lenne bárkinek. Klopp és a Bayern 100%, hogy siker lenne" - nyilatkozta a Dortmund egyik főnöke, Hans-Joachim Watzke a Rheinische Postnak. A BVB-től a szezon végén, hét év után távozott Klopp, és az új szezon előtt még nem vállalt munkát. A Bayernnél két év alatt hiába nyert két bajnokságot rekordteljesítménnyel Pep Guardiola, folyamatosan kritizálják, mert a BL-ben mindkétszer kiesett az elődöntőben. A szerződése jövő júniusban lejár Münchenben, így ha nem hosszabbít, Klopp simán átvehetné a helyét. A brit média szerint Guardiola egy év múlva Angliában folytatja, favorit a Manchester City.

  • Kevin-Prince, a Schalkéból. A középpályást a szezon vége felé eltávolították keretükből a németek, így semmi akadálya nem volt az átigazolásának. Két évre szerződött a portugálokhoz, évi 3 millió eurós fizetésért - jelentette a Gazzetta.it

  • Mégpedig Kevin De Bruyne-t, a Wolfsburg középpályását. A belgát a Manchester City vinné 60 millió euró körüli összegért, de a játékos egyszer már megjárta Angliában, a Chelsea-vel, így húzódozik. A Bayern München biztosabb váltásnak tűnik, és a Kicker szerint Pep Guardiola csapatában folytathatja a karrierjét. A Bayern így eladhatja Mario Götzét a Juventusnak, a helyére érkezhetne De Bruyne

  • Ha a Lazio bejut a Bajnokok Ligájába. A rómaiaknak az utolsó selejtezőkörben kell bekapcsolniuk, még nem tudni, kivel játszanak, de ha túlélik, és indulhatnak a BL-ben, akkor kölcsönvennék a legjobb olasz csatárt. Egy év múlva 18 millió euróért meg is vehetnék a Liverpooltól. Balotelli egy éve szerződött vissza Angliába, pocsék szezonja volt

  • És a PSG-é lesz. Az futballistát Dohában vizsgáltatja meg az arab kézben lévő párizsi klub, a tesztet hétfőn el is kezdték, de a 20 órás repülőút után túl fáradt volt, ezért nem tudták befejezni - írja a Gazzetta.it.

    Di Maria 63 millió euróért fog a ManUnitedből a PSG-hez igazolni, már ha mindent rendben találnak. Az argentin egy éve 85 millió euróért igazolt a Real Madridból az angolokhoz. A PSG-nél évente 12 millió eurót fog keresni, négy évre ír alá.

  • Az Inter edzőjének, Roberto Mancininek nincs szüksége a középpályásra, úgy volt, hogy megy is a Schalkéba, ám most bejelentkezett a Borussia Dortmund is. Valamelyikbe távozni fog, a futballista valószínűleg inkább a Dortmundba menne

  • A Schalke középpályásáért 15 millió eurót adnának most, majd további három éven át évente hármat, ha játszik annyit, amennyit a szerződésbe foglalnának. A németek már több ajánlatát elutasították az olasz bajnoknak, mert 25-30 milliót akarnának, azonnal. Ha ebbe sem mennek bele, a Juve Axel Witsellel vagy Freddy Guarinnal kezdene tárgyalni. Draxlerrel viszont már megegyeztek, szóval "csak" a Schalke beleegyezése hiányzik.

  • A ManUnited csatáráért 12 millió eurót ajánlottak első körben, de Van Gaal ennyiért nem engedné el a mexikóit, a következő ajánlat 17 millió euró lesz. Chicharito Hernandez az előző szezonban a Real Madridban volt kölcsönben, a MU-edző azt mondta, adna neki még egy lehetőséget, miután egy éve lepasszolta a spanyoloknak

  • A QPR-ral a PL-ből kiesett Bobby Zamora első sikereit 2000-ben a Brighton and Hove Albionnál érte el, ahová 19 évesen került, majd három szezon alatt 83 gólt rúgott a csapatnál. Akkor 100 ezer fontot fizettek érte a Bristolnak, most ingyen érkezik. Zamora kétszer játszott a válogatottban, a PL-ben szerepelt a Tottenhamnél, a West Hamnél és a Fulhamnél is a QPR előtt. 532 tétmeccsen 182 gólja van

  • Az amerikai felkészülési túrára sem vitte már el, kimondta, nincs jövője a klubnál, és amikor visszatért az első csapat az USA-ból, a menedzser utasította a szertárost: Victor Valdes cuccait a nagycsapat öltözőjéből tegye át az U21-es keret öltözőjébe - írja a Daily Mail.

    Valdes januárban másfél éves szerződést írt alá a Manchester Uniteddel, de miután a szezon utolsó két meccsén védett - összesen mintegy 105 percet - az edző száműzte.

    A volt Barca-kapus a PL-ben akar maradni, de eddig nem érkezett érte ajánlat sehonnan.

  • Miután az angolok simán bedőltek Sergio Ramosnak, aki teljesen egyértelműen csak kihasználta a Manchester Unitedet ahhoz, hogy fizetésemelést csikarjon ki a Madridtól, a PL rekordbajnoka azért mégis elvinne valakit a Realból: Pepét.

    A Mirror szerint Pedrót a Barcától még a napokban megszerzi a United, aztán a brazil-portugál középhátvédre "kezd licitálni". A 32 évesre persze semmit nem kell licitálni, a spanyolok örülnének, ha megszabadulhatnának tőle, a karrierje csúcsán túl van, már tavaly is csak harmadik középhátvéd volt Ramos Varane mögött.

    A Unitednel - egyelőre úgy tűnik - Pepe hírhedt sportszerűtlensége sem számít.

  • Állítólag 15 millió fontot adnának a Real Madridban nevelkedett orosz szélsőért, Denis Cserisevért, a 24 éves orosz a múlt szezont a Villarealnál töltötte kölcsönben.

    A játékost elsősorban Raheem Sterling pótlására hoznák, a csatár a Manchester Cityhez igazolt a nyáron. 

  • A 25 éves brazil jobbszélső Franciaországba utazott, és várhatóan a Ligue 1-ben, a Lyonban köt ki.

    Tavaly teljesen kiesett a pikszisből Louis van Gaal-nál, akinél csak 11-szer lépett pályára az elmúlt szezonban, és a mostani előszezonban sem számított rá a holland menedzser.

  • A Mundo Deportivo szerint a spanyol csapat több angol klubnak is felajánlotta a csatárt, de a Sevillát is felhívták, nem kell-e nekik a 29 éves Álvaro Negredo, akit tavaly úgy vettek kölcsönbe, hogy a végén 30 millió euróért nálik is maradt.

  • Rafael 9 millió euróért mehetne az angol klubtól, a franciák pedig állítólag ki is fizetnék ezt az összeget érte.

  • A két első befutó a helyre a barcelonás Pedro és Real Madrid-os Gareth Bale. A spanyol nagyságrenddel olcsóbb lenne, Bale-t ugyanis 100 millió euró alatt biztos nem tudnák visszavinni Angliába.

  • Igen, Toni Kroost a Real Madridból, de nem ő az egyetlen a kívánságlistán a franciáknál, akik vagy vele, vagy Xabi Alonsóval, vagy Sergio Busquetscel, vagy Javi Martínezzel erősítenének a középpályán.

  • És továbbra is komoly összegről, 20 millió euróról van szó az orosz szélső kapcsán, akire számítana az idén Rafa Benítez a Real Madridnál.

  • Hogy teljesítse az orvosi vizsgálatot a PSG-be szerződése előtt.

  • Eléggé 2014-ben érezzük magunkat ettől a hírtől, mert tavaly nyáron ugyanez a huzavona ment, aztán Wengerék semmit nem léptek az ügyben, úgyhogy csak óvatosan a reménykedéssel.

  • A Sunday Express szerint megvan a megállapodás Angel Di Mariáért a Paris Saint-Germain és a Manchester United között, és a következő héten be is jelentik az üzletet. Mondjuk ezt mondták már erre a hétre is.

  • Kolumbiai tehetség érkezhet az Atlético Madridhoz. A 19 éves Rafael Santos Borre egy kolumbiai rádióban beszélt arról, hogy jelenlegi klubja (Deportivo Cali)  és a madridiak tárgyalásban vannak róla, és megegyezés látszik a távolban. A nyár elején a Swensea-vel is szóba hozták a srácot.

  • A Sky Sport szerint Mario Balotellit ajánlgatja a Roma figyemébe az ügynöke, Mino Raiola. A fogadókészség azonban talán minimálisan sincs meg.

  • Ez lehet a hivatalos ára Baba Rahmannak, az Augsburg balhátvédjének. Az ügyben már korábban megegyezhettek, ezért is engedette vissza José Mourinho Filipe Luist az Atlético Madridba.

  • A Manchester Cityből a Romához kerülő bosnyák csatár ára 16 millió font lesz. A City 2011 telén 27 millió fontot fizetett érte.

  • A klubnál nemrég kinevezetett Claudio Ranieri is komoly átigazolást ütött nyélbe: klubcsúcsot jelentő 10,5 millió fonért vették meg Charles Aranguizt. A 26 éves chileit a Chelsea is figyelte, de ő végül a jóval kisebb klub mellett döntött.

    A Leicester Aranguiz mellett megszerezte a Napoliból Gökhan Inlert is, érte 3 millió fontot adtak.

    A csapat korábbi legnagyobb igazolása a januárban megszerzett Andrej Kramaric volt, akiért 9 milliót adtak.

  • A 22 éves támadó, aki 2012-ben szerződött a Napolihoz, komoly érdeklődést keltett az átigazolási piacon. A Napoli hosszabbítana Novothny Somával, de többen vinnék, így a DVTK és másik öt NB I.-es klub is, írja a Nemzeti Sport. A magyarokon kívül külföldi csapatok is kölcsönvennék a játékost, de egyelőre nem tudni, ki lehet a befutó.

Rovatok