Index Vakbarát Hírportál

Napi hírösszefoglaló: Jósoló klímatudósok, leterhelt orvosok, takarító szállodaigazgatók

2021. július 9., péntek 19:27

Ha nem volt ideje Indexet olvasni, akkor sem marad le semmiről. Összefoglaltuk, miről írtunk ma.

IDŐJÁRÁS: A nap egészét az időjárás-változás határozta meg. Enyhül az idő, megérkezett a vihar, néhol a jégeső, a riasztások miatt érdemes figyelni az Index folyamatosan frissülő jelentéseit.

KLÍMAVÁLTOZÁS: Budapest van a leginkább veszélyben a klímaváltozás miatt fokozódó extrém hőségtől: a száz évvel ezelőtti időszakhoz képest megháromszorozódott a másodfokú hőségriadós napok átlagos évi száma. Tovább is van, mondjuk még?

EGÉSZSÉGÜGY: Nagy a baj a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház Traumatológiai Osztályán. Nem bírják a megnövekedett terhet az orvosok, ezért a műtéteket Nagykanizsára szervezik át.

BELFÖLD: Rezsiharccal indult, államosítás lesz a vége? Állami beavatkozásra vár az Alföldvíz, a cselekvés nem halogatható tovább.

TURIZMUS: Míg ön belföldi nyaralását tölti, lehet, hogy a hotelszobáját a szálloda igazgatója vagy az értékesítők takarítják ki. A munkaerőhiánytól sújtott piac problémáiról itt írtunk.

PÉNZÜGYEK: A kriptovaluta lenne a bankok rémálma? Blokklánckripto-sorozatunk második részében ezt a kérdést jártuk körbe.

KÜLFÖLD: Az Egyesült Államok külügyminisztériuma a Pride-hónap lezárásaként jelentette be, hogy a közeljövőben nem csak férfi és női nem közül lehet választani az utazni vágyóknak. Az egyéb kategóriákról itt tájékozódhat.

KULTÚRA: Oscar-díjas film hazai premierjén jártunk, a Minari – A családom történetében egy koreai família az amerikai álmot kergeti. Bödőcs Tibor megálmodta kocsmaregénye főhősét, Thuróczy Szabolccsal pedig életet leheltek Meg se kínáltak című regényébe. Ma arról is írtunk, hányszor kell még meghalnia Amy Winehouse-nak, hogy készüljön róla egy rendes dokumentumfilm végre.

SZÓRAKOZÁS: Ördög Nóra megmutatta, hogy balatoni üzlete milyen változáson esett át. Megemlékeztünk Pumped Gabo immár hatéves táncáról, amelyet az Indexnek lejtett. Kiderült, hogy nagybeteg a Derrick-sorozat sztárja, illetve az is, hogy Marilyn Manson feladta magát.

SPORT: Kollégánk megérkezett Londonba, az Eb döntőjére, de helyszíni riportja szerint London utcáin egyelőre még nem érezhető az eufória. Évforduló a sportban is akadt: 15 éve borult el Zidane agya – olasz arany lett a vége. Mindeközben azt is megtudjuk, mit gondol Fucsovis Márton barátnője arról, hogy Boris Becker csinosnak titulálta.

TÁRSKIADVÁNYAINK: Szeptember 28-a után eltűnik a britek 1910 óta használt autójelzése, a GB. Hogy mi jön helyette? A Totalcar megírta. A Femina ma arról cikkezett, hogy mely műanyagokat tilos a szelektívbe dobni. A Dívány Lázár Ervin bohém fiatalságára emlékezett, míg Az én kutyám friss cikkéből kiderül, milyen egy jól nevelt kutya az Amerikai Kennel Klub szerint. Ha mindez nem lenne elég, a Napi.hu megírta, baljós árnyak vetülnek az orosz vakcinára.

Rovatok