Index Vakbarát Hírportál

Keresés

858 találat az Indexről, és a környékéről.

2020. június 27., 15:49

Hogyhogy újra berobbant a járvány Amerikában?

Trump szerint túl sok a teszt, alelnöke szerint szerencsére a fiatalok fertőződnek, szakemberek szerint vízválasztó két hét jöhet. Ami biztos: a lazítások után rekordot döntött az új betegek száma, 32 államban erősödik a járvány, délen megtelnek a kórházak.

2020. június 21., 10:14

Trump: Megkértem az embereimet, hogy lassítsák le a tesztelést

Donald Trump önmagához méltóan indította be elnökjelölti kampányát. Beszédében Bident, valamint a szoborrongáló és fosztogató tüntetőket ostorozta. Végül 20 ezer helyett kevesebb mint 10 ezren voltak a tulsai nagygyűlésen, ami számos vitát kiváltott előzetesen. A járvány miatt is többen kockázatosnak tartottak egy ekkora beltéri tömegrendezvényt.

2020. június 19., 06:28

Először pakolt ki így Trumpról egy volt kormánytag

Volt nemzetbiztonsági tanácsadója szerint az elnök szeret szívességet tenni kedvenc diktátorainak, tényleg megzsarolta Ukrajnát, és csak a PR érdekli, a politika nem. Kiszivárogtak a részletek az újabb Trump-botránykönyvből, aminek megjelenését az utolsó pillanatban is próbálja megakadályozni a Fehér Ház.

2020. június 6., 17:49

Nincs csendes többség Trump mögött

Az elnökválasztás még mindig nagyon messze van, de a jelen állás szerint a tüntetések nem segítik, hanem gyengítik az elnököt, és a rendpárti retorika és keménykedés sem kedvez Donald Trumpnak.

2020. május 1., 12:32

Trump mély gödröt ásott magának, de Biden is a pincéből indul

A koronavírus-járvány miatt a szokásosnál is több a kérdőjel az amerikai elnökválasztási kampányban, de az biztos, hogy Trump rosszul áll. Emiatt Kína-gyalázással próbálkozik, kihívója, Joe Biden a pincéjéből podcastel, és valószínűleg nem annyira sajnálja, hogy nincs rivaldafényben.

2020. április 1., 07:41

New Yorkban lassan súlyosabb a helyzet, mint Vuhanban

Washington hónapokig terelt, most nehezen tud mit kezdeni a koronavírussal. A szövetségi bürokrácia bénázása, Donald Trump vezetési stílusa, az egészségbiztosítás állapota és technikai bakik is hozzájárultak, hogy az Egyesült Államok vált a koronavírus-járvány új gócpontjává.

2020. február 18., 15:12

Amerikai GMO-val mentenék a német autóipart

Trump nem tett le róla, hogy rátámadjon az európai autóiparra. Brüsszel próbálja elkerülni ezt, de nem úszhatja meg, hogy beengedje az amerikai agrártermékeket az EU-ba, amivel az uniós polgárokat haragíthatja magára.

2020. február 5., 22:31

Impeachment: felmentette Donald Trumpot az amerikai szenátus

A republikánusok felmentették az elnököt mindkét vádpont alól. Először szavazott saját pártjából szenátor egy elnök ellen impeachmentnél. Az eljárás hónapokig uralta az amerikai politikát, de könnyen lehet, hogy nem befolyásolja érdemben az elnökválasztást.

Rovatok