Index Vakbarát Hírportál

„Minden lángokban állt, majd kihúztak valakit” – szemtanúk vallottak a Prigozsin-gép zuhanásáról

Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index csütörtöki hírösszefoglalója

Vége
33QD6LQ-highres

A legfontosabbak

Index
2023.08.24. 21:32
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kedves olvasóink!

    Véget ért az Index csütörtöki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. A nap legfontosabb hírei a következők voltak:

    Köszönjük kitartó figyelmüket, tartsanak velünk holnap is. Jó pihenést kívánunk!

  • Oroszország csak abban az esetben tér vissza a gabona fekete-tengeri exportját lehetővé tevő egyezményhez, ha a Nyugat eleget tesz a Moszkvával szemben vállalt kötelezettségeinek – jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkárnak Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az MTI híradása szerint.

    Guterresnek „a fekete-tengeri kezdeményezés folytatásának kilátásairól szóló kérdésére válaszolva Szergej Lavrov megismételte Moszkva álláspontját, hogy Moszkva csak akkor hajlandó visszatérni a megállapodáshoz, ha ténylegesen teljesítik az orosz féllel szemben fennálló valamennyi kötelezettséget” – közölte az orosz külügyminisztérium.

    Guterres és Lavrov találkozóját megelőzően – csütörtökön – az orosz tárcavezető a fejlődő országokat tömörítő BRICS-csoport háromnapos johannesburgi csúcstalálkozójának végén tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: semmi jele annak, hogy a Nyugat tiszteletben tartaná a fekete-tengeri gabonamegállapodás Oroszországot érintő részét.

    Oroszország nem hosszabbította meg a júliusban lejárt gabonamegállapodás hatályát, arra hivatkozva, hogy nem teljesítették a megállapodásnak az orosz mezőgazdasági termékek és a műtrágya exportjára vonatkozó részét, Ukrajna így lényegében elesett a biztonságos tengeri exportútvonalaktól. Oroszország és Ukrajna egyaránt jelentős gabonaexportőr.

  • Vlagyimir Putyin orosz elnöknek „alá kellett ásnia, szét kellett bontania, és meg kellett gyengítenie a Wagner-csoportot”, mielőtt lecsaphatott volna rájuk – mondta Dominic Waghorn, a Sky News nemzetközi ügyekért felelős szerkesztője. 

    A szerdán Moszkvától északra lezuhant Embraer Legacy 600-as repülőgéppel kapcsolatban Waghorn úgy nyilatkozott, szerinte a legvalószínűbb, hogy Putyin elnök állt a baleset mögött.

    „Az, hogy miért várt két hónapot, valószínűleg azzal magyarázható a legjobban, hogy két hónappal ezelőtt nem tudott volna lecsapni.  Alá kellett ásnia, le kellett bontania, és meg kellett gyengítenie a Wagner-csoportot. Ezt nemcsak itthon, hanem Afrikában is sikerült elérnie az orosz katonai hírszerzés segítségével. Most azon a ponton, ahol le tudott csapni, és ezt nagyon teátrális módon tette, ami egyértelmű üzenetet küld a moszkvai és oroszországi elitnek, miszerint az árulást nem toleráljuk, és az árulókat megbüntetjük” – fejtette ki.

  • A feltehetően Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezért szállító repülőgép a fedélzetén történt robbanás miatt zuhanhatott le – írja a The Guardian a New York Timesra hivatkozva.

    A robbanást a repülőgépen elhelyezett bomba vagy más eszköz okozhatta, bár más lehetőségeket is vizsgálnak a szakértők

    – írta a lap.

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök látszólag megerősítette a Wagner-csoport vezetőjének, Jevgenyij Prigozsinnak a halálát, valamint tehetséges üzletembernek nevezte a vezetőt, akinek nehéz sorsa volt – írja a The Guardian.

    A Kremlben tartott megbeszélésen Putyin először foglalkozott Prigozsin gépének lezuhanásával, és részvétét fejezte ki a fedélzeten tartózkodó tíz ember családjának. A részletekről ebben a cikkben írtunk hosszabban.

  • A megszállt Tokmakban, Zaporizzsja területén, az oroszok katonai bázisán erős robbanás történt csütörtökön  írja az Unian.

    Az orosz hadsereg egyik egységének parancsnoki állását és felszerelését érte a lövés

    – írják.

    A közzétett felvételeken a robbanás után felszálló gombaszerű füstfelhő látható.

  • Catherine Colonna francia külügyminiszter ironikusan reagált csütörtökön Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának halálhírére – adta hírül az MTI. 

    A francia diplomácia vezetője szerint „a (Vlagyimir) Putyinhoz közel állók körében kiemelkedően magas a halálozási arány”. „Kockázatos tevékenység” – tette hozzá Colonna az AFP hírügynökségnek, de nem kívánt bővebben nyilatkozni.

    A francia külügyminisztérium hivatalosan azt közölte, hogy „nem áll módjában kommentálni a baleset körülményeit, amelyekről minden elmondható, csak az nem, hogy világosak”.

    Túl korai lenne még felmérni Prigozsin feltételezett halálának következményeit. Ha ez a halálhír beigazolódik, az jelentős dolog lesz

    – tette hozzá.

    „A Wagner egy bűnszervezet, amely (Vlagyimir) Putyin (orosz elnök) piszkos munkáját végzi Ukrajnában és több afrikai országban, egy olyan milícia, amely rablásokból, fosztogatásokból és gyilkosságokból él. Prigozsin kézjegye a vér és a bűnözés” – vélte a francia külügyi tárca.

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök a tegnapi repülőgép-szerencsétlenség óta először szólalt meg, és részvétét fejezte ki az orosz Wagne-csoport alapítójának, Jevgenyij Prigozsin családjának  írja a The Guardian.

  • Aljakszandr Lukasenka belorusz elnök felköszöntötte az ukránokat csütörtökön államuk függetlenségének 32. évfordulója alkalmából, és kijelentette, hogy Minszk készen áll mindent megtenni, hogy véget vessen a konfrontációnak – írja az MTI.

    „Miután Ukrajna és Belarusz több mint három évtizede elnyerte függetlenségét, a két ország önállóan választotta meg saját módját a fejlődésének és jövője építésének” – idézett a TASZSZ orosz hírügynökség az üdvözletből, amelyet Lukasenka a honlapján tett közzé.

    A belorusz vezető ebben arra szólított fel, hogy teremtsenek közösen „biztonságos lehetőségeket az egész régió méltó együttélésére”.

    Fel kell használnunk szomszédságunk értékét a szembenállás megszüntetése érdekében. A fehérorosz oldal kész mindent megtenni, ami ehhez szükséges, sőt még ennél is többet

    – hangoztatta.

    „Ukránok és beloruszok századokig éltek egymás mellett harmóniában és tiszteletben, együtt szálltak szembe a fasizmussal, és állították helyre az országot a nagy honvédő háború után” – emlékeztetett üzenetében az elnök. 

  • Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök kijelentette, nincs kétsége afelől, hogy Vlagyimir Putyin áll a Jevgenyij Prigozsin halálát okozó repülőgép-szerencsétlenség mögött.

    Tudom, hogy Putyin nem képes megbocsátani. Azt hittem, hogy Prigozsint valahol Afrikában vagy valahol máshol ölik majd meg

    – mondta Kaszjanov a Sky Newsnak

    Kaszjanov szerint Prigozsin Moszkva elleni sikertelen lázadását követően az állam árulójává vált. Úgy véli, a mostani incidens rávilágított arra, hogy a Kreml minden árulót más és más módon ölne meg.

     A volt orosz miniszterelnök azt is megindokolta, hogy miért gondolja azt, hogy Putyin áll a repülőgép-szerencsétlenség mögött.

    Prigozsin lázadása megmutatta Putyin gyengeségét, és most az orosz elnöknek erőt kellett demonstrálnia 

    – tette hozzá.

  • Az oroszországi Tver régió lakói beszámoltak arról, mit láttak a szerdai repülőgép-szerencsétlenség után, amely feltehetően Jevgenyij Prigozsin halálát okozta – írja a Sky News.

    A falusiak elmondták, hogy egy csattanást hallottak, majd látták, amint a repülőgép lezuhan. Az egyik 72 éves helybéli elmondta: miután látta, hogy lezuhan a gép, felpattant a kerékpárjára, és a helyszínre tekert. 

    Minden lángokban állt. Emberek sétálgattak. Kihúztak valakit, a maradványait... Nem tudtam kivenni

    – mondta a férfi.

    Egy fémes csattanás volt. Hallottam már ilyesmit korábban is

    – mondta egy másik falubeli.

    A Reuters riportere csütörtök reggel a baleset helyszínén látta, amint férfiak hordágyakon fekete hullazsákokat cipeltek.

  • Nyolc év börtönre ítélte Maxim Katz ellenzéki politikust a moszkvai bíróság, miután állítólagos álhíreket terjesztett az orosz hadseregről.

    Az ügyészek 2022 áprilisában indítottak eljárást Katz ellen, válaszul a YouTube-on közzétett videójára, amelyben a Kijev melletti ukrajnai Bucsa városában civilek ellen elkövetett orosz háborús bűnökkel foglalkozott – írja a Meduza.

    A Mediazona hírportál szerint Alan Gamazov védőügyvéd azt mondta a bíróságnak, hogy az orosz védelmi minisztérium Katz videója után közzétette saját verzióját a bukai eseményekről.

    Gamazov idézett részleteket nemzetközi bizottságok jelentéseiből is, amelyek az orosz katonáknak a város megszállása során elkövetett tetteiről szóltak.

  • Legalább egy ember meghalt, és 16 ember megsebesült csütörtökön az Ukrajnát ért orosz támadásokban – közölték helyi tisztviselők.

    Herszon és Dnyipro városokat, valamint a frontvonalban fekvő Kurakhove várost ért támadásokban civilek is megsebesültek. Dél-Ukrajnában egy földműves meghalt – írja a The Guardian.

    Ukrajna egyébként ezen a napon ünnepli a Moszkvától való függetlenségének 32. évfordulóját.

  • Jevgenyij Prigozsin Wagner-főnök feltételezett halála nem javítja a regionális biztonságot – mondta csütörtökön Gitanas Nauseda litván elnök, hozzátéve, hogy az orosz zsoldoscsoport harcosai továbbra is Ukrajna szomszédjában, Belaruszban tartózkodnak – írja a The Guardian.

    Tényleg nem szabad azt gondolnunk, hogy Prigozsin halála megnyugtat minket, vagy hogy ez valahogy javítja a biztonsági helyzetet

    – mondta Nauseda.

    Litvánia azóta figyelmeztetett a csoport által jelentett kockázatokra, hogy harcosai júniusban egy rövid ideig tartó oroszországi lázadás után Belaruszba költöztek.

    Orosz tisztviselők szerint Prigozsin egy szerdán lezuhant repülőgép fedélzetén volt, amelynek minden utasa meghalt.

    Nauseda szerint azonban Prigozsin halála, még ha meg is erősítik, nem sokat változtat a regionális biztonságon.

  • Legalább 13 ember megsebesült a különböző ukrajnai városokat ért orosz támadások következtében – írja a Sky News.

    Miközben Kijev a Moszkvától való függetlenségének 32. évfordulóját ünnepelte, egy orosz rakétacsapás 10 embert sebesített meg a központi Dnyipro városában.

    A dnyiprói áldozatok közül hárman közepesen súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A csapás során mintegy 10 épület, köztük egy közlekedési létesítmény, egy bank és egy szálloda sérült meg. 

    A déli Herszon városát ért támadásban három ember, köztük egy gyermek is megsérült.

    Oleksandr Prokudin regionális kormányzó elmondta, hogy egy hétéves kislány sérült meg, amikor a gránátok egy magánház tetejét találták el.

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy Portugália beleegyezett, hogy ukrán pilótákat képezzenek ki a területén modern nyugati F–16-os vadászgépekre  írja az Unian ukrán hírügynökség.

    Zelenszkij ezt Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnökkel tartott kijevi tájékoztatóján mondta. Zelenszkij elmondása szerint ő és a portugál vezető a biztonsági és védelmi együttműködésről, a harctéri helyzetről és Ukrajna védelmi igényeiről tárgyaltak kiemelten.

    Portugália tagja a tank- és légi koalíciónknak. Ma megerősítették, hogy készek csatlakozni az ukrán pilóták és műszaki személyzet F–16-os repülőgépekre történő kiképzéséhez

    – mondta az ukrán államfő.

    Zelenszkij és portugál kollégája megvitatták az országok közötti védelmi együttműködés bővítésének lehetőségeit is, különös tekintettel Ukrajna páncélozott egészségügyi felszerelésekkel és aknamentesítési eszközökkel való ellátására.

    Elmondása szerint Ukrajna arra számít, hogy kétoldalú tárgyalásokat kezd Portugáliával a biztonsági garanciákról.

  • Ukrajna 1991. augusztus 24-én fogadta el az „Ukrajna állami szuverenitásáról szóló nyilatkozatot”, amely az ukrán állam új státuszát igazoló politikai és jogi dokumentum. A függetlenség kikiáltása óta augusztus 24-e Ukrajna hivatalos nemzeti ünnepe – írja a Kárpátinfo.net.

    A háborús helyzet ellenére Ukrajna számos ünnepséget tart országszerte. Volodimir Zelenszkij az X-en (korábban Twitter) osztott meg videót az ünnepnap kapcsán.

  • Zelenszkij elnök szerint Ukrajnának semmi köze nem volt Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezér állítólagos halálához – jelentette az orosz Interfax hírügynökség. 

    A jelentést, amely szerint a Wagner-vezér kilenc másik emberrel együtt tegnap repülőgép-szerencsétlenségben halt meg, még nem ellenőrizték – és senki sem vállalta magára a felelősséget. 

    Putyin orosz elnököt sokan vádolják azzal, hogy köze lehetett a történtekhez, de sem ő, sem a Kreml nem nyilatkozott eddig – írja a Sky News.

  • Az orosz hatóságok vizsgálatokat folytatnak a helyszín közelében, ahol lezuhant a Wagner-főnök Jevgenyij Prigozsin magángépe. Arról azonban egyelőre nincs megerősítés, hogy megtalálták-e Prigozsin holttestét. Jurij Felsztinszkij, a Blowing up Ukraine című könyv szerzője szerint minden FSZB-műveletnél óriási a zűrzavar és a félretájékoztatás.

    De néhány dolog kiemelkedik. Egy repülőgép lelövése Oroszország szívében inkább kétségbeesésre, mint tekintélyre vall. Ha valóban Putyin és a Kreml lenne a főnök, Prigozsin is köddé vált volna, mint a Washington Post újságírója, Jamal Khashoggi, vagy éppen a The Wagner Group alapítója, Dmitrij Utkin, akit tudomásunk szerint 2016 óta nem láttak élve

    – áll a közleményben.

    Mégis, mint egy rossz fillér, Utkin hirtelen egy csoda folytán holtan tűnik fel egy repülőgépen, együtt a cimborájával, Prigozsinnal

    – tette hozzá.

    Szerinte nem valószínű, hogy Prigozsin még életben van, de ugyanígy valószínűtlen, hogy az Oroszországból érkező dezinformációk bármelyike megbízható. Szerinte az a céljuk, hogy eltereljék a figyelmet a Prigozsinnal kapcsolatos végtelen spekulációkkal, ahelyett, hogy Putyin oroszországi szerepét vizsgálnák – közölte az al-Dzsazíra

  • Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy egy MiG–31-es repülőgépet indítottak egy norvég katonai repülőgép elfogására a Barents-tenger felett, a két ország sarkvidéki határának közelében – írja az al-Dzsazíra.

    Az orosz vadászgép személyzete a légi célpontot a norvég légierő R-8A Poseidon bázisú járőrgépeként azonosította

    – közölte a minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett közleményében.

    Amikor az orosz vadászgép közeledett, a külföldi katonai repülőgép az Orosz Föderáció államhatáráról fordult le. Az Orosz Föderáció államhatárának megsértése nem megengedett

    – tette hozzá a minisztérium.

    Orosz hírügynökségek szerint két napon belül ez már a második ilyen incidens.

  • Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szerint a Wagner-csoport még nagyobb veszélyt jelentene, ha Vlagyimir Putyin orosz elnök irányítása alá kerülne, miután Jevgenyij Prigozsin, a csoport főnöke feltételezhetően meghalt.

    A Wagner-csoport Putyin irányítása alá kerül. Válaszoljon mindenki maga a kérdésre: Nagyobb vagy kisebb lesz a fenyegetés? Számomra ez költői kérdés

    – mondta Morawiecki a lengyel fővárosban, Varsóban tartott sajtótájékoztatón az al-Dzsazíra szerint.

  • Észak-Korea védelmi minisztere kijelentette, országa hamarosan szorosabbra fűzi barátságát Oroszországgal. Hozzátette, Phenjan „igazságügyi háborút” folytat Ukrajna ellen – írta a Sky News.

    Kang Szun Nam tábornok azt is mondta, hogy a Koreai Központi Hírügynökség szerint az Egyesült Államok egy nukleáris katasztrófa felé tereli az ukrán válságot.

    A Fehér Ház arról számolt be, hogy Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a hónap elején tárgyalt Észak-Koreával a Moszkvába irányuló fegyverszállítások növeléséről.

  • Sorban érkeznek a Wagner-csoport katonái Jevgenyij Prigozsin Wagner-zsoldosfőnök emlékhelyéhez. A zsoldosok virágot, gyertyát és zászlót helyeznek el volt vezérük tiszteletére.

    A Sky News a Kyiv Post tudósítójára, Jason Jay Smartra hivatkozva arról ír, Prigozsin mártírrá válhat a csoport résztvevői számára, ugyanis – ahogy egy felvétel is bizonyítja – a katonák zokogva borulnak a volt vezető sírjára.

  • Az ukrán erők különleges műveletnek nevezett akciót hajtottak végre az elcsatolt Krím félszigeten – közölte csütörtökön egy kormányszóvivő. Hogy pontosan mi történt, továbbra sem világos.

    Andrij Juszov, az ukrán hírszerzési igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a hivatal az ukrán haditengerészettel együttműködve hajtotta végre a műveletet. Juszov elmondta, hogy a hatóságok nem fogják nyilvánosságra hozni a küldetéssel kapcsolatos összes részletet – csak annyit, hogy sikeres volt, nem voltak ukrán áldozatok, de az ellenséges oldalon voltak veszteségek – írja a CNN.

    Juszov nem kívánt részleteket közölni, a közösségi médiában megjelent beszámolók azonban segítenek felvázolni a történtek képét.

    A Telegram üzenetküldő alkalmazás egyik csatornája szerint a Tarkhankut-foknál fekvő Majak falu közelében robbanások hallatszottak hajnali 5 óra körül. Más nem hivatalos közösségimédia-beszámolók arról szóltak, hogy lövéseket hallottak egy táborhely közelében a Krím partján. Az egyik szerint az emberek két gumicsónakot láttak a part közelében.

    Az orosz erők feltehetően rakétákat állomásoztattak a Krím nyugati partvidékének különböző pontjain, amelyeket a közeli ukrán kikötőváros, a Fekete-tengeren fekvő Odesa és más helyszínek célbavételére használtak.

  • A szerdán lezuhant repülőgép fedélzetén tartózkodók holttestét szállító furgonokat az orosz média a Tveri Regionális Törvényszéki Orvosszakértői Hivatalhoz érkezve látta – írja a CNN.

    Ugyanezeket a fekete furgonokat már csütörtökön korábban is látták a baleset helyszínén.

    A baleset helyszínén nyolc holttestet találtak – jelentette szerdán az orosz média. A lezuhant gép fedélzetén tartózkodó utasok között szerepelt Jevgenyij Prigozsin Wagner-főnök is.

    Az orosz hatóságok közölték, hogy a tveri hullaházban igyekeznek megerősíteni az áldozatok személyazonosságát.

  • Egy moszkvai bíróság három hónappal meghosszabbította a The Wall Street Journal újságírójának, Evan Gercskovicsnak az előzetes letartóztatását – közölte csütörtökön a lefortovói bíróság sajtószolgálata.

    Gershkovich előzetes letartóztatásának augusztus 30-án kellett volna véget érnie, de november 30-ig meghosszabbították.

    Az amerikai újságírót akár 20 év börtönbüntetés fenyegeti kémkedés vádjával, amit ő és munkaadója is hevesen vitat – emlékeztet a CNN.

    Az amerikai állampolgárt márciusban tartóztatták le Oroszországban, ami a Kremlnek az Ukrajna tavalyi megszállása óta tartó, a külföldi médiumok hírügynökségeivel szembeni kemény fellépésének egyik jele.

  • Magyarország területére 7139 fő lépett be szerdán az ukrán–magyar határszakaszon. A román–magyar határszakaszon belépők közül 9415 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

    A beléptetettek közül a rendőrség 170 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gratulált az ukránoknak csütörtökön, amikor a háború sújtotta ország a 32. függetlenségi napját ünnepli. Augusztus 24-én van annak az évfordulója, hogy Ukrajna 1991-ben kinyilvánította, hogy szakít a Szovjetunióval.

    Az erős emberek ünnepe. A méltósággal rendelkező emberek ünnepe

    – mondta Zelenszkij az ukrán elnöki hivatal sajtóközleménye szerint.

    Zelenszkij kijelentette, hogy a független Ukrajna pontosan az, amiért most harcolnak, és méltatta minden állampolgár hozzájárulását, ugyanis szerinte

    egy nagy háborúban nincsenek kis tettek.

    Köszönetet mondott minden ukránnak, aki a fronton harcol, valamint a hátországot jelentő önkénteseknek és családtagjaiknak. Meggyászolta az elesett katonákat is, és hősöknek nevezte őket, akik megakadályozták, hogy elveszítsék Ukrajnát.

    Zelenszkij ünnepelte az ukrán orvosokat, akik életek ezreit mentették meg, és többek között az újságírókat, akik

    az igazságot terjesztették Ukrajnáról és erről a háborúról különböző nyelveken.

    Az elnök biztosította a megszállás alatt lévő ukránokat is, „akik várják és látni is fogják Ukrajna visszatérését” – írja a CNN.

  • A Wagner-vezér Jevgenyij Prigozsin repülőgépét állítólag egy borosládába rejtett bomba repítette le – állítják az ausztrál news.com.au forrásai, bár egyelőre nem ismert, pontosan milyen információk alapján tették ezt a kijelentést.

    Több elmélet is született már a repülőgép-katasztrófával kapcsolatban, egyesek szerint az orosz légvédelem lőhette le a repülőgépet.

    A források szerint azonban Prigozsin repülőgépének fedélzetén bomba lehetett.

    Egyelőre nem tudni, mi volt a pontos ok, de az már kiderült, hogy a repülőgép rendkívül biztonságosnak volt mondható, eddig húsz év alatt csak egyetlen balesetet jegyeztek fel az olyan gépekkel összefüggésben – azt is emberi hibának tudták be –, amelyen Prigozsin is utazott.

    Az új teória szerint egy drága borszállítmányt pakoltak fel a repülőgép fedélzetére percekkel a felszállás előtt, a biztonsági ellenőrzést követően.

  • Az al-Dzsazíra riportere, Amine Derghami a repülőgép-szerencsétlenség helyszínéről jelentette, hogy miközben a repülőgép alkatrészei és utasai utáni kutatás továbbra is tart, a Wagner-főnök holttestét még nem találták meg.

    Az orosz hatóságok megerősítették, hogy Prigozsin a gép fedélzetén volt. Az orosz légügyi szövetség korábban nyilvánosságra hozta az utaslistát, hét Wagner-tag három légi személyzettel

    – mondta.

    Hozzátette azt is, hogy a nyomozócsoport azonban még nem erősítette meg, hogy Prigozsin holttestét megtalálták volna, vagy hogy a balesetben meghalt volna egyáltalán.

Rovatok