A húsipari ágazatok azonban még az általános élelmiszeripari visszaesést is alul tudták múlni.
A rendszerváltás idején tapasztalt problémákhoz hasonlítható az élelmiszeripar jelenlegi mélyrepülése.
A termékek mesterséges helyett természetes ízkorrektorokat tartalmaznak.
Nehéz időkben az export menti meg az ágazatot.
Mélyen a zsebünkbe kell nyúlni az ünnepi asztalra valóért.
2022. november 23., 20:15
A kaposvári Kométa húsüzemet vezető Giacomo Pedranzini egy olyan jövőt épít, amelyben tovább élünk, és kevesebbet dolgozunk.
2022. november 15., 05:43
Sok termék elveszítheti virslijellegét.
Mindössze egy sejtre van szükség a röfit nélkülöző finomság előállításához.
Három cége is csődöt mondott.
Régóta küzd a hamisítókkal a gyártó.
Nehéz év után kiszámíthatatlan jön a húsiparban is. Egy a biztos, áremelésre kényszerülnek, de ez a húsvéti termékeket még nem érinti.
Alapos ellenőrzésekbe kezdtek.
Az üzemből és a mellette lévő épületből 48 embert kísértek ki.
Tízmilliárdos beruházás kellett egy száz százalékban magyar bejelentéshez, de az Aldi meglépte.
2021. szeptember 14., 06:08
A sertéstartás vastagon veszteséges volt egész évben.
A sertéspiacon egyelőre uniós túlkínálat fogja vissza a szükséges áremeléseket.
A Lebensmittel Zeitung szaklap Top-Marke 2021 díját vehették át.
A leállás több ezer dolgozót érintett.
Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. bővít, a Kométa feldolgozót adott át.
A húsipart a bizonytalanság lengi körül, és nem lehet tudni, meddig emelkedik a fogyasztói ár.
A pandémia miatt felgyorsul az állati sejtekből előállított laboratóriumi húsok kutatása.
2020. december 28., 10:54
Az egyik legjobb exportpiacunk enyhített az afrikai sertéspestis miatti exportkorlátozásokon.
2020. december 11., 12:47
Az összenyitott céges karácsonyi partik a legemlékezetesebbek.
Több mint nyolcszázezer euróért vásároltak új gépeket.
A Zimbo Perbál Húsipari Termelő Kft. megszerzésével bővül a saját márkás termékválaszték.
2020. szeptember 22., 10:13
Óriási koszban, szennyezettségben működött az üzem, ahol a húsok származási helyét sem tudták igazolni.
2020. szeptember 10., 19:50
A Magyar Húsiparosok Szövetsége arra kéri a kiskereskedelmi láncokat, hogy ne vásároljanak és értékesítsenek irreálisan alacsony áron sertéshúst.
Ha tendenciává válik, hogy a nagy értékesítők maguk gyártják a termékeiket, földcsuszamlásszerű változások jöhetnek.
A sanyarú körülmények között dolgoztatás gyakorlatára a vírusgócpontok mutattak rá.
Szerte a világon a vágóhidak és baromfi-feldolgozó üzemek a koronavírus-fertőzés melegágyai, az ott dolgozók fertőzöttsége sokszorosa az átlagnak. Ez az élelmiszer-ellátást is veszélyeztetheti.
Bizonyos ügyekben nagyon kemény mostanában a versenyhivatal, fennakadt rajtuk a SáGa-üzlet is. De mit néznek a fúzióknál?
Ha nem változtatunk az étkezési szokásainkon, felfaljuk a bolygót. De mennyire hasonlít a műhúsos bolognai spagetti, fasírt vagy pástétom íze az eredetiéhez? És mi a táplálkozási szakértők véleménye? Magyar műhúsos cégek termékeit kóstoltuk.
A Master Goodé lett a Saga sárvári üzeme.
2019. december 31., 00:20
A feltevést nem sok minden támasztja alá, egyelőre csak egy állatorvos állítja ezt.
2019. december 30., 14:04
Szórványosan idén is több európai országban előfordultak megbetegedések.
Az E-számos adalékanyagot megenni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
2019. szeptember 30., 09:02
Azonnal rommá lövetnék a hazai vaddisznókat, nagyon félnek a sertéspestistől.
A felcsúti üzletember még időben kiszállt, az új tulajdonosok alatt dőlt be a Bakony Hús.
A Hunent kapcsán Orbán Viktor a magyar virtust méltatta, de kiderült, orosz hitelből és orosz bankgaranciából épült a szárnyasfeldolgozó.
Az olasz tulajdonost és két társát állítólag őrizetbe vették a NAV nyomozói.
Kimutatja a fertőzött sertéshús minőségváltozását.
A műhúst fejlesztő holland cég szerint nagyjából egy dollárba kerül majd egy mesterséges hamburgerpogácsa.
Tüntetéseket helyezett kilátásba a Húsipari Dolgozók Szakszervezete.
2016. november 10., 07:38
Miért éppen Párizsról kapta a nevét a húspépkolbász? Ne higgye el, amit az interneten talál, a válaszhoz a 19. századba kell visszautazni.
2016. augusztus 29., 08:47
Az orosz embargó miatt a Távol-Keletre megy az európai hús, Kína és Japán menti meg a magyar húsipart.
De az 1,134 milliárdos ajánlat így is elmarad a cégcsoport becsült 3,6 milliárdos értékétől.
A titokzatos vevő az államosításra váró közétkeztetési ágazatban érdekelt.
A csődben lévő hatalmas húsos cég kirúgja a dolgozói csaknem felét.
Csődbe menne az ország egyik nagy húsipari cége, a Surjány-Hús, 500 dolgozó várhat a pénzére.
A semmiből jövő orosz importtilalom eléggé kicsapta a biztosítékot az Európai Bizottságnál.
14 húsipari céget érint az orosz exportkorlátozás, tavaly 280 milliárd forint volt az árbevételük.
Egy amerikai cég 816 ezer tonnányi darált marhahúsát kell elégetni bakteriális fertőzés miatt.
Az állategészségügyi hatóság kitiltotta a magyar exporthúst, senki se tudja pontosan miért.
Nem fizettek adót a 4 milliárdos éves bevételük után, 762 kiló romlott húst tároltak az üzemben.
Elaludt a magyar húsipar, lemarad a versenyben a Zimbo vezére szerint. Kevés a minőségi a magyar hús.
Szerintük az adócsökkentés a fogyasztónak is jó lenne. A hatósági ár felvetését se értik.
2013. szeptember 4., 12:17
Leginkább az iparág kifehérítése lehetne a célja a belengetett adócsökkentésnek.
2013. augusztus 14., 17:14
A vállalatvezetés felmondta a társasági kollektív szerződést, a szekszervezet ezt nem fogadja el.
A zalai baromfis cég veszteségesen termelt, Csányiban bíznak, hátha megveszi.
A hitelező tartozások 8 milliárd fölött vannak.