Index Vakbarát Hírportál

Keresés

113 találat az Indexről, és a környékéről.

2020. november 17., 14:50

Trump úgy megy, hogy marad?

Ha a Fehér Házból távozik is, az országból nem. Trump a közéletben folytathatja, tovább erősítve politikai örökségét, a trumpizmust.

2020. augusztus 18., 07:20

All-Star csapat ment neki Trumpnak

Soha ilyen rendhagyó elnökjelöltállító konferenciát nem tartott még a demokrata párt, egy sor republikánus is felszólalt az elnök ellen.

2020. augusztus 9., 14:07

Veszélybe kerülhet az amerikai elnökválasztás

Járványbiztos szavazóhelyiségekre lenne szükség, a romokban lévő posta nem fogja tudni kezelni kezelni a több tízmillió levélszavazatot. Az biztos, hogy napokba telik a végeredmény kihirdetése, kérdés, hogy Trump el fogja-e ismerni vereségét.

2020. július 18., 13:52

Menekülés az égő helikopterből

Mit hozhat az amerikai elnökválasztás a részvénypiacokra? Gazdasági forgatókönyvek Trump, illetve Biden győzelmének esetére.

2020. június 9., 20:02

George Floyd halála azt is átszabhatja, kit választ Biden

Több, korábban az elnökjelöltségre is esélyesnek tartott szenátor, egy volt rendőrfőkapitány és egy újonc kormányzó is versenyben van a demokrata alelnökjelöltségért. Van, akinek az esélyei a napokban megzuhantak.

2020. június 6., 17:49

Nincs csendes többség Trump mögött

Az elnökválasztás még mindig nagyon messze van, de a jelen állás szerint a tüntetések nem segítik, hanem gyengítik az elnököt, és a rendpárti retorika és keménykedés sem kedvez Donald Trumpnak.

2020. május 1., 12:32

Trump mély gödröt ásott magának, de Biden is a pincéből indul

A koronavírus-járvány miatt a szokásosnál is több a kérdőjel az amerikai elnökválasztási kampányban, de az biztos, hogy Trump rosszul áll. Emiatt Kína-gyalázással próbálkozik, kihívója, Joe Biden a pincéjéből podcastel, és valószínűleg nem annyira sajnálja, hogy nincs rivaldafényben.

2020. március 13., 16:35

Koronavírus: Biden Trump intézkedéseit bírálta

Az elnök szerda esti tévébeszéde ahelyett, hogy megnyugtatta volna az embereket és a tőzsdét, zűrzavart keltett. Többek között erre reagált a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

2020. március 11., 07:57

Biden fontos győzelmekkel mért újabb csapást Sandersre

A szuperkedd után szavazó hat államból négyet biztosan megnyert, Sanders most nem tudott meglepetésfordítani Michiganben. A vermonti szenátor innentől nagyon nehéz helyzetben. A koronavírus miatt üres csarnokban beszélt Biden.

2020. március 4., 13:11

Biden átsöpört a szuperkedden

Az utolsó napokban lőtt ki, legalább kilenc államban nyert, köztük Texasban is. Sanders háromban győzött, nagyon kell neki a delegáltversenyben Kalifornia.

2020. március 3., 23:18
  • Percről percre

Szuperkedd: Biden nyerte Texast is, kilenc államban győzött, Sanders vezet Kaliforniában

A volt alelnök déli államok mellett olyanokat is behúzott, ahol Sanders esélyesebb volt. Sanders három államot hozott, de ő vezet a legfontosabb Kaliforniában is, ami a delegáltak számában sokat ér neki. Tüntetők zavarták meg Biden győzelmi beszédét. A félmilliárd dollárt elkampányoló Bloomberg Amerikai Szamoát nyerte meg.

2020. március 3., 18:59

A szuperkedden csap össze Sanders és Biden

Sanders volt lendületben, de aztán Biden dél-karolinai győzelme és utolsó pillanatos visszalépések befolyásolhatják a 14 államban egyszerre tartott demokrata előválasztásokat. Az is kiderül, mire volt elég Bloomberg kampányba ölt félmilliárd dollárja.

2020. március 2., 10:32

Megint jönnek az oroszok, és Amerika még mindig sebezhető

Egyre erősebben kísért a 2016-os beavatkozás réme. A manipuláció és a hekkelések akkor váratlanul érték Amerikát, azóta javult a helyzet, de közel sem eleget. Sokan a szavazógépek feltörésétől tartanak. A hírszerzés szerint az oroszok megint készülődnek, és Bernie Sanderst is támogatnák.

2020. március 1., 06:39

Biden nagyon megverte Sanderst Dél-Karolinában

A volt alelnök kampánya pszichológiai és pénzügyi lökést kaphat a győzelemmel, de az előrejelzések szerint továbbra is a demokratikus szocialista Sandersnek áll a zászló.

Rovatok