A gyilkos szőlőszem meg a szüret
Tetszett a látvány, mosolyra húzódott a szám, akárcsak a szőlőszemé.
Tetszett a látvány, mosolyra húzódott a szám, akárcsak a szőlőszemé.
Egy jó fröccshöz kell egy jó nagy aszteroida.
Van, amiből már pár falat is végzetes lehet.
A károsanyag-kibocsátás a légiközlekedés egyik legégetőbb problémája.
A legfőbb ügyész a rendőrségnek továbbította a kérdést.
Borfogyasztás termelői szemmel.
Valami végérvényesen megváltozik.
Ha minden jól alakul, több mint 90 hektár termőföldre tehetnek szert.
A földek egy részét korábban édesanyja, Lévai Anikó birtokolta.
Pierre könyvet ír, megint. Tokajon játszódik majd. Ott is.
A termelők most abban bíznak, hogy ősszel több eső esik.
Az aszály újabb hatásai a magyar mezőgazdaságra.
A húszszázalékos áremelkedés sincs kizárva.
Minden évben halálos baleseteket, súlyos mérgezéseket okoz.
A szőlő felvásárlási árának emelését tanácsolja a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
A Homola Pincészet és a Borterasz a nyugalom szigete – már amikor éppen nem bulihelyszín.
Egyre korábban kezdődik a szüret a klímaváltozás miatt.
A hideg tavasz nem várt hatásaival küzdenek a gazdák.
Többet bír leégés nélkül és kevésbé károsodnak a sejtjei annak, aki rendszeresen szőlőt fogyaszt.
A klímaváltozás még az optimistább forgatókönyvek szerint is alapjaiban forgatja fel a bortermelést. 30 év múlva Magyarország inkább portóis hely lesz, cserébe jönnek a skandináv fehérborok.
Vannak szőlőfajták, amelyek genetikai állománya a római idők óta szinte semmit sem módosult.
Biztos ön is rácsodálkozott már, miket művel egy félbevágott szőlőszem a mikrohullámú sütőben. Kutatók kikutatták, hogy mi ez a furcsa tűzijáték.
3,8 millió hektoliter bor készülhet itthon, ennyi évek óta nem volt.
1,6 tonna szőlő, egy teljes tábla eltűnt. A helyiek rivális borászatokra gyanakodnak.
Most megmutatjuk, milyen is volt a szüret Badacsonyon akkor, amikor a szüleink és a nagyszüleink voltak gyerekek. A szőlő, a bor és a Balatonra nyíló csodálatos kilátás a 40-es, 50-es és 60-as években is ugyanúgy vonzották ide az embereket, mint most.
Kivágott, elhagyott tőkék, üdülőnek eladott dűlők jellemzik a régiót.
500 hektáron a szőlő harmada károsodott a múlt heti jégesőben Soltvadkert környékén, pedig az agrárkamara most építette ki az ez ellen védő rendszert.
Nem bírta a rossz időt a dél-európai szőlő.
A szőlőkabóca elviheti akár a termés felét is, az ország nagy részén már jelen van.
Több száz hektáron verte el a szőlőt a jég, van, ahol már szüretelni sem érdemes.
A karácsondi gazdák közül többen feladták, és inkább a jövő évre készülnek.
A szőlő aranyszínű sárgaság betegség miatt. A borászok szerint a borra egyáltalán nincs hatással.
Már a hegybíró is kiszabhatja a büntetést arra, aki egy évig nem műveli a szőlőjét.
Látszani fog a bormennyiségen is a pusztítás. A hegyközségek a kárenyhítés átalakítását szeretnék.
Egyre melegebb az időjárás, sok a csapadék, a szüret korai - nem lesz ennek jó vége.
Hetven-nyolcvan százalékban elfagytak az ültetvények az elmúlt éjszaka.
Hiszen az egész mikró fémből van, hát miért nem szikrázik, mint amikor benne felejtünk egy villát?
Társasházat akarnak építeni a helyére.
A sok napsütés miatt sokkal jobb szőlőt szüreteltek, az árak felmentek, ez érződik majd a borokon is.
Ha magas a mustfok, magasabb az ár is.
Daganatok kezelésére és az UV-sugárzás elleni védelemre is használható anyagot mutattak ki.
Az EU eddig korlátozta a tejtermelést és a szőlőültetvények terjeszkedését. Ennek most vége.
A vörösbor eddig az volt, ami antociánokat tartalmazott, de a fehér fajtákban is van belőle.
Rosszkor esett sokat az eső, ezért bár a minőség jó lehet, kevés szőlőt lehet csak leszüretelni.
Nem túl jó, nagyon nem jó - így jellemzik a borászok az idei termést. Nem tett jót a sok eső.