Infografikán mutatjuk be a világ húsfogyasztását.
Külföldi piacokra van szüksége a magyar pulykaóriásnak a stabil növekedési pálya fenntartásához.
A tárca szerint a hagyományos húsipart kell támogatni.
A húsipari ágazatok azonban még az általános élelmiszeripari visszaesést is alul tudták múlni.
A rendszerváltás idején tapasztalt problémákhoz hasonlítható az élelmiszeripar jelenlegi mélyrepülése.
A termékek mesterséges helyett természetes ízkorrektorokat tartalmaznak.
Nehéz időkben az export menti meg az ágazatot.
Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni az ünnepi asztalra valóért.
2022. november 23., 20:15
A kaposvári Kométa húsüzemet vezető Giacomo Pedranzini egy olyan jövőt épít, amelyben tovább élünk, és kevesebbet dolgozunk.
2022. november 15., 05:43
Sok termék elveszítheti virslijellegét.
Mindössze egy sejtre van szükség a röfit nélkülöző finomság előállításához.
Három cége is csődöt mondott.
Régóta küzd a hamisítókkal a gyártó.
Nehéz év után kiszámíthatatlan jön a húsiparban is. Egy a biztos, áremelésre kényszerülnek, de ez a húsvéti termékeket még nem érinti.
Alapos ellenőrzésekbe kezdtek.
Az üzemből és a mellette lévő épületből 48 embert kísértek ki.
Tízmilliárdos beruházás kellett egy száz százalékban magyar bejelentéshez, de az Aldi meglépte.
2021. szeptember 14., 06:08
A sertéstartás vastagon veszteséges volt egész évben.
A sertéspiacon egyelőre uniós túlkínálat fogja vissza a szükséges áremeléseket.
A Lebensmittel Zeitung szaklap Top-Marke 2021 díját vehették át.
A leállás több ezer dolgozót érintett.
Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. bővít, a Kométa feldolgozót adott át.
A húsipart a bizonytalanság lengi körül, és nem lehet tudni, meddig emelkedik a fogyasztói ár.
A pandémia miatt felgyorsul az állati sejtekből előállított laboratóriumi húsok kutatása.
2020. december 28., 10:54
Az egyik legjobb exportpiacunk enyhített az afrikai sertéspestis miatti exportkorlátozásokon.
2020. december 11., 12:47
Az összenyitott céges karácsonyi partik a legemlékezetesebbek.
Több mint nyolcszázezer euróért vásároltak új gépeket.
A Zimbo Perbál Húsipari Termelő Kft. megszerzésével bővül a saját márkás termékválaszték.
2020. szeptember 22., 10:13
Óriási koszban, szennyezettségben működött az üzem, ahol a húsok származási helyét sem tudták igazolni.
2020. szeptember 10., 19:50
A Magyar Húsiparosok Szövetsége arra kéri a kiskereskedelmi láncokat, hogy ne vásároljanak és értékesítsenek irreálisan alacsony áron sertéshúst.
Ha tendenciává válik, hogy a nagy értékesítők maguk gyártják a termékeiket, földcsuszamlásszerű változások jöhetnek.
A sanyarú körülmények között dolgoztatás gyakorlatára a vírusgócpontok mutattak rá.
Szerte a világon a vágóhidak és baromfi-feldolgozó üzemek a koronavírus-fertőzés melegágyai, az ott dolgozók fertőzöttsége sokszorosa az átlagnak. Ez az élelmiszer-ellátást is veszélyeztetheti.
Bizonyos ügyekben nagyon kemény mostanában a versenyhivatal, fennakadt rajtuk a SáGa-üzlet is. De mit néznek a fúzióknál?
Ha nem változtatunk az étkezési szokásainkon, felfaljuk a bolygót. De mennyire hasonlít a műhúsos bolognai spagetti, fasírt vagy pástétom íze az eredetiéhez? És mi a táplálkozási szakértők véleménye? Magyar műhúsos cégek termékeit kóstoltuk.
A Master Goodé lett a Saga sárvári üzeme.
2019. december 31., 00:20
A feltevést nem sok minden támasztja alá, egyelőre csak egy állatorvos állítja ezt.
2019. december 30., 14:04
Szórványosan idén is több európai országban előfordultak megbetegedések.