Index Vakbarát Hírportál

A futballvilág átigazolásai percről percre

2015.08.31. 11:13
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A nem túl megbízható, vagy inkább nagyon megbízhatatlan Daily Express szerint Charlie Austint veszi meg csatárnak Van Gaal Martial helyett, vagy mellett. Chicharitót meg lepasszolja a Bayer Leverkusennek.

  • Mario Leminát, akit ismerhet, aki néz Olympique Marseille-meccseket. 21 éves a srác, és már át is ment Torinóban az orvosin. Ráfér az erősítés az olasz bajnokra, kettőből kettőt vesztettek eddig a Serie A-ban.

  • Az angolok 34+3 millió eurót ajánlottak a Zenit védekező középpályásáért. Az üzletet legkésőbb holnapig meg kell kötni, Angliában kedd este zár a piac.

  • "Megoldottuk a kapuskérdést" - nyilatkozta a ManUnited 2-1-es swansea-i zakója után az edző, vagyis aggódhatnak a United-drukkerek, mert Sergio Romero igencsak közepes kapusnak tűnik, benne volt mindkét gólban. A holland szavai azt is jelentik, hogy részéről megvan a csapat kapusposzton, így nincs szüksége De Geára, aki mellőz ebben az idényben, öt meccsükből egyen sem játszatta, de még csak a keretbe sem nevezte a mérkőzésekre. A spanyolt hétfőn mindenképp meg kell szereznie a Real Madridnak, mert éjfélkor zár a piac. A helyzetet az AS.com szerint Keylor Navas, a Real jelenlegi kezdő kapusa bonyolítja, mert nem akar eligazolni. Azt tervezhették, hogy őt eladják, De Geát megveszik, Kiko Casilla pedig cserekapus lesz, ám a Costa Rica-i nem akar menni sehova, hosszútávú, élő szerződése van.

  • Anthony Martialról, a Monaco csatáráról van szó, akinek volt néhány jó BL-selejtezője az utóbbi hetekben, és a múlt idényben 31 bajnokin 8 gólja volt.

    A Unitednek csatár kellene, mert Rooney mögött nem sok opciójuk maradt, miután Falcaótól és Van Persie-től is megszabadultak a nyáron. Javier Hernandezt pedig kölcsönbe lepasszolták a Leverkusenhez. 

    Az angol kluboknál kedden jár le az átigazolási időszak. 

  •  Videoton labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Loic Nego, az Újpest korábbi futballistája, aki tagja volt a 2010-ben Európa-bajnok francia U19-es válogatottnak, emellett pályára lépett U17-es Eb-n és U20-as világbajnokságon is, írja az MTI. 

    A szerződtetésről szóló hírt a székesfehérvári klub a honlapján jelentette be, miután megegyezett a váltásról a Charlton Athletickel. Nego két éve Magyarországra, az Újpest FC-hez igazolt volna.

    A Videoton nem sokkal korábban, vasárnap jelentette be azt is, hogy a 18-szoros zöld-foki szigeteki válogatott játékos, Stopira - teljes nevén Ianique dos Santos Tavares - is Székesfehérváron folytatja pályafutását. A 27 éves baloldali védő 2012 óta 63 NB I-es találkozón lépett pályára a Videotonban, de júniusban lejárt a szerződése, és akkor nem tudott megállapodni a hosszabbítás

  • A Real hétfőn jelentheti be az üzletet, kedden pedig bemutatná a játékost.

  • 4 millió euróért a Wolfsburgba adták a védő Dantét, de közben megszerezték két évre kölcsönbe a Juventusból a francia szélsőt, Kingsley Comant.

  • Kölcsönvették a Stuttgarttól a bosnyák Vedad Ibisevicet, de ő még nem állt a csapat rendelkezésére a vasárnapi, Borussia Dortmund elleni meccsre.

  • A spanyoloknál maradt egy üres hely a védelemben Nicolás Otamendi eladásával, úgyhogy gyorsan le is csapatak a monacós Aymen Abdennourra, akiért 20 millió eurót fizettek.

  • A belga játékos ezzel visszatért a Premier League-be, az ára 74 millió euró körül lehet majd.

  • A spanyol csapatok hétfőig igazolhatnak, így ha sikerrel megszerzi a Real Madrid a kapus David De Geát a Manchester Unitedtől, már kedden be is mutatnák. A Real egyébként elszánta magát, hogy nem vár egy évet a spanyolra, és hajlandó 35-40 millió eurót is adni érte.

  • A belga középpályásért 49 millió fontot kaphat a Wolfsburg. De Bruyne-t reggel a braunschweigi reptéren látták, ahonnan Manchesterbe repült, ahol akár fel is bukkanhat 4-től a Watford elleni meccsen az elnöki páholyban.

  • 73-75 millió fontot fizetnének a franciáért a Juventusnak, de megfúrhatja az üzletet, hogy Pogba 318 ezer fontos heti fizetést kér, ami lehet, hogy még a Chelsea-nek is sok.

  • Lengyel pletykák szerint a Legia Varsó legújabb kiszemeltje Gyurcsó Ádám, a Videoton támadója. Gyurcsó azért került szóba, mert a lengyel klub által kinézett Bojan Nastićot nem sikerült szerződtetni, míg Gyurcsó tökéletes párja lenne Nikolics Nemanjának, aki tökéletes szezonkezdetet produkált eddig.

  • Tőzsér Dániel kettő + egy évre a Queens Park Rangershöz szerződött. A középpályás pénteken Londonban átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, és a válogatott szünet utáni első bajnokin, szeptember 12-én, a Nottingham ellen bemutatkozhat.

    „Örülök, hogy az átigazolási időszak vége, és a románok elleni selejtező előtt eldőlt a sorsom, mert a labdarúgó elsősorban akkor tud megfelelően teljesíteni, ha biztonságban érzi magát. Türelmes voltam, nem kapkodtam, volt sok érdeklődés, több országból kerestek, de a QPR konkrét és nagyon korrekt ajánlattal állt elő. A Rangers – a tavalyi Watfordhoz hasonlóan –olyan Championship-csapat, amely nem a klasszikus brit futball erőlteti, labdabiztos, sok passzos, gólratörő játékra törekszik, és a szakvezetés szerint az én stílusom beleillik ebbe a koncepcióba. Mindenki tisztában van vele, hogy a Queens Parknak az élvonalban a helye, így természetesen a visszajutás a cél. Watfordi játékosként is nagy élmény volt átélni a feljutást, és remélem, hogy a QPR tagjaként is részese lehetek egy ilyen sikernek, mert szeretném magam kipróbálni a Premier Leauge-ben” - mondta Tőzsér.

  • Olasz sajtóértesülések szerint a Juventus kétéves szerződést és 7 millió eurós fizetést ajánlott Zlatan Ibrahimovicnak. A Juventus vereséggel kezdte az idei szezont, a csatársorból Llorente és Tévez is eligazolt, Mandzukic érkezett, így szükség lehet a csatársorban erősítésre. Ibrahimovic 2004-2006 között egyszer már a torinói klub játékosa volt.

  • Már a legutóbbi hétvégén pletykaszinten felmerült a bosnyák középpályás, Aszmir Szuljics esetleges átigazolása. Pénteken megegyezés született, a remek újpesti futballista a Videoton játékosa lett

  • Eirik Haugan a Moldéből a Marseille-be szerződött, három évre írt alá.

  • A Fiorentinától érkezik, ez lesz a nyolcadik olasz klubja. Péntek reggel negyed 9-kor landolt Palermóban, a csapatkapitány, a kapus Stefano Sorrentino személyesen ment ki érte a reptérre, ahogy megígérte neki, már két hete, amikor még csak tárgyaltak az érkezéséről. (Majd a Gazzettának elmondta, a suli óta nem kelt fel ennyire korán, de Gilardinóért bármit. Sorrentino 36 éves.)

  • A Spurs 18 millió fontért leigazolta a Bayer Leverkusen koreai futballistáját, Heung-Min Szont.

  • José Mourinho negyedszer támadt a liverpooli csapatnak, hogy megszerezze a védő John Stonest, de Roberto Martinez nemet mondott a 37 millió fontos ajánlatra is. Kedd estig még van idő, hogy a portugál feltolja akár 45 millió fontra...

  • Mégpedig Felipe Andersonért, akiért 30 millió eurót adnának, állítja a Mirror. Van Gaal szinte biztosan vesz még támadót hétfőig, a piac zárásáig

  • Lesújtó képet fest a hazai átigazolási helyzetről az, amit a Nemzeti Sport ír, a lap szerint ugyanis több magyar tehetség is teljesen ingyen, a klubjának lényegében semmi hasznot nem hozva igazolhat külföldre.

    Az egyikük az a Mervó Bence lehet, aki pár hete szintén ingyen került az MTK-hoz a Győri ETO-tól, de már tovább is állhat. Az U20-as vb felfedezettjét a Palermo viheti az MTK-ból.

    A másik távozó a videotonos Gyurcsó Ádám lehet, akinek az év végén jár le a szerződése, így ha a 2014-es bajnok nem adja el hétfőig, a télen ingyen mehet, ahova szeretne. Gyurcsót lengyel csapatok hívják, de konkrét kérőről még nincs hír. Ide kapcsolódik az is, hogy Kleinheisler Lászlóért szintén a lengyel Slask Wroclaw tett ajánlatot a Vidinek.

    Felbukkant viszont Kenneth Otigba neve is: a nigériai-magyar kettős állampolgárságú védő kölcsönben köthet ki a Fradiban a Heerenveenből, miután az eladásról nem tudott megegyezni a két csapat.

  • Azaz 280 ezer eurót, évi 14,5 milliót kasszíroz a ManCity új középpályása, aki a Wolfsburgtól megy Angliába. A vételár 56 millió font, 76,5 millió euró lesz, és az üzletet 24 órán belül véglegesítik - írja a Daily Mail. Ezzel beállítják a legdrágább Premier League-igazolás rekordját, amit Di Maria tart tavalyról, mikor a Realból a ManUnitedbe szerződött.

  • A Chelsea futballistája lett a Kuangcsu Evergrande-ban futballozó, kínai válogatott védő Csang Linpeng. A 26 éves hátcéd 2013-ban ázsiai Bajnokok Ligáját nyert csapatával

  • A Juventus két éve ingyen igazolta, most ingyen engedte el a spanyolt, bár szerdán még hét millió eurós transzferdíjról volt szó, az olaszok megenyhültek. (Majd kiderül, miért cserébe.) Három évre írt alá a válogatott csatár, a kivásárlási ára 20 millió euró lesz az andalúziai klubnál.

  • A 19 éves Kingsley Coman az olaszoktól szerződne a németekhez, az ügynöke, Mino Raiola már egyezkedik Karl-Heinz Rummenigge Bayern-elnökkel.

  • Jonny Evans a ManUnitedben, Van Gaalnál a hetedik középső védőnek csúszott vissza, még nem is játszott a szezonban, és most kihirdették, hogy 12 millió fontért, azaz 16 millió euróért vihetik. 27 éves, Sir Alex Ferguson egyik utolsó felfedezése.

  • A Schalke középpályását három hónapja hajtják, most a SkyItalia azt mondta, 22 millió euróért vinnék, se több, se kevesebb.

Rovatok