Index Vakbarát Hírportál

A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.08.25. 09:36
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ezt Karim Benzema jelentette ki a Twitter-oldalán. Eloszlatva ezzel azokat a pletykákat, amelyek az esetleges Arsenalba igazolásáról szóltak. Arséne Wenger azonnal lépett, a következő célpont Edinson Cavani, a Paris SG-ből.

  • Egyre kapósabb a Wolfsburg válogatott középpályása. A Bayern München és a Manchester City után a másik manchesteri, a United is a belgát szeretné. Louis van Gaal 55 millió fontot sem sajnálna

  • Juan Cuadrado idén februárban, 23,3 millió fontért érkezett a Fiorentinától a Chelsea-be, de ott csak 13 meccsen kapott lehetőséget, gólt sem szerzett. Most mindezt Juventusban próbálhatja meg, ahová hétfő este adta kölcsönbe a londoni klub.

  • A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a már kiesőhelyen tanyázó bajnok még hétfőn bejelenti az Olaszországból hazatérő, eddig a Vasasnál és a Fradinál készülő kapus, Kovácsik Ádám, illetve az előző szezonban még az MTK-ban játszó középpályás, Pölöskei Zsolt leigazolását.

    Frissítés: a Videoton később be is mutatta a két új szerzeményt.

  • Nem csoda, hogy a Mainz megmentésére szorulna a Hoffenheim magyar csatára, hiszen a német csapat sorra szerzi az újabbnál újabb támadókat. Az eddig leigazolt Kevin Kuranyi, Antonio Colak, Mark Uth és Joelinton mellett már eddig is a keretben volt Kevin Volland, Joshua Mees és Philipp Ochs is, de most a Napolitól is odakerült Eduardo Vargas, aki jobbszélső és csatár posztokon bevethető.

    Szalai a Hoffenheim két idei, egyaránt 2-1-re elvesztett meccsén sem került még a kispadra sem, így mindenképpen valami megoldás kell számára.

  • Állítja a brazil Globo Esporte című újság. Vasárnap a Guardian hozta a sztorit, hogy Ed Woodward United-igazgató Barcelonában járt, hogy a brazilról érdeklődjön, aki az angol lap szerint nyitott az átigazolásra. A 190 millió majdnem kétszer annyi, mint a világrekord, amennyit a Real Madrid fizetett két éve a Tottenhamnek Gareth Bale-ért, de ne higgyük, hogy a hír kacsa: a Unitednek simán van ennyi pénze, még több is, és Woodward van olyan fogalmatlan, hogy tényleg bemondta az összeget. A realitás persze az, hogy Neymarnak esze ágában nincs eljönni a Barcából, de könnyen fizetésemelést csikarhat ki, ha ilyen komolyan érdeklődnek érte. A katalánoknak sem áll érdekükben elengedni a brazilt, pláne most, hogy negyedik legjobb támadójukat, Pedrót eladták a Chelsea-nek. Olyasmi ez, mint amit Sergio Ramos csinált két hónapja: tárgyalt a Uniteddel és Woodwarddal, miközben eszébe sem jutott elhagyni a Real Madridot, csak minél jobb feltételekkel akart hosszabbítani Madridban. Egy hete alá is írt 2020-ig, majdnem a duplájára emelték a fizetését, úgy 10 millió euróra, évente.

  • Állítólag Niklas Stark megszerzése után meg is van a következő célpont: a Bochum 27 éves támadója, Simon Terodde, aki tavaly 16 gólt lőtt a másodosztályban, idén pedig négy meccsen négy gólja van már.

  • Délelőtt még azt írták a német lapok, hogy a Hertha is vinné a Nürnberg tehetséges fiatalját, délután már Michael Preetz mellett mosolygot a 20 éves középpályás, aki a végül Dárdai Pál csapatát választotta.

  • A Juventus támadója elvágyik Torinóból. Több csapattal hozták már szóba. Hétfőn viszont a reptéren fotózták le, ahol éppen egy Sevilla felé tartó gépre száll fel.

  • A Tottenhamben folytatja pályafutását Yannick Bolasie. Egyelőre sem az összeget, sem az időtartamot nem hozták nyilvánosságra.

  • Illetve, ha a Milan vasárnap esti, siralmas 2-0-ás firenzei zakóját nézzük, Balotellit a Milantól: a Gazzetta szerint a Liverpool megállapodott az olaszokkal, és egy évre kölcsönadja a csatárt. Balotelli bérét félig az angolok, félig a Milan fogja fizetni, és ha elégedettek lesznek vele, egy év múlva megvásárolhatják, hogy mennyiért, arról majd tárgyalnak, ha sor kerülne rá. A 25 éves támadó így egy év után ismét ott lesz, ahol volt, kedvenc klubjánál, a Milannál. Ha fizikailag rendben van, szombat este, a San Siróban, az Empoli ellen már játszhat is.

  • Egykori sikerei helyszínén nyerhetné vissza formáját Szalai Ádám, aki mostanában a Hoffenheim keretéből is kikerült. A német Kicker úgy tudja, hogy volt klubja segíthet a válogatott csatáron, a Mainz a szezon végéig kölcsönvenné a támadót. A hírek szerint nem szívesen fizetne most érte 4 millió eurót.

  • Hihetetlen kapos Saido Berahino, a West Bromwich nagyszerű csatára. Az angol U21-es válogatott jáétkosa irán leginkább a Tottenham érdeklődik, a de a Spurs csak az egyike annak a 15 klubnak, amely szerződtetné az előző idényben 45 tétmeccsen 20 gólt szerző csatárt. Ami biztosnak tűnik, Berahino a szeptembert már egy másik klubban kezdi majd,. (Evening Standard)

  • A Hertha BSC 3 millió eurót fizetne az FC Nürnbergben futballozó, 20 éves Niklas Starkért. Az ügyletet nehezíti, hogy Starkot az Augsburg, a Leverkusen és a Schalke is leigazolná. Starkot 2019-ig köti szerződés a másodosztályú klubhoz. 2014-ben csapatkapitányként vezette Európa-bajnoki győzelemre a német U19-es válogatottat, idén szerepelt az új-zélandi U20-as világbajnokságon is, és az U21-esek között is van már három meccse a védekező középpályásnak.

  • Az Arsenal 48 órán belül bejelentheti Karim Benzema érkezését. A londoni klub 50 millió fontot kínál a Real Madrid csatáráért (Daily Mail)

  • Európa két legjobb csapata is vinné a belga válogatott támadó középpályását, Kevin De Bruyne-t. A német Bild szerint a Manchester City 80 millió euró kínált a Wolfsburgnak, emellett a játékos 20 milliót keresne évente. A lap megjegyzi, a Bayern is szívesen leigazolná a futballistát, a bajorok ajánlatával kapcsolatban azonban nincs konkrét adat.

  • Elég valószínűtlen hírt közölt az angol Guardian: információik szerint a Barcelona-sztár Neymar nyitott lenne arra, hogy a Manchester Unitedben folytassa a pályafutását.

    Állítólag Ed Woodward klubvezető ezért járt a múltkor Barcelonában, bár sokkal valószínűbb, hogy Pedro átigazolását szerette volna lezárni. A támadó végül a Chelsea-hez ment. 

    Neymar esetében sokkal valószínűbb, hogy a United-vonalat akarja felhasználni, hogy jobb szerződést csikarjon ki a Barcelonából. 2018-ban jár le a mostani, tehát még egy ideig nem kapna jobb szerződést, hacsak a klub nem kezdeményezi. 

    Sergio Ramosszal ugyanez történt a nyáron, ő is új szerződést akart a Real Madridtól, és közben szóba került, hogy esetleg elmehet a MU-hoz. Azóta megkötötte új, 2020-ig szóló szerződését a Reallal. 

  • A Chelsea jobb oldali hátvéd-középpályását kölcsönvennék az olaszok, és Pedro érkezése után az angolok állítólag adnák is.

  • A Milanba. A Gazzetta.it szerint az olaszok közel vannak a megállapodáshoz a Liverpoollal a csatár kölcsönvételéről. A Milan egy éve adta el Balotellit a Poolnak 20 millió euróért, de most szívesen látná vissza az új edző, Szinisa Mihajlovics. Úgy tudni, már beszélt a támadóval, akit ismer még az Interből, aminek másodedzője volt, amikor José Mourinho először tette be Balotellit a csapatba.

  • A 2016/17-es idény végéig meghosszabbította szerződését a Real Madridnál Pepe. A brazil születésű, portugál válogatott védő - aki 2007-ben érkezett, két hete kisebb sérülést szenvedett, de bízik benne, hogy vasárnap már pályára léphet a Sporting Gijón otthonában az  első fordulóban. A 32 éves Pepe a Real Madriddal egyszer Bajnokok Ligáját (2014), kétszer bajnokságot (2008, 2012) és Spanyol Kupát (2011, 2014) nyert.

  • Meghosszabbította szerződését, így 2019-ig az Atlético Madridnál marad Diego Godin. A 29 éves uruguayi hátvéd 2010-ben érkezett a klubhoz, azóta bajnok (2014), kupagyőztes (2013), Európa Liga-győztes (2012) és Bajnokok Ligája-döntős (2014) volt az Atléticóval.

    Legemlékezetesebb gólját a 2013/14-es szezon utolsó fordulójában szerezte Barcelonában: az ő fejesével lett 1-1 a végeredmény, és ez aranyérmet ért a fővárosiaknak.

  • Alex Sandro 26 millió euróért cserébe szerződött az a portugál csapattól az olasz bajnokhoz.

  • Szerdán orvosi vizsgálaton volt, csütörtökön pedig aláírta négyéves szerződését Pedro Rodríguez, aki a Barcelona csapatát hagyta el a Premier League kedvéért, sokáig úgy nézett ki, hogy a Manchester United lesz a végállomás. Aztán szerdán váratlanul Londonban tünt fel a 28 éves szélső, aki a katalán klub saját nevelésű játékosa volt. 51-szer játszott a spanyol válogatottban, 16 gólja van eddig. A játékos végül 21 millió fontért cserélt klubot.

  • Igaz szlovákiai magyar, Gyömbér Norbert az AS Roma futballistája lett. A hétszeres szlovák válogatott védő a besztercebányai régióban található Nagyrőcén született, a Dukla Banska Bystrica futballistája volt, majd 2013-ban igazolt a Cataniába. Most egy évre kerül kölcsönbe Totti csapatához.

  • Aláírta szerződését Nicolás Otamendi, az argentin védő 45 millió euróért cserébe igazolt a Valenciától öt évre a Manchester Citybe. Már a mezét is kinyomták, a 30-as számot viseli majd.

  • A francia Florian Thauvinért elég komoly összeget adtak a Marseille-nek, hiszen 18,35 millió euróért és Rémy Cabella egyéves kölcsönjátékáért kapták meg a szélsőt.

  • Elvitték ugyanis a Bursasporból a francia Cédric Bakambut – a francia védőért 7,5 milliót fizettek a spanyolok, tehát Dzsudzsák ára már bőven megtérült ebből új csapatánál.

  • Ahogy az várható volt, végül a Diósgyőr mellett döntött Novothny Soma, a Napoli 21 éves magyar támadója. Novothny az olasz klubnál csak az ifiknél szerepelt, majd kölcsönben játszott a Paganese, a Mantova és a Südtirol csapataiban.

  • Nagyon közelednek az olaszok a portós Alex Sandróhoz, ami vagy egy elterelő hadművelet, vagy tényleg azt jelenti, hogy mégsem veszik meg a németet a Schalkéból.

  • A hírek szerint a londoni klub 48 millió fontot adna a Real Madrid francia csatáráért.

Rovatok