Index Vakbarát Hírportál

új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Előbbi posztunkban írtuk, hogy minden idők legnézettebb videója, a Baby Shark megelőzte a jóval hétmilliárd feletti nézettségi számot produkáló rekordert, Louis Fonsi Despacitóját is.  A végtelenül egyszerű de azonnali dallamtapadást okozó szám megihlette az ajándéktárgyak készítőit is. Egész sor gyerekkönyv, éneklő plüsscápák milliói keltek el a szám megjelenése óta. 

    Jonathan Wright gyermekdalszerző 2019-ben beperelte a Baby Sharkot gyártó Pinkfongot, azzal érvelve, hogy mivel 2011-ben hasonló verziót készített a dalhoz, övé a Baby Shark szerzői jogai. Az ügyben egyelőre nem született döntés.

    Egészen bizarr kontextusban is említik a Baby Sharkot. A The New York Times írta meg, hogy egy oklahomai börtönben, a megbilincselt fogvatartottakat kényszerítették, hogy több órán keresztül hallgassák a dal végtelenített verzióját. A lap szerint a rabok sokkot kaptak a zenehallgatástól, az őket felügyelő börtönőröket pedig súlyos testi sértés vádjával vonták felelősségre. 

    Aki pedig szereti a cápákat, akkor az alábbi videóban az éhes cápákról, a jó nagy cápákról, a gyilkos cápákról is hallgasson meg egy magyar spoilert. 

     A Marvel stúdió Baby Thanos Sharkja is ütős darab, ha már a cápáknál tartunk, bár az egy milliós nézettséggel még a nyomába se léphetnek a Pinkfong mesterművének. 

  • Tekintve, hogy Florida állam aligátorpopulációja nagyjából 1,25 millióra rúg, talán nem is nevezhető akkora szenzációnak, hogy az egyik példány elkóborolt, és közelebbről megnézte a Duran Golf Club 9. lyukát. A nagyjából három méter hosszú aligátorról felvételt is készített Nicole Latner, a golfklub munkatársa, aki elmondta, hogy a „jószág” két-három éve gyakori látogató arrafelé, de nem tűnik agresszívnek, ezért nem távolították el. Azért a kellő távolságot megtartják, amikor feltűnik a hüllő – írja az upi.com.

  • Huszonnyolc éve nem látott ilyet a Premier League: úgy vezeti a bajnokságot a Liverpool, hogy a legtöbb gólt kapta (szám szerint 15-öt) a 20 csapatos ligában. Erre legutóbb a Norwich City volt képes 1992 novemberében: a „kanárik” 11 napig voltak listavezetők az első, megújulás utáni PL-idényben.

    A címvédő együttes 17–15-ös gólkülönbséggel áll az élen hét fordulót követően, még a szenvedő Brighton, Fulham, West Brom hármas is kevesebb gólt kapott (14-et mindhárom csapat) – igaz, utóbbi kettő hétfő este (18.30) egymással találkozik, így beérhetik, de akár le is hagyhatják a Poolt.

    Az eddigi 7 fordulóban öt győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség Jürgen Klopp csapatának mérlege – az az egy zakó azonban méretes volt, az Aston Villa otthonában kapott ki 7–2-re a címvédő. Igaz, akadnak gondjai a védelemben a Liverpoolnak: Virgil van Dijk súlyos térdsérüléssel hosszú hónapokra kidőlt, Fabinho és Joel Matip is sérült.

  • Ritka cukiságot sikerült elkapnia egy természetfotósnak Alaszkában. Az Egyesült Államok legnagyobb területű szövetségi államában bevett eljárás, hogy mozgásérzékelős kamerákat helyeznek ki a fényképészek, amelyek akkor kezdenek el kattogni, ha egy állat elsétál a monitoruk előtt. Így történt ez a napokban is, azonban nem csak az említett rejtett kamera felvételeit lenne érdemes elsősorban megnézni.

    Egy jegesmedvekölyök ugyanis megtalálta az egyik ilyen eszközt, és forgatni kezdte. A kíváncsi állatnak sikerült olyan szögben tartania a kamerát, mintha éppen fotózni akarná a vele szemben is éppen nagyban munkálkodó fényképészt. Reméljük, ha csak véletlenül is, de sikerült egy-két képet lőnie.

  • A rendkívül fülbemászó dallamú gyerekdal, a dél-koreai Pinkfong Baby Shark című slágere lett minden idők legnézettebb videója a YouTube-on. Több mint négy évvel a feltöltése után érte el a rekordnak számító nézettséget.

    A régóta gyerekdalként ismert sláger eredeti szerzője ismeretlen. Globális jelenséggé azt követően vált, hogy Hope Segoine tíz éves koreai-amerikai énekes elénekelte. Az oktatási anyagokkal foglalkozó Pinkfong cég készített videót a dalhoz, amely először Délkelet-Ázsiát, majd az Egyesült Államokat és Európát is meghódította. 

    A brit slágerlistán a hatodik, az amerikain a 32. helyig jutott.

    A hétmilliárd feletti nézettségi számot produkáló videó legyőzte a korábbi rekordert, a Puerto Rico-i Luis Fonsi és Daddy Yankee 2017-es világslágerét, a Despacitót – írta a Guardian nyomán az MTI.

  • Barack Obama is segít kampányolni korábbi alelnökének, Joe Bidennek az amerikai elnökválasztás hajrájában. Az USA 44. elnöke a michigani Flint Northwestern középiskola tornatermében azt is megmutatta, hogy 59 évesen még mindig vajból van a keze, a rendezvény után a móka kedvéért a sarokból csont nélkül bedobott egy egyleütéses hárompontost. A jelenetre Joe Biden sem találta a szavakat.

    Barack Obama nem először sokkolta kosártudásával a közönséget, 2008-ban (még szenátorként) meglátogatta az egyik kuvaiti támaszpontot és ott is elsüllyesztett egy triplát. 

  • Lenyűgöző képeket osztott meg Munzlinger Attila, amelyen a székelyföldi Gyergyószárhegy települése, valamint a hegyoldalban elterülő temető úszik ünnepi fényekben halottak napja előestéjén, mindenszentekkor.

  • Hollandiában éjjel fél egy körül a rotterdami metró C és D vonalának közös végállomásán, a De Akkers metróállomás kihúzóján túlszaladt egy szerelvény. A vágányzáró bakot kidöntötte, amely tíz méterrel arrébb lezuhant az alatta lévő kerékpárútra.

    Amint a képeken látható , a szerelvény körülbelül 8 méterrel a talaj felett lóg, és egy bálna farokúszóját formázó műalkotáson nyugszik. Az eset során a metró nem szállított utasokat, a vezető csodával határos módon nem sérült meg.

    Október 17-én a budapesti 3-as metrón is történt ehhez hasonló eset, akkor az utasok nélkül közlekedő vonat ütött ki egy vágányzáró bakot. Az az eset nem került be a hírek közé.

  • Vége a Halloweennek, lehet készülni a karácsonyra — mondják sokan. A beöltözős-csokigyűjtős ünnep után nem meglepő módon sok celeb osztotta meg követőivel, hogy minek vagy éppen kinek öltözött be. Így tett Miley Cyrus húszéves húga is.

    Az énekesnő korunk leghírhedtebb celebritásának maszkírozta magát, név szerint Kim Kardashiannak. Influenszer barátnője, Tana Monageau pedig Paris Hiltonná változott, így robbantották fel ők ketten az Instagramot.

    Cyrus és Monageau újraalkották a celeb-duó egyik közös fotóját, illetve posztoltak Instagram történetükbe, amit Paris Hilton ugyancsak megosztott közösségi oldalán.

    Az énekesnő Kim Kardashian meglehetősen indulatos, és legalább annyira ikonikusnak számító monológját is rekreálta, amivel ugyancsak népszerű lett a valóságshow rajongóinak körében.

    Ön szerint jól imitálta Kardashianékat a Cyrus-Monegau páros?

    • 735
      Kik ezek az emberek???
    • 95
      Remekül sikerültek a jelmezek
    • 74
      Nem rossz, és kellett is rájuk annyi festék, mintha rendesen beöltöztek volna valaminek
  • A Trump-kampány legfrissebb videója arra hívja fel a figyelmet, hogy ha Bidenre szavaznak az amerikaiak, zombi kerül a Fehér Házba.

    Hogyan lehet felismeri egy zombit?

    Hullaszínű, agresszív, emberhúst kíván. Pont úgy, ahogy a videó szerint Biden.

  • Beújított a szedzsongi egyetem kampusza Dél-Koreában. Az épületek között innentől nem postás, hanem robotok szállítják majd ki a hallgatók csomagjait és leveleit. Vagy legalábbis tesztelés alatt van ez az új rendszer.

    A mesterséges intelligencia természetesen emberi segítség nélkül viszi házhoz a küldeményeket. A masinát múlt szerdán próbálták ki, és a jelek szerint elég jól működik. Már csak az a kérdés, hogy a nagyobb tárgyakat elbírja-e.

  • A háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás étterme, a Tommy di Napoli a tavaszi kezdeményezéséhez hasonlóan ismét ingyen pizzát oszt olyan kórházi osztályoknak, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.

    Az étterem a Facebookon várja jelentkezőket.

  • Nem a sportértéke miatt marad emlékezetes a vasárnapi Almería–Girona (0–0) spanyol másodosztályú labdarúgó-mérkőzés. Az viszont elég ritkán fordul elő, hogy

    egy meccsen a játékvezető háromszor is egyből piros lapot mutat fel – ráadásul ugyanabból a csapatból állít ki három játékost.

    A Girona a 28. percben került emberhátrányba, amikor Jonás Ramalho szabálytalankodott – a bíró elsőre sárga lapot adott neki, de a videóbíróval való konzultáció után pirosra módosította. A 78. és a 82. percben is leküldtek egy-egy futballistát a katalán együttesből, amely így nyolc emberrel fejezte be a mérkőzést.

    Három kiállítás a spanyol focimeccsen

    Az Almería – amelynek korábban a Vidinél is dolgozó José Gomes az edzője – azonban nem tudta kihasználni a hármas emberelőnyt...

  • Az újpesti rapper nem jelent meg a Tv2 Sztárban sztár című vasárnap esti show-műsorában. Távolmaradására eddig sem a csatorna, sem a zenész nem adott érdemi választ.

    A Blikk azonban kiderítette, hogy a rapper igenis aktív. Több zenésztársának, például a vele egy műsorban szereplő Tóth Andinak és Berki Krisztiánnak is kedvelte a fotóját az Instagramon.

    Curtis nem sokkal később bejegyzést tett közzé az oldalán, amelyben ezt írja:

    Sziasztok. Sajnos a tegnapi nap így alakult... Vasárnap volt! Mindenszentek...édesapám hiánya feldolgozhatatlan mèg ennyi év távlatából is. Egyszerűen képtelen voltam elindulni és szórakoztatni... Tudom egy előadónak “szuperhősnek” kell lennie, én nem vagyok az! Ember vagyok!!!

  • Despicable címen vadonatúj EP-vel jelentkezett a Carcass.

    Jövőre egy teljes stúdióalbummal fogják meglepni a nagyközönséget Torn Arteries címmel.

  • Gigi Hadid és Zayn Malik kislánya szeptember végén született. A szülők azóta csak a baba kezecskéjét mutatták meg a követőinek, sem az arcát nem láttuk még, sem a nevét nem tudjuk. A 25 éves modell a minap cuki családi fotót posztolt, de az utóbb felsorolt dolgokat továbbra is homály fedi.

    Zayn Malik mardekáros diákként, Gigi Hadid a Valorant nevű játék egyik karaktereként, a kisded pedig a hihetetlen Hulkként jelent meg halloween alkalmából a modell Instagram-történetében, az arcát azonban most sem mutatták meg – pedig nem kérdés, hogy a rajongók már tűkön ülve várják, hogy láthassák a One Direction egykori tagjának és egzotikus arcú barátnőjének fúzióját.

  • Csollák Márkó vasárnap beütötte első gólját az Erste Ligában. A fiatal hokis kitörő – szó szerint – örömmel fogadta a számára mérföldkövet jelentő gólt. Ugyanis felindultságában kitörte a plexit, és kizuhant a pályáról. Szerencsére nem lett semmi baja, sőt csapata, a MAC HKB Újbuda 4–3-ra meg is nyerte a meccset a Titánok ellen, és vezeti a tabellát. 

  • Invazív fa- és cserjefajok eltávolítását végzik Lakitelek térségében a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai november és február között. A beavatkozásra azért kerül sor, mert ezek az idegen fajok teljesen elnyomják az őshonos példányokat agresszív terjedésükkel.

    Az invazív fajok súlyos és egyre növekvő veszélyt jelentenek az Európában honos biológiai sokféleségre. Az új, számukra idegen élőhelyekre bekerülő növények és állatok túlsúlyba kerülhetnek a természetes növény- és állatvilághoz képest, és károkat okozhatnak a környezetben. Ezeket a szervezeteket »invazív fajoknak« nevezik

    olvasható a meghatározás az Európai Unió egyik kiadványában.

    Az invazív fajok száma folyamatosan nő az európai térségben, ami jelentős anyagi és humán erőforrásokat követel meg. A növényeket tekintve ilyen például az úton-útfélen felbukkanó mirigyes bálványfa vagy a keskenylevelű ezüstfa a fás szárúak közül, valamint a kanadai aranyvessző, az amerikai alkörmös, a selyemkóró vagy a kaukázusi medvetalp, ha a lágyszárúakat vesszük.

    Az állatvilágban is gyakori az inváziós fajok térnyerése: elég csak a vizeinkbe száműzött olyan hobbirákfajtákra gondolni, mint a cifrarák vagy a márványrák. Ugyanígy eszünkbe juthat a kártételeiről hírhedt spanyol meztelencsiga is, de elég csak az ablakréseknél mostanában csoportosuló harlekinkaticákra, illetve az inváziós ázsiai márványpoloskákra gondolni.

  • Már a falba verik a fejüket a Real Madrid vezetői, amiért elengedték Sergio Reguilónt és Gareth Bale-t a Tottenhambe. A spanyol válogatottból mostanság kirobbanthatatlan balhátvéd és a másodvirágzását élő walesi csatár pazar gólt hozott össze vasárnap a Brighton ellen. A spanyol média minden alkalmat megragad, hogy sót dörzsöljön a madridiak sebeibe. A beadás és gól 1:30-nál.

Rovatok