Index Vakbarát Hírportál

Tízmilliárdokat öntünk a nagy semmibe

2014. december 1., hétfő 07:27

Magyar futballbajnokság még sosem kezdődött ennyire korszerű körülmények között, ennyi új stadionnal, mint az idei, de ennyire sajátosan sem: hiába adott szinte minden, a szurkolók egy része bojkottot hirdetett, így a vadonatúj stadionok zöme üresen kong, ráadásul a futballban sem látunk változást. Az egymásnak feszülő felek, a klubok, a szövetség és az ultrák folyamatos kommunikációs háborújából nehéz kihámozni az igazságot, ezért az Index kiválasztotta a legutóbbi fordulót, és elmentünk az NB I. összes meccsére, hogy meggyőződjünk, mi a valódi helyzet a stadionokban. A körülményeket vizsgáltuk.

Mik a magyar futball jellemzői?

A magyar labdarúgás szakmailag értékelhetetlen, ezért az NB I. 16 fordulójában nem is a játékot, hanem azt vizsgáltuk, hogy a hivatalos sportpolitika miért tekinti még ma is a legnépszerűbbnek a futballt, amiért szinte számolatlanul öntik bele a pénzt.

Nemcsak a futball minősíthetetlen, hanem a szemünk előtt háború zajlik a tulajdonosok és a szurkolók egy része között is, amelyről már többször is megemlékeztünk.

Elemzésünkben végigmentünk azokon a pontokon, amelyek az utóbbi időben felmerültek, és nem ritkán durva konfliktust szültek. Különösen azért, mert az MLSZ és a klubok által bevezetett szurkolói kártyás rendszer (tehát, hogy kizárólag egy előre kiváltott kártyával lehet jegyet vásárolni és a meccsre bejutni) már annyira abszurd helyzetet eredményezett, hogy az ultrák nagy része emiatt nem akar, a szurkolók egy másik része pedig nem tud kijárni a stadionokba.

Megnéztük, lefotóztuk és kiszámoltuk, hány néző kíváncsi rájuk, ezenkívül választ akartunk kapni arra a kérdésre is, hogy az idén bevezetett kártyás rendszer tényleg lehetetlenné teszi-e, hogy valaki különösebb előkészület nélkül kijusson a meccsre. Ez volt ugyanis az egyik legnagyobb ellenérv a kártyás rendszer ellen, hogy megöli a spontán meccsre járást, mivel előre kell kártyát és a jegyeket is beszerezni online.

Kiderült, ha kezdetben így is volt, mára rugalmasak lettek a klubok.

Házigazda Helyszínen lehetséges a jegyvásárlás?   Volt sor a pénztárnál? Parkolás megoldott?   Milyen a műsorfüzet?  
Dunaújváros   Igen. 7 pénztár működött, egyben bérletet lehetett venni.  Nem volt  Igen, 2-3 perces sétával   Általános, nem a meccsre készült  
Újpest (Megyeri út)  Igen, de összedőlt a rendszer   Volt, de lassú   Igen, 3 perces sétával  Nem láttuk, de van, 6-0 címmel  
MTK (Bozsik)   Igen, legalább egy ablaknál    Nem volt  Megoldott, közvetlen közelben Nem volt  
Puskás, (Felcsút)   Igen   Volt, de gyorsan lement   Megoldott, közvetlen közelben  Volt, Puskás Akadémiai Hírek magazin, minden igényt kielégít  
Pápa   Igen   Nem  Megoldott, 100 méterre  Nem volt  
FTC (Groupama) Igen, de drágábban   Volt   Megoldott   14 oldalas, színes, Gera és Doll-interjú, a két csapat kerete, poszterrel
DVSC (Nagyerdő)  Igen, három ablak működött   Minimális   Igen, a stadion környékén   Nem volt  
Győr (ETO Park)  Igen, négy pénztár működött   Pár perces   Igen   Nem volt  

És ha már bent jártunk, megnéztük, miféle szolgáltatásokat kapunk a legújabb stadionoktól a régiekig. Milyenek a WC-k, mennyibe kerülnek a jegyek, és hogy kik ölnek ebbe a játékba pénzt: összeszámoltuk az állami és privát szponzorokat.

Ahol lehet, ott összehasonlítottuk az adatokat, máshol pedig egy-egy stadion egyediségére bukkantunk.

A nézőszámokat külön és összehasonlító grafikonon is megmutatjuk, a bejutás körülményeit minden egyes cikkben részletezzük, de az infografikáinkból még arra is választ kaphat, hogy milyenek a biztonsági őrök, vannak-e segítőkész hoszteszek, van -e meccsfüzet, lehet-e cigarettázni a létesítményben, és hogy mi történik a meccs szünetében.

Azt is megnéztük, hogy miket hallhatunk a nézőtéren. Ezeket a rigmusokat a cikk végén szedtük össze

 Házigazda   Jegyár Ft.(elővétel/felnőtt/diák)  Italár (0.5 l sör/üdítő)  Tudsz-e venni mezt?   Egyéb merchandising 
Dunaújváros   1080/1200/800 370/350 Nem   -
Újpest (Megyeri út)  900 400/70/dl  Nem   Sálat vehetsz az utcán 
MTK (Bozsik)   1400  450/90-110/dl  Nem   Nem  
Pápa  1200   400/120/dl   Nem  Semmi  
Puskás (Felcsút)   1000/helyieknek: 800   390/300  Igen  Puskás válogatott mez, kulcstartó, zászló, stb. 
FTC (Groupama)   1200/800 ill 1800-4200   500-0,4 dl/450-500   Igen   Fradi Shop, kütyük, cipő, szabadidőruha, táska. A sál 3990 forint. Van Fradi-sör.
DVSC (Nagyerdő)   1300-15 000-ig   360- 0,4l/390   Nem   A közeli bevásárlóközpontban és az utcán  
Győr ETO Park   1000-2500   400-0,4dl/250 tea   Igen  A shop hatkor bezárt 

Ami a nézőszámokat illeti, itt volt a legnehezebb dolgunk, hiszen a hivatalos adatok mellett a szaklapok is becsülnek, ráadásul ez a mi számításainkkal a legritkábban esett egybe.

 

A magyar futballbajnokság  16. fordulójában 8 mérkőzést rendeztek. Pénteken a Dunaújváros mérkőzésével kezdtük.

Dunaújváros – Budapest Honvéd 0-0

A Dunaferr Arénába 12 000 ezer néző fér be, amelyből 10 046 az ülőhely. A hivatalos nézőszámok: nb1.hu: 500, MTI: 1000, Nemzeti Sport: 1417, Index 700. A hazai tribünön van a semleges szektor.

Két kollégánk járt a helyszínen, Tóth-Szenesi Attila és Huszti István fotóriporter. Utóbbi akkreditált, előbbi jegyet vásárolt.

A bejutás, bent tartózkodás

Kártya: FTC-klubkártyám van, emellé váltottam ki az MLSZ szurkolói kártyát. De nem volt rájuk szükség, nem kérte senki.

Jegyvásárlás: A Dunaújváros oldaláról egy kattintással lehet eljutni a meccsjegy.mlsz.hu-ra. Online nagyon egyszerű, és 120 forinttal olcsóbb (1080 forint), mint a jegypénztárban.

Szünetben volt-e program? A helyi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulói táncoltak zumbát a 2010-es vb dalára egy tanárbácsi vezetésével. A nézők tapsoltak.

Stadion kijelzője és az információáramlás: Ledes eredményjelző van, a meccs előtt megjelenik rajta a játékosok fotója. Reklám, meccsjelenet nem fut rajta, a cseréket nem írják ki. A hangosbemondó  jól felvezeti a meccset korrektül, jól hallhatóan tájékoztat a cserékről, sárga lapokról.

 
Galériánkban a stadionról, a szurkolókról és az edzőkről talál képeket.
 
 
Állami-önkormányzati hirdető 2
Magánhirdető 11

Újpest FC – Szombathelyi Haladás 1-0

A Szusza Ferenc Stadion 13501 fős. Hivatalos szám a stadionban:1806. Index: 1100. Nincs semleges szektor (az Újpest felmentést kapott  egy darabig a kártyáztatás alól).

Két kollégánk járt a helyszínen, Szalai Bálint és a Németh Péter fotóriporter. Az utóbbi akkreditált, az előbbi jegyet vásárolt.

A bejutás, bent tartózkodás

Kártya: MTK-klubkártyát és MLSZ-kártyát is váltottam. Gyorsan megvolt mindkettő, a Bálnában váltottam ki. A hivatalos tájékoztatástól eltérően az első emeleti Ticket Express be van zárva, cserébe a földszinten is van irodájuk, ahol viszont megoldják 5 perc alatt. Tőlem csak lakcímkártyát kértek, személyit egyáltalán nem.

Jegyvásárlás: Az Újpest honlapján nem találtam információt netes jegyvásárlásról, ezért felhívtam őket. Itt elmondták, hogy csak a helyszínen vehetek jegyet, előző nap vagy a meccsnapon reggel tíztől. Odamentem fél órával a meccs előtt, előttem hét ember várakozott a Megyeri úti pénztárnál. Fél óráig tartott, mivel összedőlt a rendszer. A néninek csak annyit mondtam, hogy adjon egy olyan jegyet, amivel a leggyorsabban bejuthatok, mivel már kezdődött a meccs. Nagyon segítőkész volt, de sajnos olyan jegyet adott, amivel meg kellett kerülnöm az egész stadiont kívülről, hogy végül elfoglalhassam helyemet a kapu mögött az ultrák közt.

Mellettem egy nyolcfős norvég csoport próbált jegyhez jutni – amíg én ott voltam, sikertelenül. Egy lengyel csávó azon panaszkodott, hogy  nem tudta bediktálni a pontos nevét és születési idejét, mert senki nem tudott angolul a jegykiadó nénik közül. A külföldieket a magyar szurkolók próbálták istápolni, közepes sikerrel.

Szünetben volt-e program? Bemondták, hogy 40 éves lett H. Tamás drukkerük. Egyébként semmi.

Stadion kijelzője és információáramlás: Ledes eredményjelző van, a jegyvásárlás hányattatásai miatt lekéstem a meccs elejét szóval nem tudom, hogy bemutatták-e a csapatokat ott is. A hosszabbítást nem mérik az órán. Reklám, meccsjelenet nem fut rajta. A hangosbemondó jól felvezeti a meccset korrektül, jól hallhatóan tájékoztat a cserékről, sárga lapokról, kétszer kérte etikailag kevésbé kifogásolható szurkolásra az ultrákat.

Képek a stadionról, a szurkolókról és az edzőkről:
 
Állami-önkormányzati hirdető  0
Magánhirdető 10

MTK Budapest – PMFC Matias 3-2

Az MTK új stadiont kap, ezért az átépítés ideje alatt a Bozsik stadionban játssza a meccseit. A Bozsik 9500 férőhelyes, amelyből 550 ülőhely. A hivatalos nézőszám az MTI szerint 500, a Nemzeti Sport és az nb1.hu: 100. Saját becslés 300-400 között.

Két kollégánk járt a helyszínen: Koroknai Gergely és Huszti István fotóriporter.

A bejutás, bent tartózkodás

Kártya: MLSZ szurkolói kártyát szereztem be. Kattintottam kettőt az MLSZ honlapján, elmentem a Bálnába, semmit nem kértek (se személyit, se lakcímkártyát), 5 perc in and out, és mehettem is a dolgomra.

Jegyvásárlás: Egyből az MLSZ meccsjegyoldalára mentem, de utána megnéztem, hogy fasza az MTK honlapja is, mert egyből oda visz. Minden érhető, simán ment a jegyvásárlás. Egy pénztár biztos volt, voltak is, akik még 10 perccel a meccs kezdete előtt ott intézték a belépőt. Kint, a kapunál, megnézték, van-e jegy, utána jött a tribünnél a vonalkód-leolvasós forgókapu, tisztára, mint a Wembley-ben. A vonalkódolvasós kapu csak a jegyemet nézte, a szurkolói kártya (amit igazolványok nélkül szereztem) elő sem került, úgyhogy akár Kaya Ibrahim és Josip Tot is lehettem volna hamis adatokkal.

A szünetben volt-e program? Abszolúte semmi nem volt.

Stadion kijelzője és az információáramlás: Volt rendes szpíker, kicsit ciki volt, hogy mindenki egyetlen Sándorának a gólját egészen a második félidőig Vass Patriknak adta, csak a szünetben sikerült korrigálni az eredményjelzőn is. Viszont a meccs előtt kezdőcsapatok, közben a lapok, cserék és gólok végig megvoltak, a hangosítás pedig teljesen érthető volt. A kijelző színes ledes, sárgánál, gólnál még animáció is volt, a cseréknél mindkét játékos fotóval, szóval ez is teljesen kielégítő volt, de a hosszabbítást itt sem mérték, 45:00-nál és 90:00-nál megállt az élet, ami az első félidőben nem volt gond, mert azonnal lefújták, a végén viszont volt 3 perc hosszabbítás, de senki nem tudta, kb. mennyi lehet még belőle.

Képek a pálya széléről:
 
 Állami-önkormányzati hirdető   0
 Magánhirdető   19

Lombard Pápa Termál FC – Videoton FC 0-5

A Perutz Stadion 5500 fő befogadására alkalmas, ebből 3108 hely ülőhelyes. Az MTI és a Nemzeti Sport 400 főt írt, saját becslésünk is ekkora volt. Semleges szektor: nincs.

A helyszínen Nagy Zoltán és Bődey János fotóriporter járt, utóbbi akkreditált, az előbbi jegyet vásárolt.

 
Állami-önkormányzati hirdető    0 
Magánhirdető   ~17

A bejutás, bent tartózkodás

Kártya: MLSZ-kártyám van. Regisztráltam a honlapon, elmentem a Bálnába, és kb. 15 perces sorban állással hozzájutottam. Senki nem ellenőrzött gyakorlatilag semmit, nem ellenőrizték az MLSZ-kártyámat, se a személyazonosságomat, azaz vehettem volna másnak jegyet, bemehetett volna más, akármilyen kétes elem, huligán az én jegyemmel.

Jegyvásárlás: A jegyet online vettem meg a meccs előtt 3 nappal. A helyszínen is lehetett jegyet venni, a hazai szektorba. Semleges szektor nem volt. A kinyomtatott jegyemet a kapunál a kézi lézerszkenner nem akarta leolvasni, a nagydarab szekuritis fél perc próbálkozás után kedvesen mondta, hogy „hagyjuk a francba, gyere be, oszt kész". A lelátóra felérve is próbáltam megmutatni a jegyemet az ottani szekuritinak, de ő se akarta megnézni, mosolyogva integetett, hogy menjek be, ne szórakozzak már, üljek, ahová akarok. Tőle hallottam, hogy (négykor kezdődött a meccs) negyed négykor azt hitte, zárt kapus lesz, mert még nem volt a stadionban senki.

A szünetben volt-e program? Semmi. A hangosanbeszélő felszólított minket a sportszerű szurkolásra, volt egy helyi vállalkozót hirdető reklámszpot is a hangszóróból, de egyébként csak a cserejátékosok cicáztak a 16-osnál.

A stadion kijelzője és az információáramlás: Hazai-vendég-szintű, egy kb. 1 nm-es tábláról van szó, ami mutatja az időt, az eredményt. Elég kezdetleges. Mellé szereltek a falra egy villanyújságot, azon futottak az összeállítások. Egy szenvtelen női hang mondta be a góllövőket, a cseréket, és többször elmondta az MLSZ antirasszista hirdetményét.

Képek a hangulatról:

Puskás Akadémia – DVTK 1-0

Magyarország és valószínűleg a világon a legismertebb magyar stadionját, a Pancho Arénát az idén tavasszal adták át. 3500 fő a befogadóképessége. A hivatalos nézőszám 1661, az Index számlálása: 1000. Semleges szektor: a hazaiban.

A helyszínen Fekő Ádám és Adrián Zoltán fotóriporter járt.

Állami hirdető   1
Magánhirdető    6

A bejutás, bent tartózkodás

Kártya: DVTK-klubkártyával rendelkezem. Először is el kellett mennem kiváltani a kártyát, ami végül is csak fél óra tökéletesen felesleges időkiesést jelentett az életemből.

Jegyvásárlás: Az interneten megvettem a jegyet pár kattintással. Az azonosítást amúgy nem tudom, mennyiben segíti, hiszen olyan adatokat adtam volna meg, amilyeneket szeretnék. Az külön csodás, hogy egy ismerősöm pénteken szeretett volna jegyet venni, de mivel nem volt kártyája, ezért át kellett mennie a Bálnába, ahol megcsináltatta azt, hogy aztán közöljék vele, 18:02-kor, hogy jegyet már nem tud venni a helyszínen.

A szünetben volt-e program? Az égvilágon semmi.

A stadion kijelzője és az információáramlás: Szerintem még nem is voltam olyan stadionban, ahol a szünetben meg lehetett nézni az összefoglalót is, de itt ez megtörtént.

Képek a Pancho Arénából
 

Ferencvárosi TC – Kecskeméti TE 3-1

Az FTC stadionját, a Groupama Arénát a nyáron adták át. Befogadóképessége 23 700 fő. A hivatalos nézőszámot az eddigiektől eltérően most a kivetítőn nem mutatták meg, de az nb1.hu szerint 3500, az Nemzeti Sport szerint 3500, az MTI szerint: 3627, az Index 3200-3400 közöttit becsült. Semleges szektor nincs.

A helyszínen Csizmazia Zoltán és Németh Péter fotóriporter járt, az előbbi jegyet vásárolt, az utóbbi akkreditált.

Állami-önkormányzati hirdető   4  
Magánhirdető  
 

A bejutás, bent tartózkodás

Kártya: FTC-klubkártyám van. A Fradi-pályán szkennereztem, a régi kártyát cserélték le, még a szezon előtt. 1000 forintba került.

Jegyvásárlás: A meccs napján a stadionban vettem jegyet. Mint utólag kiderült, ez óriási hiba volt, mert meccsnapon minden jegy 500 forinttal többe kerül. Nyolc pénztár volt nyitva, ennek ellenére sorban állás is volt. Elsőre nem sikerült bejutni, a bal kezemet nem ismerte fel a rendszer. Udvariasan szóltak, hogy menjek másik kapuhoz, ott már simán ment a bejutás. Megmotoztak, de nem voltak kellemetlenkedések. Hosztesz itt nem volt.

A szünetben volt-e program? Melegítő játékosok és a bohóckodó, cseppet sem vicces Zöld Sas.

A stadion kijelzője és az információáramlás: Harmadik kategóriájú, azaz minden igényt kielégítő

Képek a meccsről a Groupama Arénából:

DVSC Teva - Nyíregyháza Spartacus FC 5-0

A Nagyerdei Stadiont a tavasszal adták át, hivatalosan 20 340 fő fér be. A stadionban a hivatalos nézőszám 2612 fő, a Nemzeti Sport és az MTI 2850 főt ír, a saját számlálásunk szerint 2200-an voltak jelen. Semleges szektor bármi, ami nem a hazai és a vendég B közép.

A helyszínen Bohus Péter és Huszti István fotóriporter volt jelen. Előbbi jegyet vásárolt, utóbbi akkreditált.

Állami-önkormányzati hirdető    0
Magánhirdető    8

A bejutás, bent tartózkodás

Kártya: Nyíregyháza-klubkártyával rendelkezem, ez csak egy pillanatra zökkentette ki a jegyárusító hölgyet, aki a debreceni kártyát, majd MLSZ kártyát kért, de elfogadta a nyíregyházit. Ugyanakkor a fenti biztonsági őr azt kérte, a kártyát rakjam a leolvasóba, amit nem is érzékelt a gép, hiába mondtam, hogy a jegy lesz a megoldás. Az volt a megoldás. A kapu előtt motoztak és belenéztek a táskámba.

Jegyvásárlás: Telefonon érdeklődtem a hét elején, és közölték, a meccsnapon is vásárolhatok jegyet, és ez pontosan így is történt. Három ablak volt nyitva. Az ellenfél kártyájával csak az 1300 forintos hazai B szektorba nem vehettem jegyet, egyébként bárhova.

A szünetben volt-e program? Semmilyen program nem volt, de zene szólt.

A stadion kijelzője és az információáramlás: Modern kijelző, a játékosok bemutatásától a gólszerzőkig mindent mutatott, élő közvetítést vagy összefoglalót azonban nem. A szpíker is kitett magáért, felelgettek a szurkolókkal.

Képeinken leellenőrizheti a debreceni hangulatot:
 

Győri ETO FC – MVM Paks 2-2

A 2008-ban átadott ETO Park 18 ezer nézőt tud befogadni, ehhez képest 800 nézőt adtunk össze, az MTI 1200 nézőről számolt be, az nb1.hu 1227 nézőről. Semleges szektor helyett mindenki oda ült, ahova akart.

Győrből Fehér János jelentett, Bődey János volt a fotós. Előbbi jegyet vásárolt, utóbbi akkreditált. 

Állami-önkormányzati hirdetés    0
Magánhirdetés    7 

A bejutás, bent tartózkodás

Kártya: MLSZ-kártyát váltottam ki a Bálnában, három perc volt az egész, éppen senki nem volt rajtam kívül. Lefotóztak és kérdezték, hogy megfelel-e nekem az az arckép. Mondtam, nekem tök mindegy, nem magamat kell beazonosítanom az alapján. Mindenesetre necces, abban az alul világított szobában fél fejem olyan árnyékba borult, mint a Hold másik oldala. Talán anyám is nehezen ismerne fel így, nem hogy egy szekuritis.

Jegyvásárlás: Megnéztem a Győr honlapját, azt írták, a helyszínen is lehet jegyet venni, a meccs kezdete előtt két órával nyitnak a pénztárak. Négy pénztár volt nyitva a hazaiaknak, Nem volt nagy sorban állás, pár perc alatt megvettem a jegyet. A pénztáros a vonalkódolvasóval lecsippantotta az MLSZ-kártyámat, és már nyomtatta is a jegyet. Megkérdeztem, hogy mi lett volna, ha nincs szurkolói kártyám. Azt állította, hogy akkor nem tudott volna jegyet adni. Pár perccel azelőtt egy másik ablaknál szemtanúja voltam, hogy két férfinek nem volt semmilyen kártyája, de születési idejük és nevük bediktálása után nekik is adtak belépőt. Úgy éreztem, annak sincs különösebb jelentősége, mi áll a kártyán, sötétben álltam, a pénztárosnő kis ablakon lentről kukucskált ki, nem hiszem, hogy érdekelte, vajon az adta-e oda neki a kártyát, aki a képen van.

A szünetben volt-e program? A szünetben vártam, hogy feltűnik majd hirtelen Rokob Péter mint Vénusz a habokból, és rendez egy szaknévsoros tizenegyesrúgó-versenyt. De csalódnom kellett, csak a gyeptéglákat igazgató pályamunkások motoztak, meg egy rákalapítványnak adtak át adományt a játékoskijáró előtt.

A stadion kijelzője és az információáramlás: A Győrnek elég profi eredményjelzője van, a gólszerzők képét is megjeleníti, a cseréknél és a góloknál, lapoknál még kisebb grafikai trükköket is bevetnek. Jól követhetők rajta a történések. Emellett be is mondják, hogy mi történik. 

Hangulatképek Győrből:

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága az idén is bünteti a trágár, gyűlölködő szurkolói rigmusokat, amik miatt a kluboknak kell fizetniük.

Azt jelenleg nem tudjuk, a mostani fordulóban mely csapatokat fogják büntetni, az Index mindenesetre összeszedte 2014 novemberének utolsó hétvégéjén a magyar első osztály stadionjaiban elhangzó összes szurkolói trágárságot. Mindenki döntse el maga, mennyire érdemesek, ha érdemesek egyáltalán büntetésre.

A keleti rangadón debreceniek és nyíregyháziak voltak a lelátón.

Debrecen: pusztulj, tirpák, pusztulj, ezt többször is a meccsen.

Itt meg kell jegyeznünk, hogy debreceni semleges zónában, elég közel a nyíregyházi táborhoz négy söröző férfi szidalmazta a vendégcsapatot, de állva, és hiába kérték a biztonságiak, majd mögöttük egy apuka a gyerekével, hogy üljenek le, mert ők meg nem látnak, a fülük botját sem mozdították, sőt még egyikük küldte arrébb az apát és fiát. A biztonsági őrök nem segítettek nekik.

Nyíregyháza: ritkán hurkatöltők

Dunaújváros: ritkán Buzi MLSZ

Újpest: diósgyőri cigányok, faszszopó Ferencváros

Diósgyőr: ritkán Mocskos lilák

Pápa: Egy darab néző zsidó MLSZ-ezett

Ferencváros: Mocskos lilák

(Címlapkép és illusztrációk: szarvas)

Az UEFA miatt nem mutatja az óra a hosszabbítást

Cikkünk megjelenése után jelezte az MLSZ, hogy az UEFA előírása miatt nem mutatják a hosszabbítás idejét a stadionokban, mert a bíró utólag saját mérlegelése alapján tovább is engedheti a mérkőzést, mint az előre jelzett hosszabbítás.

Rovatok