Index Vakbarát Hírportál

A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.08.06. 13:58
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Eljero Elia, aki az előző félévet a Werdertől kölcsön a Southamptonnál töltötte, két évre aláírt a Feyenoordhoz. A holland támadó szupertehetségként hagyta el a Twentét 2009-ben, de egy sérülés miatt nem futotta be a várt karriert. Játszott a Hamburgban és a Juventusban is

  • Brit értesülések szerint a Real Madrid szívesen átengedné a londoniaknak a csatárt, de azt akarják, hogy azt maga a játékos kérje. Rafa Benítez támadósora ugyanis nélküle is csodálatos: C. Ronaldo, Bale, James, Isco, Jese, ráadásul vannak még fiatalok, mint a 18 éves Borja Mayoral és a 19 Marco Asensio, akiket be lehetne építeni a keretbe. Vagyis a francia nélkülözhető, a 40-50 millió euró pedig jól jönne még a Madridnak is.

    Az Arsenalnak ezzel szemben középcsatár kellene, mert jelenleg Olivier Giroud-n kívül más nincs, Theo Walcott játszhatna még legelöl, kényszerből.

  • Azaz Edin Dzeko, akiről szerdán állapodott meg a Roma a Manchester Cityvel, 20 millió euróban. A romanisták nagy fogadtatást terveznek a reptérre, a Fiumicinón párszázan is várhatják a futballistát

  • Yann M'Vila a Rubin Kazanyból került kölcsönbe Sunderlandhez. A 25 éves kőkemény védekező középpályás a Rennes-ben tűnt fel stabil passzjátékával és szoros emberfogásával. Olyan 2012 körül volt a legnagyobb hype körülötte, de fegyelmi problémái miatt kikerült a válogatottból, rákövetkező évben pedig a Rubin Kazanyba került, mely egy év után elkezdte kikölcsönözgetni. Borzalmas azt látni, hogy a mostnai focipörgésben már 25 évesen is vannak leszálló ágba került/kiégett játékosok, kíváncsi vagyok, sikerül-e Dick Advocaatnak felráznia M'Vilát.

  • Állítja az NS görög lapértesülésekre hivatkozva, hogy a PAOK Szaloniki is vinné a magyart, akinek évvégén kifut a szerződése a Dinamo Moszkvánál, így ingyen igazolható lesz. 

    De az azért hihetetlen lenne, ha az eddig felhozott kluboknál a görögök többet tudnának fizetni a magyarnak.

  • Például a Sunderland, az Aston Villa és az Everton menedzsmentje. Ugyanis a Suarez érkezése óta padozó spanyol szélsőt állítólag azzal is csábítja Louis van Gaal, hogy ő majd tuti kezdőként számít rá. Ez viszont azzal járna, hogy a néhány éve még az Új Ryan Giggs-nek kikiáltott Adnan Januzaj egyszeriben fényévnyi távolságra kerül a játéklehetőségtől. A még csak 20 éves belga szélsőt ezért máris elkezdte megdolgozni az említett három csapat, melyek szívesen erősítenék meg a klasszikus értelemben vett szélsőjátékukat.

  • hogy megkapta a Juventusban különösen nagy tekintélynek - csak két név: Alessandro del Piero és Michel Platini - örvendő 10-es számot.

  • Karl-Heinz Rummeniggét, a Bayern elnökét szólaltatta meg a Gazzetta, miután Götze azt nyilatkozta, az előző két éve nem volt egyszerű, és meglátja, Pep Guardiola edző többet beszél-e vele, mint eddig. "Hallottam, mit mondott Götze, neki kell eldöntenie, hol akar futballozni, mindez csak tőle függ" - idézték az olaszok Rummeniggét, aki azt viszont tagadta, hogy a Juventus bejelentkezett volna a középpályásért. Götze két napja még gólt rúgott a Bayernben, a Milanna, edzőmeccsen.

  • A 30 éves görög nem ment át az orvosin. Pedig ingyen érkezett volna az Al-Hilaltól, de így mégsem igazolják le az olaszok

  • Legalábbis erre a szezonra nem, mivel a Barcelona II a spanyol harmadosztályba esett ki, így jobbnak látják, ha valahol máshol fejlődik tovább a 19 éves horvát tehetség. 

  • Mourinho az Augsburg balhátvédjét nézte ki, és a játékossal már meg is állapodtak. Hátra van még a klubok megegyezése, amit kissé megnehezíthet, hogy a németek 25 millió eurót akarnak a futballistáért, aki 21 éves, és ghánai állampolgár.

  • A francia Aly Cissokho, aki 2009 nyarán távozott a Lyonba, majd onnan 2012-ben a Valenciába, rá egy évre a Liverpoolba, aztán tavaly az Aston Villába.

  • A klub most jutott vissza a Serie A-ba, és 9 millió eurót adna a Romának az Interrel is összehozott Mattia Destróért. A Gazzetta szerint a csatárt már meggyőzték, és a 10 millió körüli ár a Romának sem rossz, megegyezés várható

  • A spanyol bajnok, a Spanyol Kupa-győztes és a BL győztese futballistát már nem vesz a nyáron, Arda Turanon és Aleix Vidalon kívül más nem érkezik, állítja a klub. Pedro még távozhat, de mezszámot már ő is kapott az új szezonra. Változások vannak, Xavi ugyanis visszavonult, és 6-os számára le is csapott a jobbhátvéd Dani Alves, aki a 22-est cseréli el. A másik jobbhátvéd, Douglas átveszi a 2-est - a jobb-bek klasszikus számát -, akinek eddigi 16-osa az első kerethez felkerült Sandrónak jut. Munir az eddig szabad 17-est kapja meg. Vidal és Turan januárig semmilyen meccsen nem játszhat, így ők addig mezszámot sem kapnak.

  • a Real Madridból, de ha nem érkezik újabb balhátvéd a Madridhoz, erre nem sok esélyük lesz, hiszen akkor csak Marcelo maradna Rafa Benítez csapatában. Az viszont növelheti az ügylet létrejöttét, hogy a kölcsön végén meg is vennék a portugál védőt.

  • Ez a török szájt azt írja, a legjobb magyar futballista decemberben szerződik a Dinamo Moszkvától a Besiktasba. Nem tudott ugyanis megállapodni a két klub a futballista kivásárlásáról, így megvárják, amíg lejár a szerződése, ezév végén. Jó hír Dzsudzsáknak: mivel ingyen fog Törökországba igazolni, még nagyobb fizetést kérhet a Besiktastól. Rossz hír: mivel nem hosszabbított a Dinamóval, az edző padoztatja. Félév persze sok idő, addig még bárki bejelentkezhet a játékosért, pláne, hogy nem kell fizetni érte. És természetesen ő is meggondolhatja még magát.

    Ha valakinek kellene egy kis gyorsatalpaló, hogy hova is adták már el a közelmúltban Dzsudzsákot, annak itt foglaltuk össze a nagy vándorlást.

    Hol játszik Dzsudzsák szeptembertől?

    • 996
      Hazajön a Lokiba
    • 857
      Hertha
    • 857
      Visszavonul
    • 676
      Marad a Dinamóban
    • 323
      Besiktas
    • 109
      Liverpool
    • 93
      Inter
  • Leigazolták azt a Pablo Osvaldót, aki az elmúlt két idényben összesen négy csapatban játszott. A 29 éves Olasz csatár 2013-ban ment a Southamptonhoz, de onnan már télen kölcsönadták a Juventushoz, majd az Interhez, végül pedig a Bocához.

    A négy csapatban 64 meccse és 20 gólja volt. Alig 30 évesen a Porto a 12. klubja, vagy a 13., mert a Gazzetta.it szerint egy hete az uruguayi Instituciónhoz is aláírt, de nem tudni, azzal mi lett.

  • És ezért 11,9 millió fontra növelték az ajánlatukat a Manchester United mexikói csatáráért. A West Hamnek azért is lett sürgős a dolog, mert Enner Valencia megsérült a román Astra Giurgiu elleni EL-meccsen, és hosszabb kihagyás várhat rá.

  • Azzal, hogy állítólag fix kezdő hellyel kecsegteti a ManUnited új támadósorában, amiben Depay és Rooney mellett játszana. A spanyol szélső még habozik, mert marasztalják a Barcánál, ám azt is megmondták neki, ha a 32,5 millió eurós kivásárlási árát megadják érte, mehet

  • A Manchester Citynek ennyit kellene fizetnie a Wolfsburgnak, ha szeretnék a belga gólpassz-robotot. Ha ez igaz, akkor ez nagyjából 71 millió euró lenne, miközben a német csapat 25 millióért vette meg a középpályást a Chelsea-től.

  • Siqueira csak egy szezont töltött Madridban, nem is volt meggyőző, egy év után visszahozta helyére Filipe Luizt az edző, Diego Simeone. Az olasz bajnoknak viszont kell a 29 éves hátvéd, egyelőre csak a szezon végéig kölcsönzik ki

  • A keddi nap nagy meglepetése volt, hogy az Ajax kiesett a BL-ből, ez viszont nem várt fordulatot hozhat a Manchester United kapusügyeiben. A hollandok kiesésével ugyanis Louis van Gaal egyik kedvence, a kapus Jasper Cillessen biztosan védhetne a BL-ben, ha csapatot váltana.

    Persze ez csak akkor lenne aktuális, ha David De Gea valóban a Real Madridba igazolna. A spanyol helyére eddig a tottenhames Hugo Llorist emlegették, de így Cillessen is célpont lehet.

  • Épp 10 éve a Barcelona hagyományos szezonfelvezető Gamper-kupáján a Juventusszal játszott, amit akkoriban Fabio Capello edzett. Az olasz tréner a Mundodeportivo.com-nak elárulta, amint meglátta, azonnal le akarta igazolni a 18 éves Messit.

    "Sosem láttam még ilyen erős gyereket ilyen határozottan játszani ekkora klubban, mint a Barcelona, 90 ezer néző előtt. A 25. percben odamentem Frank Rijkaardhoz, és azt kértem tőle, engedje el velem Torinóba. Úgy tudtam, gondok voltak a papírjaival. Frank viszont azt mondta, minden bürökratikus problémát megoldanak, Messi játszhat a Barcában."

    Rijkaard Capello futballistája volt a 90-es években a Milannál.

  • 43 millió fontban, azaz 61,5 millió euróban állapodtak meg, de az angolok szerint az argentin engedély nélkül utazott Katarba, az orvosi vizsgálatra. Sikeresen vette az utolsó akadályt is a futballista, de az engedetlensége miatt 3 millió fonttal, azaz 4,5 millió euróval többet akar érte a ManUnited. Meg fogják kapni, így 66 millió euróért fog Di Maria Párizsba távozni. Egy éve 85-ért vette meg a United a Real Madridtól

  • Filipe Luis visszament az Atleticóba, így a helyére kell valaki. Az első számú jelölt Danny Rose a Tottenhamből, akit persze nem akarnak elengedni, így a Chelsea az evertonoson John Stones mellett érte is harcolni kényszerül

  • A Daily Telegraph szerint a Chelsea emeli a tétet a 21 éves John Stonesért folyó harcban, és már kerek 30 millió fontot, vagyis 43 millió eurót adnának érte. José Mourinho alighanem a következő John Terryt látja benne.

  • Bár sokáig tárgyaltak, végül nem kerül Szombathelyre az internet legnagyobb magyar játékosa. „Sajnos édesanyám súlyos betegségben szenved, ezért is szerettem volna a lehető legközelebb lenni hozzá, de a karrieremet is szem előtt kell tartanom. Vannak ajánlataim az NB I-ből, az angol, a német és a spanyol másod-, valamint az angol harmadosztályból is. Remélem, néhány napon belül eldől, hol folytatom” – mondta Bajner a rangadó.hu-nak.

  • Erről írnak a katari lapok. Hamarosan bejelenthetik a PSG-nél. 

  • A Manchester United argentinja most már tényleg átesik az orvosin Katarban, hogy a párizsi milliárdos klubhoz szerződessen. 63 millió euróért vált majd klubot. 

  • Legalábbis az Atlético Madridhoz nem, írja a spanyol AS. A középpályás korábban már többször elmondta, távozni akar a párizsi klubtól. 

Rovatok